koupě avensisu 1.8 benzín-závady

vše ohledně modelové řady Avensis
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jurajjuraj píše: drahe dily na toyotu proste NEJSOU
a to bereš EU druhovýrobu, pokud vemes JPN prvovýrobu dostaneš se u vetšiny věcí i níž .. i když tu cívku facet - no nevím, máš kod? ja ji našel nejlevneji za 766 b DPH MOC :)
carPWR
Člen Týmu

Příspěvek od carPWR »

to juraj: nemám na mysli běžné díly, spíše díly typu různých čidel motoru, elektronické díly, to co normálně neměníš, v tom vidím, že budou drahé a špatně sehnatelné...

zachovalou škodu 120 jsem měl, ale to už je dávno (1.auto) :)

to lukess: no právě, že toyotu nemiluju, zatím ji chci koupit pragmaticky. 150 tis za auto je nástřel, který budu snižovat i zvyšovat podle toho, na jaký auto narazím (i jiná značka)

Třeba je tu i mazda 6, vyráběná od 2002, která mi přijde levnější, hezčí než avensis, ale rezne, složitá přední náprava, hlučnější motor který má vířivé klapky v sání (má to toyota???) motor stejný jaké měly fordy, kde zrovna ty klapky jsou jeden z hlavních "hrůz"

Jinak se omlouvám, to už je spíše plkání, přestanu s tím, podstatné je, že avensis nemá 2hmotu ok? Zatím mi to tu potvrdil jen Lukess..díky Martin
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Jak uz bylo psano, dvouhmoty se montuji jen do dieselu.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

carPWR spatne se shani treba na subaru a nektere dily jsou na ni pekelne drahe (levnejsi je nakoupit je v americe). Na toyotu je dilu dost, v nemecku je obrovsky sklad dilu a dodani z japonska je otazkou par dnu. Ano u nekterych dilu je cena diskutabilni, ale to u vsech znacek. U toyoty vetsinou plati, ze elektronika neni potreba menit, protoze se nerozbije (samozrejme to neplati na 100%, i kdyz u me ano).
Zbytecne hledas problemy tam, kde nejsou.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
jurajjuraj
Navigátor

Příspěvek od jurajjuraj »

carPWR píše:to juraj: nemám na mysli běžné díly, spíše díly typu různých čidel motoru, elektronické díly, to co normálně neměníš, v tom vidím, že budou drahé a špatně sehnatelné...

zachovalou škodu 120 jsem měl, ale to už je dávno (1.auto) :)

to lukess: no právě, že toyotu nemiluju, zatím ji chci koupit pragmaticky. 150 tis za auto je nástřel, který budu snižovat i zvyšovat podle toho, na jaký auto narazím (i jiná značka)

Třeba je tu i mazda 6, vyráběná od 2002, která mi přijde levnější, hezčí než avensis, ale rezne, složitá přední náprava, hlučnější motor který má vířivé klapky v sání (má to toyota???) motor stejný jaké měly fordy, kde zrovna ty klapky jsou jeden z hlavních "hrůz"

Jinak se omlouvám, to už je spíše plkání, přestanu s tím, podstatné je, že avensis nemá 2hmotu ok? Zatím mi to tu potvrdil jen Lukess..díky Martin

ja te chapu ale ty pochop ze toyota neni ople, ford nebo vw

ja taky kdysi jezdil v oplu, fordu,skodovkach, a jinych vw group jenze pak sem presel k japoncum ( honda-toyota )a od te doby znam jenom to ze jezdim a krome beznych spotrebnich dilu nemenim nic

kdybych vybiral podle vzhledu taj jezdim vw group ale uz mi neni 18 a mam rad tu jistotu ze kdyz nekde jedu tak vim ze proste dojedu

takze jeste jednou , vem nekoho kdo se v autech a toyotach vyzna, zaplat mu a kup si avensise
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

díly nejsou nijak extra drahý ani nenmůžou, když se Avensisy montujou v anglii. Spíš jsou některý díly dražší proto, že se jich prodá opravdu málo, tzn. poruchovost je u Toyot opravdu nízká :wink:
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

No kdyz se člověk podívá na Ebay, tak je tam toho spousta. Samozřejmě hlavně UK ebay :wink:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

korn píše:díly nejsou nijak extra drahý ani nenmůžou, když se Avensisy montujou v anglii. Spíš jsou některý díly dražší proto, že se jich prodá opravdu málo, tzn. poruchovost je u Toyot opravdu nízká :wink:
Toyota je aktualne na prvnim miste v celosvetovem prodeji aut, takze opravdu myslis, ze se jich proda malo ? Nas malicky trh v podstate nikoho ani nevzrusuje, tady se proda malo aut a podle naseho trhu se nada vubec nic posuzovat.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
jurajjuraj
Navigátor

Příspěvek od jurajjuraj »

mrazik píše:
korn píše:díly nejsou nijak extra drahý ani nenmůžou, když se Avensisy montujou v anglii. Spíš jsou některý díly dražší proto, že se jich prodá opravdu málo, tzn. poruchovost je u Toyot opravdu nízká :wink:
Toyota je aktualne na prvnim miste v celosvetovem prodeji aut, takze opravdu myslis, ze se jich proda malo ? Nas malicky trh v podstate nikoho ani nevzrusuje, tady se proda malo aut a podle naseho trhu se nada vubec nic posuzovat.
on psal ze se DILU proda malo

v tom ma tak trosku pravdu, toyotu se tak strasne nekurvi jako nektere jine znacky takze i tech dilu se prodava mene, ale zas treba toyot nejezdi tolik jako treba skodovek ze

takze je to asi tak jako napsat ze dilu na porsche se proda malo
tomyx
Člen Týmu

Příspěvek od tomyx »

Jinak se omlouvám, to už je spíše plkání, přestanu s tím, podstatné je, že avensis nemá 2hmotu ok? Zatím mi to tu potvrdil jen Lukess..díky Martin[/quote]

Původně jsem tvůj problém řešil taky. 1.8 je v pohodě motorizace, jen dopručuji pár kousků v ČR projet a zkusit i 2.0 (v ČR jsem našel 1 2.0.na bazos.cz), abys pak nelitoval:-)
Dle vlastní zkušenosti je nabídka a stav v DE bohatší a lepší a auta po 1. majiteli po leasingu jsou tam v super kondici (ale prověř). Pro tebe by mohlo být docela skok v řízení, když si zvyklý z Mondea.

2hmotu mají jen diesly. Pro vyhnutí se problémům doporučuji verzi bez xenonů, kvůli problémům s vypálenou odrazovou plochou parabol. Současně nechat překontrolovat motor (1.8.), zda nebere olej kvůli výrobní chybě Toyoty. Hodně štěstí, pevné nervy a mechanika vždy sebou:-)
AVENSIS Wagon (T25) FL 2.0 VVTi
mogul
Navigátor

Příspěvek od mogul »

Chapu,ze ti nektery reci prijdou jako hospodsky(treba ty moje :-)
,ale moje skusenosti s toy jsou takove:V roce 2005 jsem koupil
carinu mam ju dodnes je ji 18 let a jeste se mi nevysrala pak avensisku
a ta samozdrejme taky ne mam ji rok :-).Ze by stesti?
Toyota avensis combi r.v.2011 2.2D4D(110kw) Toyota avensis combi r.v.2004 2.0D4D(85kw)
Ex.toyota carina e liftback r.v.1995 2.0 gli(98kw)
Ford mondeo combi r.v.2004 2.0tdci(96kw)
Ford mondeo combi r.v.2001 2.0i(107kw)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Moze mi niekto objasnit, preco ma vyplnena serviska taku magicku moc, ze sa tu spomina pri kazdej kupe auta :?: :!: :?: :!: :?:
Ja mam teda skor negativne skusenosti s origo servismi, a okrem ineho predavaju auta s dotlacenymi serviskami a dalsie ...
To pisem o velkom TTT v NEMECKU, a nie o "Autobazar Uzgorod".
Dalsia vec je skutocny priebeh servisu ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
carPWR
Člen Týmu

Příspěvek od carPWR »

to tomyx: určitě chci 1.8, kvůli spotřebě, pojistce a hlavně 2.0 je přímovstřik, já chci co nejjednodušší motor.

ted máme focuse kombi 1.8 115k (2002), takže ať půjdu do jakéhokoliv auta střední třídy, tak budu jistě spokojený, bez ohledu zda do M6, avensis nebo se rozhodnu sahnout jinam..

spolehlivost je pro mě velmi důležitá, na druhou stranu M6 mě taky dost láká, co jsem četl na jejich foru, tak to není tak hrozné, ale už se to trichu blíží tomu co člověk zná z for ford a opel (a to je z japonska...)

Takže bud je avensis fakt spolehlivý a nebo si to každý potichu opraví a tady to nenapíše :))))

No nic, mějte se tu hezky, děkuji za poskytnuté rady a na jaře se možná "pochlubím" s novým avensis přírůstkem. Martin
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Common: ludia serviskam veria, a veria autorizovanym servisom.
Neviem preco je to tak, zrejme preto, ze ked dojdes do autorizaku, tak je tam pekne, cisto a vonaju tam nove auta, zatial co ked dojdes ku garaznikovi, tak ti podava zapastie, lebo ruku ma od oleja.

Kto vsak spravi lepsiu robotu asi nemusime rozvadzat.
ondrej
Navigátor

Příspěvek od ondrej »

Mazda 6 má vířivé klapky v sání rešeny jinak než Mondeo a žádné problémy s nimi nejsou, přední náprava je sice složitá (proto 6tka tak dobře jezdí), ale životnost té nápravy je nadprůměrná, takže zůstává jen ta koroze :cry:
Avensis T25 2.0 vvti liftback
EX: Ave Kombi 1.8 T22, Ave sedan 1.6 T22 , Mondeo 2.0 TDDI, Octavia 1.6 MPI, Fiat Croma 2.0,
Odpovědět

Zpět na „Avensis“