Koupě avensisu - potvrzení výběru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
MadButcher
Navigátor

Příspěvek od MadButcher »

aczasa píše:MEdButcher a co? a Kde? a komu? zmer radsi hluk ve svem aute a zkus prispet konstruktivne.. :-D
Nebo to shodim tim, ze T27 je facelift model T25.. :-D
Myslis takhle nejak konstruktivne:

- vezmu si nejaky z pohledu mereni hluku naprosto nezkalibrovany mobil o kterem nikdo nevi v jakem stavu ma mikrofon (Google Nexus 2?)

- pouziju k tomu Android ktery umi prece vsechno a spustim si na nem nejakou aplikaci o ktere si myslim ze by mohla merit hluk (Smart Tools?)

- vezmu dve auta jinych modelu a s jinymi motory nez ktere se tady diskutovaly (Avensis 1.8 a Avensis Verso 2.0?)

- napisu co jsem nameril at uz to znamena co chce a at uz se to da nekde jinde stejnou metodou overit nebo ne

To bych asi i mohl udelat - a nevadi kdyz misto te 1.8 benzinu pouziju svoji 2.0 D4-D?

Chlapci, Avensis je moc dobre auto a mam ho rad, dokonce i v tom pitomem dieselu, ale tohle forum - to je fakt bida. Kdyz nemam co napsat, nepisu. Kdyz me neco zajima a zeptam se - cekam kultivovanou a srozumitelnou odpoved, anebo ticho. Diky nekterym jedincum kteri by si velmi, ale VELMI zaslouzili ban - a na drtive vetsine normalnich for by jej uz davno meli - to tady stoji opravdu za ..... vzdyt vi vite za co. Hlavne ze se za to nekteri ani nestydi.
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
MadButcher
Navigátor

Příspěvek od MadButcher »

Jeste jedna vec k rozdilu hlucnosti 1.8 a 2.0 - prece jde i o stav toho konkretniho auta a motoru, nejen o rozdil v konstrukci 1.8 a 2.0.

Verim ze bychom nasli 1.8 ktera bude podstatne hlucnejsi nez nektera jina 2.0 - at uz zvenku nebo zevnitr, dle libosti co koho zajima. Naopak kdyz bude ta 2.0 vyhrkana herka a srovnavana konkretni 1.8 v super stavu a perfektne udrzovana tak bude 1.8 tissi. To se proste asi musi vzit dve konkretni auta, postavit je vedle sebe a porovnat. Obecne srovnavani moji 2.0 pres mereni na mem mobilu s neci 1.8 merenou zase na jeho mobilu nam nic nerekne.

Navic ja tu svoji 2.0 neprodam takze nekomu kdo hleda 2.0 bude moje mereni na mem aute uplne k nicemu 8)
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
tomyx
Člen Týmu

Příspěvek od tomyx »

Lukess píše: to Tomyx: ten litr mavíc už zase není taková darda ne. Já jezdím i te´d za 8,takže si můžu jen polepšit. případně budu jezdit za stejno,ale s lepším komfortem,ale uvidíme. Ceny jsou zatím docela vysoko, čekal jsem ,že s novým rokem půjdou ceny níž,ale benzín je stále vyvážený zlatem. Snad se mi taky podaří takový dobrý kup jako tobě.
Litr navíc mi neva, ale dost lidí to hodně žere, že jeho auto žere o 0,3795 víc než sousedovo, ale pak ten litr je u benzínu často jen o tom, jestli si pustíš muziku nebo ne :D
Na velikost auta a dynamiku mi to přijde dobrý, už bych nechtěl míň (tedy u Ave 1,8), ale je to asi hodně subjektivní - vztaženo pouze na komfort. Radím opravdu vytrvat v hledání a věř, že najdeš.
AVENSIS Wagon (T25) FL 2.0 VVTi
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

MedButcher... jjj presne tak to je.. Nejlepsi na tom je, ze muzes prave vyuzit zcela nezkalibrovany pristroj a stejne muzes namerit rozdil.. ale jak je videt, tak experimenty asi nebyly tva silna stranka... :-)))))
No nic a kdy si myslis, ze by nekdo zaslouzil BAN, tak to napis.. Co ti v tom brani...??? :-D
Back in Czech.
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

to tomyx: díky, ještě to tak úplně nehoří,takže mám čas hledat a rozmýšlet. Čistě teoreticky si myslím bez vlastní zkušenosti, že i ta 1,8 bude pro auto dobrá,ale výkon se vždy hodí a uvidíme co bude aktuálně na trhu v nabídce. když vidím co se dává do aut ještě dnes, kdy taková 308 s váhou přes 1,5 tuny se musí spokojit se 88 kw, golf 1,6 fsi 77 kw na váhu 1,4 t.
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

to aczasa: jenom taková technická, můžu předsedo? Píše se "většina"
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Lukess, diky pane... Opravim hned jak pouziju hlavu (pred pouzitim protrepat a to neni nic prijemneho). :-)
Back in Czech.
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

aczasa píše:Lukess, diky pane... Opravim hned jak pouziju hlavu (pred pouzitim protrepat a to neni nic prijemneho). :-)
velky teoretiku, ktere to pondeli se konecne dockame onoho bajneho mereni hlucnosti 1.8 motoru, vcetne fotek :lol:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Mam zmereno.. i vyfoceno.. :-) Jen jsem to sem nepostnul... a nepostnu.. :-) A kupodivu vysledek neni prekvapujici.. ;-)
Back in Czech.
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

aczasa píše:Mam zmereno.. i vyfoceno.. :-) Jen jsem to sem nepostnul... a nepostnu.. :-) A kupodivu vysledek neni prekvapujici.. ;-)
ja se ani nedivim, ze nic neposles, kdyz si opet nic nezmeril, ty teoretiku :lol:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

:-) hi hi hi... Korn ty jsi mi ale mudrlant.. :-) A jsem rad, ze sem chodis a pises.. :- ) je to velike rozptyleni od nudy a sedi stereotipu... :-)
Ale abys nerekl.... Tak na suche ciste silnici bez dalsich aut a temer bezvetri... Averso - 3000rpm - 78dB+-3dB a avensis - 79dB +-3. :-)))))) Takze obe auta jsou v porovnatelne shodne hlukove oblasti.. :-)))
Back in Czech.
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

aczasa píše::-) hi hi hi... Korn ty jsi mi ale mudrlant.. :-) A jsem rad, ze sem chodis a pises.. :- ) je to velike rozptyleni od nudy a sedi stereotipu... :-)
Ale abys nerekl.... Tak na suche ciste silnici bez dalsich aut a temer bezvetri... Averso - 3000rpm - 78dB+-3dB a avensis - 79dB +-3. :-)))))) Takze obe auta jsou v porovnatelne shodne hlukove oblasti.. :-)))
presne jak jsem predpovidal, sama teorie, zadne mereni, pouze kecy....proc nedodas teda ty fotky????? :wink:

ja jsem to taky treba meril,a nepotreboval jsem k tomu ani merak, a 1.8 byla dle ocekavani mnohem hlucnejsi :) , takze asi tak
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

:-D :-D ;-D korn ty me dnes asi fakt zabijes.. :-D :-D
Back in Czech.
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

to korn: a jaké hodnoty jsi naměřill ty?
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

Lukess píše:to korn: a jaké hodnoty jsi naměřill ty?
to byl jenom vtip ode mě,já moc dobře vím,že on vůbec nic neměřil :)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“