koupě avensisu 1.8 benzín-závady

vše ohledně modelové řady Avensis
carPWR
Člen Týmu

koupě avensisu 1.8 benzín-závady

Příspěvek od carPWR »

Ahoj,

poohlížíme se po novějším autě a (manželku:-)) zaujala toyota avensis 2003-2008 kombi.

Já bych raději evropské auto kvůli cenám za díly a větší rozšířenosti, ale avensis mě zaujal motorem (chci max 1.8), dle recenzí komfortem cestování-tichý, není tvrdý, dobře odhlučněný....

moje dotazy:

-má 1.8VVTi dvouhmotový setrvačník?
-odcházejí často zadní ložiska, někde jsem to četl a zadní náboj v autokelly 10000/ks?
-rozvody motoru jsou asi řetězem, kolik vydrží a případně pokud se musí měnit, kolik to vyjde a musí se měnit i nějaká součást proměnného časování ventilů jako u octavie 1.6FSI??
-jak jsou "dlouhé" kvalty u převodovky? kolik otáček točí při 130 na 5ku?
-kolik motor může žrát oleje na 10.000km? (u 5W30)
-jak se na motoru vymezují vůle ventilů?

Na jaké se mám připravit časté závady? odchází řídící jednotky? rozbíjí se převodovky? (někdo tu řešil nefunkční 5ku na dieselu)

Do teď jsem měl hlavně oply a fordy, takže výměna zapalovacích cívek, kolísání volnoběhu-volnoběžný ventil, různá čidla motoru...to znám, ale vše to bylo do pár tisíc.

Prosím o odpovědi zkušených toyoťáků, auto mám jako koníček, rád se hezky svezu (1.8 fakt stačí pro 2 lidi, nechci nic jiného ani naftu), ocením tichou jízdu, ale nechci to zaplatit desetitisícovými opravami, když už za auto dám kolem 150....

děkuji moc za odpovědi a přeji všem hezký den Martin
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

ne, ne, jak komu a ne, asi 10 cm, ale draha radici paky muze byt delsi, kdyz si ji prodlouzis, zadny (ale to az od 08/2005), jsou vymezene akorat. :-D
SES POSRAL? Odchazi RJ? No tak to jsem fakt nezral.. A kdyz nedo resil rozbitou petku u dieslu, proc se ptas u benzinu? ;-D
A jinak Ahoj Martine... kurva co to je doprdele za dotazy????? To fakt mas rad fordy? Kamarad ma tricko... .cerne.. .a v modrem poli je bilym pismem napsano FUCK... .staci? :-D
Back in Czech.
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

taky jsem byl jednu dobu dost podrážděnej, je to nedostatkem hořčíku...
jinak k dotazům: asi je nejlepší si projít forum,už jen z názvu témat poznáš co a na jakým autě se řeší. Hned na úvodní stánce jsou o motorech 2 témata.
Podle ostatních je motor do 140 tichý, ve 130 točí asi 3400-3500. Celkově by mělo být auto dobře odhlučněno. V octávce 1,6 FSI je teda hroznej kravál.
Setrvačník nemá na 99,9%,to mají u Toyot diesely
ventily se kontrolují po 90.000 km poslechem,asi by neměl být s nimi problém
Rozvody jsou řetězem.
Na problémy s benzínem tady jen tak téma nenajdeš, to asi o něčem svědčí (no flame,pls :)
jurajjuraj
Navigátor

Příspěvek od jurajjuraj »

az si koupis japonce tak zjistis ze ty fordy a oply byly omyl :D zacnes se drzet hesla japonec nakonec, protoze uz nebudes chtit nic jineho nez japonce ( i kdyz ani ti dnenis japonci uz nejsou to co byvali :roll: )

to ze jsou ceny dilu na japonce vyssi a je problem je sehnat jsou doby davno minule

to ze zadni lozisko stoji kolem 10 000,- je sice fakt ale da se sehnat i levnejsi a dalsi hlavni vec je ze to lozisko urcite nebudes menit co par tisic km

motor ti muze a nemusi zrat olej, je to spis o tom na jaky kousek trefis ale asi tam nebude neco takoveho jako ma treba skodovka v manualech ze je v norme kdyz auto zere az 1 litr oleje na 1 000km ( jestli by teda bylo normalni dolit 15 litru oleje od servisu do servisu to teda nevim :D )

snad jedina rada je ze az budes auto kupovat tak zaplat nekomu kdo tomu rozumi, zajede se s tebou podivat na auto, rekne ti je tam to a to , musis vymenit tamhleto stoji to tolik a tolik

PS: ale bacha, treba tady se objevuji i lide kteri vsechno znaji, vsude byli minimalne 2x a jeste jednou tam pojedou a jsou chytri jak radio ( nebo se tak aspon tvari a nejspis si to o sobe i mysli )
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

jurajjuraj píše:az si koupis...
ze jsou...
ze zadni ...
motor ti ..
snad jedina rada je ...
PS: ale bacha, ...
Pssst ale jsi dost mimo tema co se ptal, tak pozor, aby te nahodou nechtel vykunit.. .:-D
Back in Czech.
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Jinak většinou obecně platí za málo peněz málo muziky. zaleží kolik bude mít Tvé auto najeto a kdo s ním jezdil před Tebou. Taky je rozdíl jestli je od novoty z ČR nebo je to dotáhlé někde z venku -tam už bych tomu až tak nevěřil protože jsou to auta se kterými už mohlo něco být -tady trošku poopravily aby to dráž prodali a měli zisk. Mrkni na Tipcars.cz tam prodávají převážně autobazary a pak ještě mrkni na Bazos.cz tam to prodává většinou sám majitel vozu takže při jednání s ním si už snadněji uděláš obrázek o tom zda to byl člověk pečlivý nebo ne. A ještě je dobré mrknout na stránky Toyoty do autobazaru kde většinou prodejci prodávají auta zákazníků jež u nich servisovali takže ho více znají.
Avensis 2.2 D-cat
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

ty Atreide, kdyz to poopravily, tak asi spis mely zisk a prodaly, ne?
Back in Czech.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

To že AK má ložisko za 10tis neznamená že ho neseženeš levneji - nekteří prodejci prodávají prvovýrobu/originál kolem 5-5,5tis a druhovýroba jde sehnat ješte levněji.
Proto že já ti extremně předražím oeljový filtr na forda a dám ti ho ( ze své "lásky" k fordum ) za 6tis bdue znamenat že ford je drahý na díly?

Cena ND na toyotky jsou dne splne srovnatelné s díly pro jiné vozy.

..btw kašli an Kelly, je to jeden z nejdražších prodejcu dílu u nás a vysoké ceny má jen proto aby s emohli ohánět tím jak vysoké dávají slevy.. Oni se pak lidi diví, že jinde s 10% slevou mají lepší cenu že v AK s 50% slevou :D
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Všechny Tvoje odpovědi tady kolegové řekli, když kapneš na toto auto, který nebude mít 2x smotanej tacháč a bude vyrobený po roce 2006, tak se nemáš čeho bát.....Ideálně sehnat s PLATNOU (ověřit, zda auto bylo servisováno, tak, jak je tomu v servisní knize) serviskou, která se už v dnešní době taky vyplňuje fiktivními servisi. Jenom co musíš potom dělat je dodržovat interval výměny oleje a filtrů (nedávat do Toyoty, každej schopnej automechanik Ti to vymění za půlku), dolívat vodu do ostřikovačů a benzín a nakonec možná sem tam vyměnit nějakou tu žárovku.....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
mogul
Navigátor

Příspěvek od mogul »

Ono nakonec je dobre,ze si mel opli a fordy.aspon budes mit
s cim srovnavat ja jsem mel fiata a ten me dokaze dodnes
pekne rozesmat.
Toyota avensis combi r.v.2011 2.2D4D(110kw) Toyota avensis combi r.v.2004 2.0D4D(85kw)
Ex.toyota carina e liftback r.v.1995 2.0 gli(98kw)
Ford mondeo combi r.v.2004 2.0tdci(96kw)
Ford mondeo combi r.v.2001 2.0i(107kw)
carPWR
Člen Týmu

Příspěvek od carPWR »

tak děkuji hlavně členu Lukess za rozumné odpovědi, čekal jsem místo klasických "hospodských" řečí spíše jednoduchý výčet jak to u toyot je, jak jsem psal, zkušenosti mám hlavně s fordy, oply (toyota by byla moje 11. auto).

Do servisu to dávat nebudu, olej a další jednoduché věci si dělám sám, ostatní přes známé, orig. servisy jsou a budou hrabivé bez ohledu na značku.

Berte to takhle, bez ohledu na značku:

mondeo II (2001-2006)...cena 60-150tis
vectra C (2002-2008)...cena od 70-200tis
avensis T25 (2003-2008)....cena od 100-250tis

přitom jde o konkurenty, tak v čem je toyota tak lepší?

pokud nemá dvouhmotu, tak u 1.8/95kw dejme tomu ve výkonu motoru, určitě ve spotřebě, je lehčí, víc mi nenapadá?

to když to vezmete bez ohledu na sympatie?

drahé ND má, ale to je tím, že je málo rozšířená (prodejci ND nebudou držet díly co skoro nikdo nekoupí a když jo tak za raketu), mě jde o to, na co se připravit?

Nenadávejte mi tu, to mě nepomůže (vám jo?), raději duchaplně poraďte, já o avensis mám zájem, ale nechci se zahrabat s autem, kde se mi něco vysere a bude to za raketu, to pak bych auto nejradši hodil ze skály.

To je zase elaborát, já budoucímu autu dám péči, bude hezky v garáži, každých 10tis dostane nový olej, bude to můj koníček, ale nechci se seknout, to je celé.

Mondeo/Vectru/passat B5 facelift nechci ne z důvodu nespokojenosti, ale nelíbí se mi, jak auta vypadají a novější modely jsou nad 180-200tis, pokud by avensis byl někde cenově mezi, tj. cca 150 za slušné auto, tak je to pro mě zajímavé.

Avensis beru někde na hranici passatu B5 a B6 (myslím vzhledově), např. interiér má od pohledu velmi pěkný a kvalitní.

Tak kdo to přečetl celé, gratuluji a hezký den Martin
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

já bych to shrnul tak, že když ji miluješ, není co řešit. Tady se řeší maximálně dilema jeslti benzín X diesel nebo jestli je 1,8 tichá jako 2,0. jak říkám, projdi si forum-názvy témat. Máš pocit, že tady neustále někomu praskají žárovky, padá motor do nouzáku, něco reziví nebo každou chvíli hučí ložisko nebo mění tlumiče atd. atd.? Ne. A teď si projdi jiná fóra o autech a provnávej, jestli je Toyota lepší.
Ford určitě koupíš za lepší cenu, má asi agilnější jízdní vlastnosti, ale já bych ho nechtěl. Pokud nechceš riskovat problémy s olejem, tak ti 150 tis na Avensise stačit nebude, protože rok 2006 je tak od 8 ti Eur výš.
jurajjuraj
Navigátor

Příspěvek od jurajjuraj »

TOYOTA je lepsi v tom ze je SPOLEHLIVA jako vetsina japoncu

a drahe dily na toyotu proste NEJSOU ( pokud je nebudes objednavat pres reznika )

toyota avensis - Rok výroby: 04/03 - 11/08, KW/HP: 95/129, Obsah: 1794, Kódy motorů: 1ZZ-FE

olejovy filtr KNECHT - 200,-
kabinovy filtr KNECHT - 300,-
vzduchac KNECHT - 350,-
- to + olej budes menit nejcasteji

predni desky roadhouse - 880,-
zadni desky roadhouse - 680,-
kulovy cep rizeni lemforder - 700,- kus
chladic vody HELLA - 2 900,-
svicka NGK - 100,- kus
zapalovaci civka FACET - 750,-

jestli tohle jsou velke ceny tak doporucuju najit zachovalu skodu 120
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Testy spolehlivosti hovoří za vše a ty dvě vyjmenované automobilky hodně ztrácí za Toyotou... Pokud zvolíš motor o kterým uvažuješ, chybu neuděláš, popřípadě ten 2.0 benál, ale těch je sakra málo...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

carPWR píše:......., tj. cca 150 za slušné auto, tak je to pro mě zajímavé. ........
Hm,jak se pozná slušné auto? Když se ti tohle povede nemáš už pak co řešit a na něco se připravovat :) něco jako výhra v loterii, chce to pořádně projet(víc než kolečko kolem komínu) a investovat do důkladné prohlídky v Toy servisu.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Odpovědět

Zpět na „Avensis“