chrčení v sání
chrčení v sání
Zdravim.Ze sání se mi ozývá zvláštní zvuk.Je to takový chrčení jako kdyby tam byl někde přetlak.Je to slyšet když jde motor do tahu tak do 2000ot,nebo když stojim a z volnoběhu prošlápnu plyn tak pak při klesajících otáčkách.Když vytočim víc ,tak nic.Není to slyšet ani při vyšší rychlosti jízdy.Jinak auto normálně jede a táhne.Mysleli jsme že nezavírá EGR,ale je v pohodě.Auto bylo na emisích a i tam všechno dobrý.Ještě se mi v servisu ptali,jestli nepřidávam do nafty benzín kvůli mrazu,že pak by to mohlo foukat do sání,ale to by mě u tohohle auta ani nenapadlo.Neřešil někdo z vás něco takovýho?
2.0 D-4D 93kW
2.0 D-4D 93kW
-
- Manager Týmu
-
- Manager Týmu
Tohle co popisujes jsme vždy vyřešili připevněním krabičky ve keré je uložen vzduchový filtr.V těch otáčkách se prostě klepe a drnčí můžeš to vyzkoušet tak že šlápneš na plyn tak aby to drnčelo a někdo ti na tu krabičku přitlačí a uslyšíš hned jestli to přestane. Někdy drnčí i ty plasty co kryjou motor shora.
Avensis 2.2 D-cat
-
- Člen Týmu
-
- Manager Týmu
Ten zvuk začal asi před necelým měsícem,nebo jsem si ho alespoň všimnul.Takže jestli to bude slyšet i v létě nevim.Je fakt,že to začalo po natankování nafty u Eurooilu,což bylo mimořádně.Jinak beru jen u Benziny.Takže jsem trochu doufal,že to může být naftou.Teď už mam zas plnou o Benziny a najeto na ni asi 150 km a je to stejný.Tak uvidim.To zanesený sání mě taky napadlo.To bude ale asi opruz to celý vyčistit.Možná by stálo za to,se mrknout endoskopem,než se to rozebere.
-
- Člen Týmu
S niečim podobnym som išiel do servisu a bolo mi povedane že to rezonuju plasty.A je to tak.Aj sme si to overili, ja so pridaval a on pridržal krabicu s filtrom a ten zvuk sa stratil.Ešte mi potom ukazal vytlačene tesnenie medzi krabicou a sanim.O tyždeň idem s tym do servisu
Avensis Combi 2.0 D-4D/2008/
-
- Manager Týmu
- extremehany
- Věčnej rejpal
a co to je ?aczasa píše:ty jo... servis tomas rika zakarbonovane sani?WOW.... by me zajimalo co to podle nej vubec znamena zakarbonovane...
))))) Bud je to z karbonu nebo je v tom karbon, ale ani jedna z tech veci to stopro neni..
Je to strasne slovo... zakarbonovane....
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018