koupě avensisu 1.8 benzín-závady
- jurajjuraj
- Navigátor
ak ti niekde predaju cistu servisku a dopisu spatne kontroly, ktore nevykonali tak jednak nepostupuju v sulade so zmluvou a druhak to moze mat prvky podvodu. Ci to takto niekde robia na beziacom pase netusim, ale mam pochybnosti. Samozrejme, obcas sa niekto urcite najde.
Ja mam opacnu skusenost a to so servisom ktm, kde som si nechal robit nastavenie ventilov po cca 15mth ako predpisuje vyrobca, s tym, ze ostatny servis (olej etc) som si urobil sam - do servisky som si chcel nechat zapisat servis 15mth - a odmietli. A to je spravny pristup.
Ja mam opacnu skusenost a to so servisom ktm, kde som si nechal robit nastavenie ventilov po cca 15mth ako predpisuje vyrobca, s tym, ze ostatny servis (olej etc) som si urobil sam - do servisky som si chcel nechat zapisat servis 15mth - a odmietli. A to je spravny pristup.
- jurajjuraj
- Navigátor
Už jste někdy na základě razítka v servisce zkoumali, zda auto bylo na adrese opravdu servisované? Pro mě je to dobrý podklad ke zjištění, zda je vše OK. Pokud mi pak v servisu sdělí, že to auto neznají, pak bude někde problém.....myslel jsem si, že je to postup normálního myslícího člověka ve stočeném a zfixlovaném ČR
Každý servis vede účto a každý servis má faktury atd...

AVENSIS Wagon (T25) FL 2.0 VVTi
- jurajjuraj
- Navigátor
u toyoty si to podle VINu zjistis na netu a mas tan psany i servis, jenze znam znackovy servis ( neni to toyota ) kde znamy co chtel koupit auto zjistoval co a jak a tam mu rekli ze takove info neposkytujou ( a mozna vedeli proc )
a jinak nerikam ze ty ojebavky s knizkama dela kazdy, jasne ze kdo se o auto dobre stara tak nema duvod nic tajit, na druhou stranu znam i znackove servisy ktere pri prodeji auta se servisni knizkou pekne kouzli
a jinak nerikam ze ty ojebavky s knizkama dela kazdy, jasne ze kdo se o auto dobre stara tak nema duvod nic tajit, na druhou stranu znam i znackove servisy ktere pri prodeji auta se servisni knizkou pekne kouzli
-
- Řidič
Presne tak. Serviska je zachytny bod, z razitka sa da odsledovat servis, kontaktovat a ked je podozrenie, da sa auto jednoducho nekupit. Tu sme na Toyota fore a konkretne Toyota ma uz elektronicku evidenciu servisnych ukonov.jurajjuraj píše:zjistoval co a jak a tam mu rekli ze takove info neposkytujou ( a mozna vedeli proc )
Pre mna osobne ma servisna knizka vacsiu informacnu hodnotu ako neznamy servis, kde sa k nicomu nedopatras. Samozrejme, ze serviska nie je zarukou dobreho stavu auta. Ale to ziadna servisna historia.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008