Mam podobne zvuky od prednej napravy,išiel som s tym do servisu k znamemu a ten mi ukazal čo mi to klepe, na 90% to je homokineticky klb,ale treba to najprv rozobrať.
fischer1321 píše:Mam podobne zvuky od prednej napravy,išiel som s tym do servisu k znamemu a ten mi ukazal čo mi to klepe, na 90% to je homokineticky klb,ale treba to najprv rozobrať.
kloub neklepe i kdyz vypada ze ma velkou vuli i tak bych rad videl jak kontroloval ty klouby a kosti stabilizatoru
Až tak sa nerozumiem do tychto veci,ale ak si dobre spominam ukazoval mi to na lavej poloosy a ked s ňou mykal tak mala vôlu a ešte mi povedal že ked budem na tom behať len nech si davam pozor na nerovnosti v zakrutach.
Hmmm.. to zni jako uplna.......... <> ...... <> ..... <> ..... Poloosa ma vuli vzdy ve smeru hlavni osy (a to klidne i o nekolik cm)... Leva - delsi poloosa ma jeste v pulce jeden fix a nemela by mit temer zadnou vuli ve smeru jizdy... tezko ti rikat co jo a co ne kdyz tomu neholdujes, ale kua poloosy jen tak neodchazi ...
klepe to i když jsou kola rovně i do zatáčky,klepe to i při brždění spíš jen na levé straně, ale stačí když je silnice jen zvlněná.. jinak samožřejmě přes díry to klepe pořád.
Nevíte o nějakém spolehlivé neautorizovaném servise v Praze či okolí, kde zjistí co to je?
to co tady vypravis tak vypada na stabilizatory nebo nejakej cep a nebo nejaky ulozeni a jeste by to moch bejt tlumic protoze homokinetak se ozve hlaqvne kdyz zatacis a auto mas v zaberu to je vzdycky nesrovnatelnej rachot oproti tomu kdyz jedes rovne odkad jsi musel bych to slyset
Neměly některé Avensisy problémy s řídící tyčí nebo uložením řízení, které měnili v záruce na svolávačku...? Ale měla to snad být jenom kosmetická vada, tedy ono klepání. A týkalo se to tuším jenom úplně první generace.
Zdravím všechny a doufám píšu k tématu.Avensit sedan 1.6 rv. 98 tyčka zadního stabilizátoru-vůli jsem objevil až když jsem ji vymontoval-mimochodem-pěkně přístupný a hračka na 5 minut...snažím se kupovat díly originální-třeba na brzdách se mi to vyplácí....chtěl jsem díl značky NIPPARTS neb je snad jako do prvovýroby......ůdiv nastal-když jsem se podíval po prodejcích a jeden prodává za 869 druhý za 2930 a oba mají psáno díl NIPPARTS....dostávám se oklikou k tomu o čemž už něco vím-ale chtěl bych kdyby mi to někdo fundovaný potvrdil-jinak.... zítra píšu do centra NIPPARTS a snad nějaké info pustí.Ůdajně je několik jakostních kategorií i v tom originálním díle-ví o tom někdo z Vás něco??????