Mám po GO nebo přestavbě motora Toyota - kde, kdo , jak ?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Pavel Liška
Věčnej rejpal

mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od Pavel Liška »

Asi ze sebe udělám blbce ještě věčího než jsem,ale za pokus to stojí.Pokud bych chtěl docílit věčího podtlaku v motoru,stalo by se tak při montáži hadice mezi vzduchvý filtr a vstupu nasávaného vzduchu do turba?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Pavel Liška
Věčnej rejpal

Provedl jsem podobný pokus ohledně sprchování vaček jako je v posledním příspěvku od Libora.Místo vody jsem použil čistící roztok,kterým se čístí motory ap.Moje víko sprchuje v rovnoměrné výšce jednotlivých miny vodotrysků a"čůrají" pěkně rovně.
Honzo pochlub se jak TS lítá a nenechávej si to jenom pro sebe.
zejdy
Manager Týmu

Re: mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od zejdy »

Pavel Liška píše: Honzo pochlub se jak TS lítá a nenechávej si to jenom pro sebe.
No zatím je předčasné hodnotit. Jak mi auto jezdilo asi většina účastníků nějakého srazu ví.Do teď mě "žere" ten sprint s GTčkem v Plzni!!
Po opravě jsem najel jenom nějakých 200 km, lift jsem použil jen 2x krátce, chci tomu dát nějaký čas, ale moc dlouho to nevydržím :D
Ale mírný optimismus: podle mého subjektivního pocitu auto jede lépe než před opravou, až jsem se kolikrát divil, jestli vůbec šlapu na plyn. Stačí to jenom trochu "polechtat" a auto vystřelí. Spokojenost.Taky jsem zvědavý na spotřebu.
Druhá věc je, jak dlouho to vydrží. To je mnohem zásadnější, nechci dělat GO každý druhý rok :!:
Až bude najeto víc km, udělám nějaký test z 0 na 100 za kolik. A změřím tlaky.
A co Ty, Pavle, jak postupuješ? Píšeš, že děláš pokusy s "vodotrysky", to je sice fajn, ale uvědom si, že to je ideální stav, pouze zkouška, že jsou cesty průchodné. Když k tomu přidáš nějaké proudění vzdušniny a tlaky, může být vše jinak. A to je pro mazání motoru to hlavní.
Docela si neumím představit, proč by se "sprchování" mělo pokazit. Je to jen trubička s vyvrtanými otvory. Podstatný je tlak a množství dodávaného oleje a "povětrnostní" poměry v hlavě - odkud kam fouká a pod jakým tlakem. Při nějaké turbulenci totiž sprcha může jít úplně někam jinam.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Chci mít vše než se začne motor skládat prověřené pro případ vyloučení nějaké banlity pro kterou se"něco" nepovede a nikdo mě není schopen vysvětlit proč.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Pavel Liška píše:Chci mít vše než se začne motor skládat prověřené pro případ vyloučení nějaké banlity pro kterou se"něco" nepovede a nikdo mě není schopen vysvětlit proč.
:banana: :onfire:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

zejdy píše: Docela si neumím představit, proč by se "sprchování" mělo pokazit.
a to já zas docela jo. nemyslím samotné díry i když ten týpek tam popisuje,že na nějakém víku byly ty díry směřované jinam než potřeba a proto dělal te test. Nicméne duležité je hlavně to ostatní - dodavka oleje a tlak
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Hledám různé co nejméně komplikované cesty odvětrání motoru,je tohlé hloupé nebo by to stačilo.
http://www.autoelektrika-janota.cz/2244 ... 963/?run=0
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

srovnej si objem podtlakove nadoby brzd a motoru...
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Libore jak jste řešili odvětrání u Dokyho,mám dojem,že se tam píše o zdvojeném odvětrání.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

tam se odvětráni vika zdvojilo na místo původního jednoduchého a odvedlo do výfuku. Odsávání funguje na principu venturiho efektu. Je to i celkem funkční a účel to k danému použití splní ale já s tím spokojen nebyl na svém autě a tak jsem přešel k pumpe mechanické což u Dokyho nešlo,protože trval na klimatizaci.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Já bych to, vzhledem k tomu, že je to docela zásadní věc, řešil určitě nějakým měřením a regulací. Dávat tam naslepo cokoliv může být kontraproduktivní. Jaký by tam měl být tlak, to se asi ví, tak nějakou pumpu, třeba elektrickou, přibližného výkonu a regulátor. Ono zase vysoký podtlak může způsobit špatné stékání oleje do vany, pěnění, tvorbu emulze atd. Všechno je špatně.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

přesně tak. Ideální podtlak v motoru za všech režimu je 60kpa právě kvůli dostatečné lubrikaci stěn válců. Jinak zisk je opravdu měřitelný a na tom mém mixéru to i přes pohon kompresoru udělá 5koní plus.
Lucinka
Řidič

Příspěvek od Lucinka »

Myfune píše:JJ Doky taky si myslím, že čekáš že sem hned začnou všichni psát. Já co vím, tak o třech lidech co měli něco s motorem a zatím sem nenapsali. Snad se na mě uvedení nebudou zlobit.

co vím tak se 7.g Lucinka
http://www.toyotaklub.cz/forum/profile. ... ile&u=4726
Jestli si pamatuju tak ta to řešila ještě v Dobříši a jednalo se o ovalitu.

s 6.g Jaques
http://www.toyotaklub.cz/forum/profile. ... ile&u=4517
tomu tuším hopla ven klika ale detaily nevím. Ale určitě to řešil tady s někým přes fórum.

a Praetorian
http://www.toyotaklub.cz/forum/profile. ... ile&u=5437
ten taky něco řešil v Dobříši

Ale jde ještě o to Doky, že i když se ti to nebude líbit, tak někteří o tom prostě nebudou chtít mluvit, někteří sem už dávno nechodí a někteří třeba vůbec netuší, že tutoto vlákno vzniklo. Tak nebuď jak malej a počkej si :wink:
Myfune, nebudu se na tebe zlobit, že jsi to tady zveřejnil :) Už sem ale moc nechodím a nesleduju témata. Překvapením je pro mě Zejdy, to mě moc mrzí :cry:
Jinak mimi byla v březnu 2009 v Dobříši kvůli tomu, že papala olej, přístup Toyoty Pce se mi moc nelíbil, a tak jsme po domluvě tady na fóru dojeli do Dobříše. Podle různých talků v jednotlivých válcích se usoudilo, že je to ovalita a nechal se vyměnit polomotor, který mi Honza v Toyotě sehnal místo repasovaného nový z Avensise. Tím pádem i některé věci mám podle toho a měnily se ještě další věci. Budíky na teplotu a tlak oleje nemám. Zajela jsem si ji sama podle doporučení. Pak jsem zde psala, že olej stále trochu ubývá a Libor12 mi na to napsal, že je potřeba čas, než si to sedne, že je to normální. Vyvrcholilo to v říjnu téhož roku, kdy jsem se potupně musela nechat odtáhnout do Toyoty HK. Byla to nedotažená řemenice, takže se to tam vykloktalo, spadl mi klíňák a tamtudy ubýval i ten olej. Přístup Honzy mě ale mile překvapil. Pro mimi si přijel, odvezl ji do Dobříše, uznal jako reklamaci a řemenici vyměnil. Od té doby olej vážně neubýval. Až teď poslední půl rok, když se zjistilo, že mám orosené těsnění. Zatím jsem to nechala vyčistit a pokud by se to horšilo, nechám vyměnit těsnění. Ubývá fakt jen malinko, rozhodně to nejde počítat v l/100km :)
Shrnu-li to, mimi jezdí dobře, jsem spokojená, vlastně už jsou to 4 roky. Žádnou přestavbu se zvýšením výkonu jsme ale neabsolvovaly. Mrzela mě jen celková atmosféra kolem lidí v Dobříši, dělalo to malinko horší celkový dojem. Doufám ale, že už jsou všechny vztahy narovnané a všechny spojuje ta hlavní záliba: láska k Celice :wink:
Jinak pokud můžu doplnit seznam "nešťastlivců", tak se sedmičkou to samé řešil v Toyotě Jihlava Haky, Enginedriver v Toyotě Praha, pravděpodobně i jeden týpek z Pce, co má zelenožlutou sedmičku po Magdě a něco podobného s MR2 Jirka, takže nás asi není tak málo, ale řekla bych, že většina je ráda, že se Cecilka uzdravila a nechtějí to dál rozebírat.
Odpovědět

Zpět na „Celica“