Otázka je ještě, jak takový nákup bude v praxi vypadat. Touto cestou jsem šel totiž taky, když jsem chtěl zánovního Priuse, uvažoval jsem zpočátku o pořízení z bazaru.Vegetus píše:Zdravím majitele Priusů a mám dotaz. Je možné při koupi bazarového priusu 2 generace snadno zjistit "zdraví" baterie? Nebo je třeba ji proměřit v servisu? Trochu se bojím, abych pár let po koupi nemusel řešit investici do nové baterie. Díky
Jenže v podstatě v žádném bazaru se Prius nevyskytoval a z těch 5-ti co se dalo najít na internetu nevyhovoval ani jeden. Takže jsem brzy zjistil, že tudy cesta nevede a začal obvolávat prodejce Toyota, zda nemají v nabídce starší Prius. Situace byla obdobná, pokud se nějaký našel, jezdila s ním manželka pana ředitele a personál hledal složitě výmluvy, proč nejde prodat. To byla fakt komická zkušenost.

Takže jsem nakonec koupil dva roky starý 3G model 2010 v EU, vzhledově jako nový, interier netknutý a s perfektně dodržovanými prohlídkami v servisních záznamech.
Svižně se rozjíždí, dojezd na EV je normální a spotřeba v létě perfektní. Mimochodem, HV baterie by měla sloužit po celou životnost auta a historky o totálním selhání patří k mnoha mýtům okolo hybridů vůbec. Mám nyní najeto 130 tis. km