ako čistiť filter pevných častí?

vše ohledně modelové řady Avensis
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Neni zac, rad pomohu aspon radou.. :-)))))
Mimochodem... karbon to fakt neni... :-)))) Ale to je jedno, protoze se to bohuzel pouziva.. byt velmi nespravne... Ja to spise jen pridal k dobru, protoze jen chci vymitit tento nesvar z mluvy... :-)
Praxi takovou nemam, ale voda se prave kvuli tomu interkalarnimu vmezerovani do benzinu nepridava... Tam se pouziva UTO nebo petrolej atp... Takze ja na vodu ani na slivku nejezdim... (i kdyz vlastne ja asi obcas jo, tak auto ne). Jinak ale moderni motory casto sezerou i E85 coz je... no.... voda (at jiz priboudla ci technologicka), Ethanol a ntural 95.. :-) Tak kde je ten problem? :-D
Popilkem myslis urcite saze... ale to bude bod jako s tim karbonem ve valci...
Nano veci a tytrubka... ne ne ne... neboj, neco malo o tom vim, takze ne.. neni to zadny nano efekt, nano castice atp... je to komerce jak prase a opet spatne pouzite slovo nano..
No a lahvicky opravdu moc nepouzivam, protoze jsem si jist, ze jsou to docela vyhozene prachy a auto jezdi i bez nich.. :-) Ale kupodivu i vim, ze nektere z nich funguji... a u par vim i dokonce jak... Treba u tech co emulguji vodu do benzinu... :-) A nemusi to byt jen ethanolem.. :-)
A ano... byl bych squely inkvizitooooor.... horsi nez mor.... :-D
Back in Czech.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Nektere lahvicky vyhozene prachy nejsou. Jednou za rok pouzivam lahvicky primo od toyoty na procisteni palivove soustavy a na rozdil od ostatnich maji na sobe napsane slozeni - z vetsiny to je petrolej, ktery jak je znamo ma silne cistici ucinky. Pak to chce vymenit palivovy filtr.
Co se tyce nanotechnologii, povazuji se za pouceneho amatera. To ci pises u obleceni funguje na velice jednoduchem principu a udelali to ted i na mobily - moc zajimave. Ale nema to nic spolecneho s nejakyma zazracnyma lahvickama, to je silny marketing a 99% z techto lahvicek nefunguje. Oblast DPF filtru je silne lukrativni bussiness a kazdy chce utrhnout svou cast penez.
aczasa pise sice dost expresivne a impulsivne, ale pokud dokazes tyhle veci odfiltrovat, tak to co pise je pravda.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Romeo
Manager Týmu

Příspěvek od Romeo »

mrazik píše:Nektere lahvicky vyhozene prachy nejsou. Jednou za rok pouzivam lahvicky primo od toyoty na procisteni palivove soustavy a na rozdil od ostatnich maji na sobe napsane slozeni - z vetsiny to je petrolej, ktery jak je znamo ma silne cistici ucinky. Pak to chce vymenit palivovy filtr.
Co se tyce nanotechnologii, povazuji se za pouceneho amatera. To ci pises u obleceni funguje na velice jednoduchem principu a udelali to ted i na mobily - moc zajimave. Ale nema to nic spolecneho s nejakyma zazracnyma lahvickama, to je silny marketing a 99% z techto lahvicek nefunguje. Oblast DPF filtru je silne lukrativni bussiness a kazdy chce utrhnout svou cast penez.
aczasa pise sice dost expresivne a impulsivne, ale pokud dokazes tyhle veci odfiltrovat, tak to co pise je pravda.
Právě jsem si cesty vyčistil a asi budu muset ten naftový filtr vyměnit. Viz téma problém se startováním. K té nanotechnologii musím souhlasit, že jde pouze o reklamní trik. Brácha studoval vysokou v Liberci obor nanotechnologie a tak jsem si to nechal vysvětlit. Nevím jestli jsem to pochopil dobře ale jde o to vyrobit absolutně čistý prvek. To znamená, že když vyrobí nano železo jde oto, že jsou tam pouze atomy Fe a ničeho jiného, díky tomu nerezne a je maximálně odolné. Takže si myslím, že by třeba filtr sám osobě musel být z nano materiálu ale nevím jestli by něco zachytil, hlavně by se na něj nic nechytalo. :shock:
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Po cisteni to chce filtr vymenit, protoze zachyti ten bordel. U me po aplikaci byl problem, ze auto nejelo, bylo silne priskrceny. Po vymene filtru, vse v poradku. taky jsem na to zakladal tema.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No, tak uplne ne... nanotechnologie neni jen o cistem prvku nebo tak.. Je to o chemickem individuu.. tedy nejen ciste prvky (mimochodem zelezo je dost blby priklad, protoze je k nicemu - ciste zelezo). Ale uz uhlik, stribro, nebo vlakna slozena z jednoho jedineho retezce .... jo.. to jsou pak veci..
Back in Czech.
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Romeo píše:
mrazik píše:Nektere lahvicky vyhozene prachy nejsou. Jednou za rok pouzivam lahvicky primo od toyoty na procisteni palivove soustavy a na rozdil od ostatnich maji na sobe napsane slozeni - z vetsiny to je petrolej, ktery jak je znamo ma silne cistici ucinky. Pak to chce vymenit palivovy filtr.
Právě jsem si cesty vyčistil a asi budu muset ten naftový filtr vyměnit. Viz téma problém se startováním. K té nanotechnologii musím souhlasit, že jde pouze o reklamní trik. Brácha studoval vysokou v Liberci obor nanotechnologie a tak jsem si to nechal vysvětlit. Nevím jestli jsem to pochopil dobře ale jde o to vyrobit absolutně čistý prvek. To znamená, že když vyrobí nano železo jde oto, že jsou tam pouze atomy Fe a ničeho jiného, díky tomu nerezne a je maximálně odolné. Takže si myslím, že by třeba filtr sám osobě musel být z nano materiálu ale nevím jestli by něco zachytil, hlavně by se na něj nic nechytalo. :shock:
tak tos pochopil blbě :-D
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Duncko
Člen Týmu

Příspěvek od Duncko »

Zdravím. Poraďte mi. Má dpf počítadlo čistiacich cyklov????
Avensis 2,2 D-CAT
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

DPF urcite ne... Ridici jednotka taky spis ne. Co konkretne predpokladas ze by to melo ukazovat na opak?
Back in Czech.
Duncko
Člen Týmu

Příspěvek od Duncko »

Počul som, že niektoré autá majú počítadlo čistiacich cyklov a po výmene oleja ho je potrebné vynulovať, aby neprešlo do núdzového režimu (Ford, Mazda)???. No neviem ako je to u Toyoty???
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

to asi neni v zavislosti na DPF... tedy urcite ne... To je spise na servisni interval... na km pocitadlo...
Back in Czech.
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

jo novější auta to maj, ale týká se to motoru. Pokud neresetneš servisní interval, hodí to do nouzáku aby se odpojilo turbo a nedošlo k jeho poškození "přejetým" olejem...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A ta nejvic nejlepsi auta to maji i na cidlo ABS, Cidlo hladiny kapaliny v ostrikovacich, cidlo tlaku kola, cidlo polohy klikove hridele, cidlo teploty chladici kapaliny, cidlo kvality a vodivosti chladici kapaliny..... :-)
Back in Czech.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

....a čidlo řidiče :) to by bylo nouzáků.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

tak mame zatezove cidlo sedadla ridice v kombinaci s cidlem zapnutych pasu.. :-) Ale jeste jsem neslysel, ze by prepinalo auto do nouzaku.. :-) No, kazdopadne jsem rad, ze mam stare auto a ze se mi do toho rizeni a jizdy moc nesere.. :-)
Back in Czech.
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotak »

je toto jeste aktualni a co potrebujes presne??? otakos@seznam.cz staci to projet delsi dobu stalou rychlosti na dalnici
Odpovědět

Zpět na „Avensis“