Vysněné rodinné auto corolla verso
- marekfukala
- Člen Týmu
Tak jsem nakonec vymekl a objednal D4D. Ty nejkratsi jizdy se budu snazit jezdit druhym autem. Docela me presvedcila i srovnavaci jizda, kdy jsem stejnou trasu projel D4D a hned pote 1.8M/T. Obe skvele, ale diesel fantasticky mekoucky a tichy - to jsem vazne koukal. Navic diesel mel najeto celych 38km, takze jeste asi nebyl v nejlepsi kondici
. Navic prodejce tvrdil, ze s tem D4Dcky nemaji zadne problemy (ve smyslu DPF - pripoustel ze odchazeji vstriky), tak uvidim. Kdyz se to bude moc srat, tak po 5 lety zaruce se proste proda. A pak uz bude konecne poradny auto - hybrid.

- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No nechci ti brat iluze, ale staci si projit nektere diskuse tady a DPF pri jizdach po meste odchazeji, resp. ucpou se. Pokud bych volil D4D pak jedine bez filtru nebo benzin. Dalsi veci je, ze ten zatah turba je ,,fasinujici" a clovek ma pocit, ze nafta jede lepe nez benzin, ale neni to pravda.
aczasa - hybrid je alternativa a dle meho to je cesta kudy by se mohl automobilovy prumysl vydat. Ano vyroba baterek neni zrovna setrna k zivotnimu prostredi, ale to neni ani vyroba vodiku. Samozrejme dalsi alternativa je LPG/CNG.
aczasa - hybrid je alternativa a dle meho to je cesta kudy by se mohl automobilovy prumysl vydat. Ano vyroba baterek neni zrovna setrna k zivotnimu prostredi, ale to neni ani vyroba vodiku. Samozrejme dalsi alternativa je LPG/CNG.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
A jeje.. a mame zde paradox kure-vejce.... Naopak... vyrobce pokud chce poradne prorazit, tak udela to, ze vsadi na predpokladane zlevneni a da prvni produkty, ktere opravdu chce cpat na trh pod naklady, protoze vi, ze se mu to vrati masovosti vyroby a dramatickym snizeni nakladu na vyrobu... Ale ono to prave s temi hybridy tak uplne neni.... 

Back in Czech.
- marekfukala
- Člen Týmu
Vpohode, neberes. Diskuse o DPF zde i jinde jsem procital, iluze zadne nemam - cekam ze s tim spise bude problem. Ale zvitezila ekonomika provozu (cisla jsem tu psal) + jednoznacne prijemnejsi a rovnomernejsi jizda nez s 1.8M/T. "fascinujici zatah" je neco co se u tohoto D4D auta presne nekona a je to moc dobre - motor zabira velmi plynule a linearne. Doma mi jeste stoji stara A4 s cipovanym 1.9TDI 96kW a ta "fascinujici" charakterstika me osobne hrozne seremrazik píše:No nechci ti brat iluze, ale staci si projit nektere diskuse tady a DPF pri jizdach po meste odchazeji, resp. ucpou se. Pokud bych volil D4D pak jedine bez filtru nebo benzin. Dalsi veci je, ze ten zatah turba je ,,fasinujici" a clovek ma pocit, ze nafta jede lepe nez benzin, ale neni to pravda.

Kazdopadne diky vsem za pomoc a nazory. Za cas pak dodam seznam kilometru pri kterych se mi ucpal filtr

- marekfukala
- Člen Týmu
JJ. On ten 1.8 zabiral pekne i dole ale to jsem dost musel mackat plyn. Pak byla jizda i zvukove temer na urovni toho dieselu. Ale jakmile se vytocil dejme tomu na 3000 a vic, tak uz ten hluk byl velmi vyrazny. I presto, ze nerozumim tomu jak presne funguje to promenlive casovani a celkove o motorech vim spise h...o nez neco, jsem mel pocit ze ten motor trapim a ze z takoveho stylu jizdy by dlouhodobe radost nemel.aczasa píše:... Uz prestante podtacet benzinove motory...
Jo jo... to je ono... ten pekny zvuk motoru zacina nad 4500 otacek. .
Rozhodne nadhera, ale velmi dobre chapu, ze nekomu, kdo jezdi jen dieslem, muze ten zvuk pripadat..... jako zubni vrtacka.
Ale zase me prijde auto s benzinem o dost tizsi, protoze taky vetsinu casu jedu kolem 2200 - 2500 otacek.

Back in Czech.
- marekfukala
- Člen Týmu
Zvuk motoru je pekny, o tom zadna, do nejakeho "sportaku" nebo do auta jen pro mne beru "z fleku". Prece jen ale vozit tri deti a manzelku je lepsi v necem klidnejsim.aczasa píše:Jo jo... to je ono... ten pekny zvuk motoru zacina nad 4500 otacek. .Rozhodne nadhera, ale velmi dobre chapu, ze nekomu, kdo jezdi jen dieslem, muze ten zvuk pripadat..... jako zubni vrtacka.
Ale zase me prijde auto s benzinem o dost tizsi, protoze taky vetsinu casu jedu kolem 2200 - 2500 otacek.
Ono moje srovnani je trochu zavadejici, protoze ten D4D byl uz facelift 2013 kde udajne pridali spoustu tlumeni od podvozku/motoru a ten 1.8M/T byl jeste pred-faceliftovy model 2012. Je mozny ze benzin po faceliftu bude taky o dost tichsi.
Jinak ten diesel byl opravdu "extremne" tichy, byl jsem z toho hodne prekvapeny, proti 1.9TDI PD to je rozdil 1000% a vic

Ale sere se, ja vim

- marekfukala
- Člen Týmu
http://www.autoweb.cz/toyota-verso-2013 ... -volantem/
"Efektivita motoru byla docílena dílčími vylepšeními, jako optimalizací olejového čerpadla nebo dvoukomorovou olejovou vanou, která umožní motoru dřívější zahřátí."
To by mohlo trochu pomoct na ty kratky jizdy... Vim uz jen hledam ospravedlneni pro sebe. Ja chtel Prius+, ale to bych doma asi dostal do tlamy kdybych s tim prijel
"Efektivita motoru byla docílena dílčími vylepšeními, jako optimalizací olejového čerpadla nebo dvoukomorovou olejovou vanou, která umožní motoru dřívější zahřátí."
To by mohlo trochu pomoct na ty kratky jizdy... Vim uz jen hledam ospravedlneni pro sebe. Ja chtel Prius+, ale to bych doma asi dostal do tlamy kdybych s tim prijel