Zufaly zo zimneho dymenia, v meste obcas aj pol kilometra
No mne to raz hodilo chybu (tri kontrolky na palubovke). Pred a za flitrom DPF by mali byt nejake trubicky, pomocou ktorych sa meria rozdiel tlaku a podla toho sa zistuje, ci sa ma regenerovat. Tieto trubicky boli upchate a tak mi ich v toyote vycistili a pomohlo to. Platil som fakt ze minimum, neskor mi menili aj software.
Podla informacii, ktore som o tomto probleme hladal, tak v minulosti takyto problem nastaval castejsie a tak neskor tie trubicky vymenili za sirsie, cim sa taketo upchatie nestavalo. Tak teoreticky mozno pozriet aj tie.
Podla informacii, ktore som o tomto probleme hladal, tak v minulosti takyto problem nastaval castejsie a tak neskor tie trubicky vymenili za sirsie, cim sa taketo upchatie nestavalo. Tak teoreticky mozno pozriet aj tie.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
před a za dpf filtrem jsou diferencní snímace tlaku a čidlo egt. Z toho ecu vyhodnocuje zda spustit regeneraci. To že se kontrolka dpf rozsvítí znamená že proběhl pokus o aktivní regeneraci - ecu vstřikuje více nafty a později - což ma za následek zvýšení egt. Proto se tu už poněkolikáté ptám o jakém pátém vstřiku tady pořád melete. A když o něm mele servisak,tak tomu bych do opravy určitě svěřil auto. Ty lahvícky s aditivy na čištění jsou nahovno. Jak tu napsal střídavý zasa
marketing. Vyčištění pokud už nepomáhá regenerace jedině vyndat rozebrat a vyplachnout petrolejem a dat zpět. Nicmene prvotně s tím autem nejezdít jako s dieselem z 70let minulého století. Pasivní regenerace je daleko účinnější než ty aktivní. Jakmile už se ta kontrolka rozsvítí je dobře to prohnat v zátěží kolem 3-4000 otáček minimálně 20-30km.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp

No, tak mě by spíš zajímalo o čem to meleš ty!?
Nikdy jsem neviděl rozsvícenou kontolku dpf - naštěstí!!! Mám pocit, že podle manuálu to značí problém a několikrát jsme se tu dohadovali o tom, že regenerace filtru NENÍ nijak signalizována! Tak leda že bysme to měli rozbitý všichni...
A jelikož nejsem žádnej odborník, tak si rád nechám vysvětlit, co to je za součástku ta s číslem 23710B na tomhle odkaze:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200605 ... _2201.html
http://uniautopart.com/product.asp?id=3441
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
To libor 12
Trochu si pleteš systémy regenerace DPF. Některé systémy, např. TDI od koncernu, to mají řešené jak píšeš, tedy změnou vstřikování tak, aby šlo více nafty do výfukového potrubí, kde potom hoří a zvyšuje teplotu ve filtru. Ale Toyota a nově i Ford a PSA mají 5. vstřikovač zasazení do výfukového potrubí před DPF. Pokud je třeba regenerace, vstřikuje se nafta přímo do potrubí. A ještě je systém s močovinou (dříve VW i PSA, dnes hlavně náklaďáky), kdy se ze speciální nádržky vstřikovala močovina zvláštním vstřikovačem opět do výfukového potrubí (to bylo v době, kdy se DPF montovaly pod auto daleko od motoru).
A to co píšeš o pasivní regeneraci a otáčkách. V manuálu na 2.0 TDI CR se píše: Aby se filtr pevných částic vyčistil, je třeba v nejkratším možném čase, pokud to umožňují podmínky provozu, jet alespoň 15 min nebo do zhasnutí kontrolního světla se zařazeným 4. nebo 5. rychlostním stupněm (automatická převodovka: poloha S) rychlostí nejméně 60 km/h při otáčkách motoru v rozmezí 1 800 - 2 500 1/min. Tím se zvýší teplota výfukových plynů a spálí se saze zachycené ve filtru.
Trochu si pleteš systémy regenerace DPF. Některé systémy, např. TDI od koncernu, to mají řešené jak píšeš, tedy změnou vstřikování tak, aby šlo více nafty do výfukového potrubí, kde potom hoří a zvyšuje teplotu ve filtru. Ale Toyota a nově i Ford a PSA mají 5. vstřikovač zasazení do výfukového potrubí před DPF. Pokud je třeba regenerace, vstřikuje se nafta přímo do potrubí. A ještě je systém s močovinou (dříve VW i PSA, dnes hlavně náklaďáky), kdy se ze speciální nádržky vstřikovala močovina zvláštním vstřikovačem opět do výfukového potrubí (to bylo v době, kdy se DPF montovaly pod auto daleko od motoru).
A to co píšeš o pasivní regeneraci a otáčkách. V manuálu na 2.0 TDI CR se píše: Aby se filtr pevných částic vyčistil, je třeba v nejkratším možném čase, pokud to umožňují podmínky provozu, jet alespoň 15 min nebo do zhasnutí kontrolního světla se zařazeným 4. nebo 5. rychlostním stupněm (automatická převodovka: poloha S) rychlostí nejméně 60 km/h při otáčkách motoru v rozmezí 1 800 - 2 500 1/min. Tím se zvýší teplota výfukových plynů a spálí se saze zachycené ve filtru.
Avensis 2007 D-CAT kombi
Ale no tak.. Neni to zas tak mimo. A Madar, opatrne s temi BANy... 
Je to vstrik daleko od DPF a dokonce ani ne ve svodech nebo vyfuku, ale vypada v bloku. Takze pristrik (vlastnostmi se priblizujici prodlouzenemu vstriku nafty u WW) nafty pro zvyseni teploty vyfuku a vyhoreni sazi z DPF.... U tohoto bych se docela primlouval, kdyby to nekdo presne nasel a zkusil vytahnout, jestli treba se nejak zbytecne nezanasi a pak prestane spravne fungovat, coz opet zpusobuje ucpani filtru a nebo stale dymeni.
Dale bych se rad primluvil, kdyby to uz nekdo vyndal a okoukl, v jake presne je to casti bloku a jestli by tam slo treba pridat nejake piezo-jiskritko, ze by to opravdu dusledne zapalilo tu pristrikovanou naftu. A kdybych byl letecky a raketovy konstrukter, tak bych to vyndal, nahradil pristrikem petroleje, benzinu (z nejake druhe nadrzky) a zapalovanim, aby se opravdu zvedla ta teplota a vypalilo to svinstvo..
Ono, vim jak na to, bohuzel mam jen benzinova auta..
Jo a zapomnel jsem (hlava - mapa).... Ono je jeste taky otazka jak detekovat kdy spustit regeneraci, tam muze byt libor primo presne na tom, co se vam snazi dat do hlavy... Tedy diff mereni tlaku. No, kazdemu co jeho jest...
Jo a zase jsem zapomnel... uz se asi budu muset lecit... Pak by ten svetly dym mel byt a byl prave nespalena pristrikovana nafta, takze bud neni dost tepla ve vyfuku nebo jiny problem, ale nikdy to nebude ucpany DPF... Kdyby byl tak straslive ucpany, jak by prez nej mohlo vubec neco projit?
ale to je asi uz moc i na me..

Je to vstrik daleko od DPF a dokonce ani ne ve svodech nebo vyfuku, ale vypada v bloku. Takze pristrik (vlastnostmi se priblizujici prodlouzenemu vstriku nafty u WW) nafty pro zvyseni teploty vyfuku a vyhoreni sazi z DPF.... U tohoto bych se docela primlouval, kdyby to nekdo presne nasel a zkusil vytahnout, jestli treba se nejak zbytecne nezanasi a pak prestane spravne fungovat, coz opet zpusobuje ucpani filtru a nebo stale dymeni.
Dale bych se rad primluvil, kdyby to uz nekdo vyndal a okoukl, v jake presne je to casti bloku a jestli by tam slo treba pridat nejake piezo-jiskritko, ze by to opravdu dusledne zapalilo tu pristrikovanou naftu. A kdybych byl letecky a raketovy konstrukter, tak bych to vyndal, nahradil pristrikem petroleje, benzinu (z nejake druhe nadrzky) a zapalovanim, aby se opravdu zvedla ta teplota a vypalilo to svinstvo..

Ono, vim jak na to, bohuzel mam jen benzinova auta..
Jo a zapomnel jsem (hlava - mapa).... Ono je jeste taky otazka jak detekovat kdy spustit regeneraci, tam muze byt libor primo presne na tom, co se vam snazi dat do hlavy... Tedy diff mereni tlaku. No, kazdemu co jeho jest...
Jo a zase jsem zapomnel... uz se asi budu muset lecit... Pak by ten svetly dym mel byt a byl prave nespalena pristrikovana nafta, takze bud neni dost tepla ve vyfuku nebo jiny problem, ale nikdy to nebude ucpany DPF... Kdyby byl tak straslive ucpany, jak by prez nej mohlo vubec neco projit?

Back in Czech.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to mám z toho že v noci projíždím forum z mobilu. Není signalizována samotná regenerace,ale neuspesna aktivní regenerace,tedy chyba aby jsme si rozuměli. Ten vstřik na ktery odkazujes je na bloku motoru a ustí do vyfukoveho kanalu v hlave.pavel.em píše:![]()
No, tak mě by spíš zajímalo o čem to meleš ty!?
Nikdy jsem neviděl rozsvícenou kontolku dpf - naštěstí!!! Mám pocit, že podle manuálu to značí problém a několikrát jsme se tu dohadovali o tom, že regenerace filtru NENÍ nijak signalizována!
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jeden motor v 5ti autech a diskutuje se o tom na nekolika místech. Nepletu si vubec nic,ten vstřikovač usti do jednoho z vyfukovych kanalu. Ted nevim kde,ale v některem z těch 10strankovych temat někdo skálopevně tvrdil,že ten vstřik je v samotnem dpf a tam proste není. To že se spustí regenerace a nasledně kouř za autem není otazkou ucpaneho dpf ale špatných signálu bud diferencních snímacu tlaku,nebo egt ale třeba i množství vzduchu nebo teploty motoru a nebo i ten propouštějící vstřik,ale na ten bych sazel az jako poslední možnou věc,protože kouri jen obcas,spatny by kouřil pořad. Není nic jednoduššího než napíchnout motor na diagnostiku a sledovat live data ktera jdou do ecu a ne hned paušalizovat - auto kouří je ucpany dpf - není . Kouř je duslledek ne příčina.Adamec_Pavel píše:To libor 12
Trochu si pleteš systémy regenerace DPF. Některé systémy, např. TDI od koncernu, to mají řešené jak píšeš, tedy změnou vstřikování tak, aby šlo více nafty do výfukového potrubí, kde potom hoří a zvyšuje teplotu ve filtru. Ale Toyota a nově i Ford a PSA mají 5. vstřikovač zasazení do výfukového potrubí před DPF. Pokud je třeba regenerace, vstřikuje se nafta přímo do potrubí.
Naposledy upravil(a) libor12 dne čtv 28.02.2013, 14:09, celkem upraveno 1 x.
+1 na toto bola dokonca zvolavacka - vymena 5 vstreku a update softulibor12 píše:Jeden motor v 5ti autech a diskutuje se o tom na nekolika místech. Nepletu si vubec nic,ten vstřikovač usti do jednoho z vyfukovych kanalu. Ted nevim kde,ale v některem z těch 10strankovych temat někdo skálopevně tvrdil,že ten vstřik je v samotnem dpf a tam proste není. To že se spustí regenerace a nasledně kouř za autem není otazkou ucpaneho dpf ale špatných signálu bud diferencních snímacu tlaku,nebo egt ale třeba i množství vzduchu nebo teploty motoru a nebo i ten propouštějící vstřik,ale na ten bych sazel az jako poslední možnou věc,protože kouri jen obcas,spatny by kouřil pořad. Není nic jednoduššího než napíchnout motor na diagnostiku a sledovat live data ktera jdou do ecu a ne hned paušalizovat - auto kouří je ucpany dpf - není . Kouř je duslledek ne příčina.Adamec_Pavel píše:To libor 12
Trochu si pleteš systémy regenerace DPF. Některé systémy, např. TDI od koncernu, to mají řešené jak píšeš, tedy změnou vstřikování tak, aby šlo více nafty do výfukového potrubí, kde potom hoří a zvyšuje teplotu ve filtru. Ale Toyota a nově i Ford a PSA mají 5. vstřikovač zasazení do výfukového potrubí před DPF. Pokud je třeba regenerace, vstřikuje se nafta přímo do potrubí.
EDIT: samozrejme ze to nepomohlo

@matus 69 - ved na tej si bol ked si dobre spominam
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW