Zufaly zo zimneho dymenia, v meste obcas aj pol kilometra

vše ohledně modelové řady Avensis
dano.jano
Člen Týmu

Příspěvek od dano.jano »

ak ti to zacne opät najblizsie dymit, zastav vypni motor, odpoj baterku a opät ju pripoj a nastartuj. Na cca 50-80km by to uz nemalo dymit. Po ich prejdeni, ak to zacne opät dymit, problem je v DPF resp. v 5-tom vstreku.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

ten vstřik sám od sebe neotevře. Na vině můžou být snímace tlaku,ale už jsem se setkal i s vadnou lambda sondou. Update sw řídící jednotky neobsahoval nic jiného než rozšíření limitních hodnot diferenčních snímaců tlaku a posunutí časování jednoho vstřiku tak aby nafta hořela ještě ve fázi otevření výfukového ventilu. Jelikož je ten přivstřik umístěny ještě před turbem,tak se mu tím krátí životnost. Kdyby byl dpf ucpany auto pojede v nouzovém režimu,to se vám tu snažím říct já i střídavý zasa polobůh :lol: To že to kouří znamená,že je průchodný ale neco jiného spouští regeneraci.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

podívej se tady http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight= jak jsem psal,mě to pomohlo. Tuto zimu mě auto ještě nekouřilo,minulou snad jen dvakrát.
RAV 4 Hybrid 2021
ex: BMW 520 D 2012
ex Avensis 2,2D 2007
ex : CarinaE 2,0TD 1997
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

DieselCat píše:podívej se tady http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight= jak jsem psal,mě to pomohlo. Tuto zimu mě auto ještě nekouřilo,minulou snad jen dvakrát.
Mozes to prosim zhrnut? Je tam v tych 15 stranach mnozstvo napadov a pokusov.

1. Vycistenie EGR filtra
2. Piestne kruzky
3. DPF filter
4. piaty vstrek
5. novy firmware
6. kvalita paliva
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Odpovědět

Zpět na „Avensis“