Vysněné rodinné auto corolla verso

vše ohledně modelové řady Verso
malstrem
Člen Týmu

Vysněné rodinné auto corolla verso

Příspěvek od malstrem »

čau všichni,
prosím poraďte mi s výběrem motoru- moc bych chtěl 2.2 130kw diesel
nebo 1.8 benzín, študuju tento klub no a jsem šokován, že se zde neřeší téměř žádné technické průsery, --nebo ty auta máte všechny nové? Chtěl bych koupit Verso ojeté tak se 130tkm. Má tady prosím někdo najeto tolik km? Kolik nejvíce. Potřebuji auto, které nebudu neustále technicky a finančně řešit, potřebuju spolehlivé 5ti místné auto.
Jsem vyučen z oplu astra H 1.9CDTI, 130tkm ---setrvačník, vstřiky, sání, rozvody ... šílené...
U toyoty 2,2D mě taky děsí ten dvouhmoťák a dpf filtr-- vstřiky...
máte nějaké zkušenosti?
Dík
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

tak potom benzin
Obrázek
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

1.8 benzín, případně zlatá střední cesta 2.2 100kW (méně žravá než benzín a přitom méně riskantní než 130kW diesel).
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ae predsa je to nafta. ja by som ostal pri benzine. menej narocne na udrzbu,....
Obrázek
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Jasně, souhlas, VVTi benzín je sázka na jistotu. Ale záleží, kde a jak a kolik bude jezdit - při velkém dálkovém (hlavně dálničním) proběhu se o tom dieselu vyplatí pouvažovat, i kvůli komfortu, zvlášť proti staším benzinovým CoVersům s pětikvaltem.
Samozřejmě kdo kupuje starší auto s neznámou historií, aby s ním jezdil denně 10km a dvakrát do měsíce na výlet, nemá cenu, aby uvažoval o naftě v jakékoliv značce.
marekfukala
Člen Týmu

Příspěvek od marekfukala »

Ahoj.

Momentalne resim podobny problem. Nejsem schopny se rozhodnout mezi 2.0D4D, 1.8M/T a 1.8A/T.

Jedine velke minus pro D4D je to ze jezdim hodne kolem baraku a na dlouhy streky jen obcas. Mam pomerne strach z toho co ten diesel a hlavne DPF bude pri takovym rezimu delat.

Rocni najezd cca 20tkm => planovana zivotnost 10 let => dle udaju z spritmonitor vyjde benzin M/T o 95tKc bez DPH draz (celkove naklady= PC+palivo+servis 10 let), A/T o 190tKc draz.

U M/T mne odrazuje ta nutnost casteho razeni vzhledem k male pruznosti motoru.

U A/T CVT toto odpada, zkusenost z predvadecky Auris 1.6 CVT naprosto skvela, akorat kdyz jsem si tady na foru nasel ze pripadna porucha=vymena MDS vyjde na cirka 350tKc s DPH tak me to dokonale odradilo. 5 let v zaruce ok, ale co pak?

Jine 7mistne auto v dane cenove kategorii kde vlezou 3 sedacky dozadu vedle sebe krome Touranu a frantiku (jez nechci) jsem nenasel.

Leda mozna jeste Prius+, jenz nakladove vyjde oproti Versu D za 10 let jen +40tKc. Ale z toho mam taky trochu obavy a navic je pomerne vyssi vstupni cena.

A ted babo rad :-)
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Původní dotaz mluvil o jeté Corolle Verso, tady tuším půjde spíš o nové Verso, že?
Roční nájezd 20 tisíc je myslím spodní hranice pro diesel. Není zas až tak málo, to asi podíl jízd do řekněme 20km nebude až tak velký, aby se o tom dieselu uvažovat nedalo. 5 let takového režimu určitě vydrží. Ale samozřejmě, diesel je vždycky trochu risk a při poskakování tuplem.
S tím CVT neporadím - těch několik lidí, co s tím znám, si to celkem chválí, ale pravda nikdo z nich to nemá dost dlouho na trable.

Myslím správně pokukuješ po tom Prius+, pokud ti vadí řazení a jezdíš hodně krátkých a neplynulých jízd, (a pokud oceníš 7 míst?).... Je to sice větší investice, ale nejspíš i s větší zůstatkovou cenou (aspoň podle klasického Priusu soudě), na firmu neplatíš silniční daň, ... Hybridní systém už spolehlivost celkem osvědčil.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

jedna vec je ze najazdi 20tis km za rok ale treba spomenut ze aj vela kratkych jazd . ako hovori okolo domu, co je pre dizel nevyhovujuci. ja by som isiel do benzinu, pretoze udrzba u dizlu ti benzin vynahradi mensimi nakladmi bez rozdielu znacky
Obrázek
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Šak říkám něco jiného? :-) Říkám, že by se o tom imho pomalu uvažovat dalo, ale je to risk - náklady na údržbu během 5-8 let můžou být podobné, ale i mnohem mnohem vyšší než u benzínu. Čili podle toho, jak moc těch jízd "kolem komína" má a jak moc chce/nechce risknout slasti a strasti ropákovy. Podle mne 2x20 km denně není pro diesel až takové týrání, zatímco 8*5 ano. A v obou případech, benzín přichystá míň překvápek.
marekfukala
Člen Týmu

Diky za nazory a rady.

Ano, nove Verso, mr.2013, tj. D4D 91kW

Trochu jsem si akualizoval tabulku jizd a koukam ze najedeme asi neco mezi 20-25tkm rocne.

Denne: deti skola, skolka, obchod: 2 - 3 - 3.5km tam i zpet
Temer denne: kratky vecerni vylet "za barak": 5-10km tam i zpet

Bude to ciste rodinny auto, ani zadny jezdeni "do prace" -

Tj. kratky jizdy do 5km tam i zpet jsou za rok 4500tkm, 5-20km dalsich 5000tkm, zbytek uz jsou "normalni" jizdy typu vylet, Chorvatsko, Alpy.

Hlavne v zime to jsou ale hlavne super kratke jizdy, to nikam na vylety atp. moc nejezdime. Toho se hlavne bojim.

Je mi jasne co bude rada - Prius+ :-)))

Jo a 7 mist potrebujeme - chceme (rozumej manzelka chce). Byt zatim teoreticky - treti prdola je zatim jen v planu.

BTW Na prius se neplati silnicni dan?
marekfukala
Člen Týmu

Tak s tou cenou Prius+ oproti D4D jsem pekce kecal. Kdyz srovanam srovnatelne vybavy, tak pc. Verso D4D je 515tkc, 1.8M/T 481 a prius 710tkc. Na verso mi davaji 3% slevu, na prius jsem se neptal, nepredpokladam, ze to bude radove vice.

Takze po 10 letech vychazi naklady na 1.8M/T 1004tkc, D4D 919tkc a prius 1065tkc bez DPH. Spotrebu jsem pocital 7.7 benzin, stejnou u D4D a prius+ 5.8 dle spritmonitor. BTW ve vypoctu uz pocitam se zvysovanim ceny paliv
o cca 1.5Kc/rok (stejny narust co byl minulych 10 let).

Takze nez prius, tak to uz cenove lip vyjde ten benzin. Ale pravda je ze pokud bych trval na A/T tak asi neni jina volba.

Co se tyce prodejni ceny, tam na tom asi bude nejlip taky ten benzin. Nepredpokladam, ze by nekdo chtel riskovat 10 let stary naftak neby hybrid a 200tkm.
Naposledy upravil(a) marekfukala dne pon 28.01.2013, 13:07, celkem upraveno 1 x.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

marekfukala píše:Je mi jasne co bude rada - Prius+ :-)))
Řek' sis to sám :-)
Ten provoz, co popisuješ, by fakt pro diesel byl vražedný, a chlastal by stejně jak benzín. Čili pokud se chceš/musíš držet při zdi, pak konvenční 1.8 Verso, pokud máš možnost investovat víc a jistou exotičnost Priusu+ považuješ víc za výhodu než za zápor, směle do toho :)

Těch 7 míst se v rodinném autě hodí i pro cizí - můžou spolu jet dvě ženský s obojíma dětma apod.
A ano, za hybridy se silniční daň neplatí - osvobozené podle par. 3f Zákona o dani silniční, "2. mají hybridní pohon kombinující spalovací motor a elektromotor" (stejně jako za LPG, CNG, E85). Dneska je to "jenom" nějakých 1500 ročně, i tak to bodne, když je auto psané na firmu.
marekfukala
Člen Týmu

tomko píše:jedna vec je ze najazdi 20tis km za rok ale treba spomenut ze aj vela kratkych jazd . ako hovori okolo domu, co je pre dizel nevyhovujuci. ja by som isiel do benzinu, pretoze udrzba u dizlu ti benzin vynahradi mensimi nakladmi bez rozdielu znacky
Tomko, udrzbou myslis nepredpokladanou udrzbu - poruchy?

Protoze ciste servisni naklady podle ceniku servisu Toyoty jsou na D4D levnejsi. Kdyz zapocitam vymenu oleje co 15tkm a ne 30tkm jak ma byt, tak o neco malo drazsi je nafta ale ne o moc.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

Ano.myslel som opravy.hlavne pravidelne cistenie PDF;rozne filte;turbo atd
Obrázek
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Kdyz jsme u toho Versa, je mozne ze Verso v roce 2009 nemelo DPF ? Je to dle meho stejne jako T27 Avensis, ktery je take nemel, ale pouze prodane tady.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Odpovědět

Zpět na „Verso“