Automaticke denne svietenie

nová modelová řada - nástupce Corolly
puky
Člen Týmu

Příspěvek od puky »

pre aczasa
aj mne to znamy hovoril, len ci to tak naozaj aj je
v minulosti som zvazoval nakup tohto: www.autocon.xf.cz , su vsak aj ine taketo zariadenia. ponukali to za 100 € a kedze mame v rodine viac toyot tak by si to na seba mozno aj zarobilo. :-)
pride mi to jednoduchsi sposob (ak je to vobec mozne zrealizovat) ako nakup a nejaku montaz a zasah do elektroniky auta.
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool (2010)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tohle asi fungovat nebude.... To by musel byt primo toyotacky tester tool II nebo vyssi a stejne to bude pro opravdu sikovneho Mechanika... nikoliv pro menice dilu a mazace chyb co jsou ve vetsine toyota servisu..
Back in Czech.
puky
Člen Týmu

Příspěvek od puky »

ved prave kupit nieco za 100 € a pozerat sa na nejake grafy, ktore mi nic nehovoria to nie je bohvieaka investicia. mozno by nebolo zle zistit v toyote ci sa to teda vobec takto da.

ja som reagoval na to po precitani tohto:
http://www.autocon.xf.cz/index.php?lng= ... howp&p6=68
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A nebo budes prukopnik a koupis to prvni a zkusis to. .:-)
Jo, chtelo by to nekoho, kdo to videl na vlastni oci, ze to v toyote jde pres CAN Bus nastavit.
Back in Czech.
puky
Člen Týmu

Příspěvek od puky »

no aj to je moznost :-) ... ale rad mam istotu, ze ked nieco kupim bude to mat nejake vyuzitie.
co ma vsak u nich trosku zarazilo bolo, ze ked sa ich pytal ci sa to da vyuzit na Auris 2010 (Auris vobec nie je v ich ponuke ako model) tak mi napisali, ze to je len administrativna zalezitost a ze to pri najblizsej aktualizacii doplnia. Uz je to odvtedy minimalne rok a... v ponuke tam nas model stale nie je.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Malo lidi a malo pozadavku... Takze tomu nevenuji pozornost... Jinak ten CAN Bus je dobra vec... A mela by byt velmi nezavisla na vyrobci a modelu auta... ale... :-)
Back in Czech.
puky
Člen Týmu

Příspěvek od puky »

mozes mi vysvetlit co je to ten CAN Bus ??? :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Je to datova sbernice a norma v aut. prumyslu o zpusobu pripojeni elektronickych a elektrickych zarizeni k centralni jednotce a zpusobu jejich ovladani.. :-))))) Lepsi?
Tedy uz to neni tak, ze by to bylo primo drat, rele, vypinac, baterie.... Ale Svazek, sbernice, rozbocovac, svazek 2, sbernice a procesor, svazek 3 rozbocovac 2, svazek, napajeni.. :-))))))))
Back in Czech.
puky
Člen Týmu

Příspěvek od puky »

dakujem, jasne uz je to lepsie :-) ... a toyota ma teda ten CAN Bus kde umiestneny?

dopracoval som sa k niecomu takemuto:
https://techinfo.toyota.com/techInfoPor ... _nfpb=true
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

CAN Bus je v podstate vse, takze neni mozne rici, kde konkretne to je. .:-) Ale jinak jedno I/O zarizeni je shodne jako DCL 3 alias OBD II zasuvka. Ale to cos nasel je jen dalsi set alternativ toho predchoziho dig. scanneru..
Back in Czech.
puky
Člen Týmu

Příspěvek od puky »

no myslel som priamo napojenie toho "kabla" v aute :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

casto je to pod volantem tesne za koncem palubky... mezi palubkou a pedaly... :-) No proste to najdes.. jen koukni pod volant.. :-)
Back in Czech.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

aczasa píše:I u toyoty, ale.... ukaz mi servis kde to udelaji...
Tak to kurva ani omylem :D
P.S. Auris to neumí (tester nepomůže), jedině některý verze mají relé DRL (pravděpodobně ty pro severský země). No a ty to samozřejmě uměj, ale zase na furt, přes tester to zase nejde zrušit, pokud by někdo chtěl :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Umi to kazda jednotka se standardem Can BUS.... :-) Jen jde o to aby to umel ten clanek na druhe strane.. :-)))) Je to totiz jen programovani PLC..
Back in Czech.
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

ahoj ja mam denni sviceni ,, LED svetla delal jsem si to sam a paradicka,,, vypada to i celkove dobre.. popisoval jsem to v tematu "LED svetla,,,, tak nejak myslim..pritom mlhovky mam zachovany
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Odpovědět

Zpět na „Auris“