Mám ravku z 2005 s 2l dieslem 85 kw. Najeto 80000 km . Zatim žadný problem ale včera při vytahování jiného auta ze škarpy jsem asi trochu připek spojku ,hulilo se z ni a smrděla. Bere až v horní polovině a je taková gumová. Netahám vlek ani offroad. Co vy na to. Dá se seřizovat ? Na co přijde výměna.
Díky za názory. [/iR
Spojka Rav 4
-
- Manager Týmu
Zdravím, mám možnost koupit RAVku, r.v. 2005, 2.0 D-4D, má najeto asi 100.000 km. Sedí to i se serviskou. Chci se zeptat, jak vám v tom chodí spojka?
Když jsem to byl projet, spojka šla dost ztuha a brala tak 1cm odspoda.
Tipuju, že seřizování se děje samostavem. Opotřebená asi nebude, protože pak by pedál bral až nahoře.
Dá se nějak určit, zdali je dvouhmoťák načatý? Vyjma škubání motoru při rozjezdu, které jsem při prohlídce nezaznamenal.
Porovnávám to s chováním dvouhmoťáku na Fabii, 1.9TDi 74kw.
Majitel je šetřivý a jezdí stylem točit max 1500ot/min a co nejdřív řadit vyšší stupeň. Teď má najeto asi 70.000km, při záběru spojky při studeném motoru sebou ten motor škube tak, až mlátí výfuk o podladu. Jakmile se motor ohřeje, tohle chování zmizí.
Když jsem to byl projet, spojka šla dost ztuha a brala tak 1cm odspoda.
Tipuju, že seřizování se děje samostavem. Opotřebená asi nebude, protože pak by pedál bral až nahoře.
Dá se nějak určit, zdali je dvouhmoťák načatý? Vyjma škubání motoru při rozjezdu, které jsem při prohlídce nezaznamenal.
Porovnávám to s chováním dvouhmoťáku na Fabii, 1.9TDi 74kw.
Majitel je šetřivý a jezdí stylem točit max 1500ot/min a co nejdřív řadit vyšší stupeň. Teď má najeto asi 70.000km, při záběru spojky při studeném motoru sebou ten motor škube tak, až mlátí výfuk o podladu. Jakmile se motor ohřeje, tohle chování zmizí.
-
- Manager Týmu
A je to předpokládám II generace,do třetí se už 2.0 nedával.na motor 85kw II generace umim aisin za 6000.- což je prvovýroba sadu(lamela,přítlačák,ložisko)
Ale nejprve bych se podíval jak je na tom kapalina ovládání a zkusil bych ji vyměnit a odzdušnit...
Ale nejprve bych se podíval jak je na tom kapalina ovládání a zkusil bych ji vyměnit a odzdušnit...
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz