Zaslepení EGRu u 3S-FE

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Majkl1
Člen Týmu

Zaslepení EGRu u 3S-FE

Příspěvek od Majkl1 »

Auto mi popocukává při malém zatížení na teplém motoru. Mám podezření na špatnou funkčnost EGR ventilu. U nafťáka mi to je jasný, ale co u benálu? Můžu ho taky zaslepit aniž by došlo k něčemu nežádoucímu, co se spotřeby a hlavně životnosti motoru týče?
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Zaslepením EGR pravděpodobně zvýšíš teplotu spalování směsi (ono bez toho bordelu to hoří líp), ale v zásadě to nebude u tohodle motoru asi moc dramatické. Jestli to pomůže chodu je otázka, u benzínu není EGR zasraný sazema a problém bývá většinou jinde.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Majkl1
Člen Týmu

Příspěvek od Majkl1 »

Tak já netvrdím, že je zadělanej sazema. Mám podezření, že nemaká jak má. A rozhodně je jednodušší ho odstavit než zkoumat kde je problém, zda v řídícím ventilu, modulátoru, Egr ventilu či podtlakovým vedení. Kdyby tam aspoň bylo více místa :roll:
firewalker
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od firewalker »

prave som musel na diesli menit egr ventil, dovod bol, ze sa upchal / zaspinil a uz dobre nedoliehal
inak, je to 2hy ventil, teraz mam 187t km
vraj mam raz za cas viac vytocit motor - kolko da a ze tym sa to trosku precisti (samorejme na teplom motore)
klincek
Člen Týmu

EGR

Příspěvek od klincek »

Zdravim. Ja som ho na D4D motore odstavil a nemam problem.
firewalker
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od firewalker »

na to som sa pytal hned na zaciatku
to mi povedali, ze nie je dost dobry napad, lebo ze sam nieco ine sa namaha
kde je pravda neviem, mozno trebalo len v riadiacej jednotke nieco zmenit a nic by sa nestalo
Naposledy upravil(a) firewalker dne ned 15.02.2015, 22:47, celkem upraveno 1 x.
Majkl1
Člen Týmu

Příspěvek od Majkl1 »

Tak jsem právě EGR odstavil. Propojovací trubku jsem nahradil dvěma převlečnýma maticema se záslepkou a motor přede jako kotě.
Jen nevím, zda je to u tohoto motoru normální - jde za plynem jen do cca 1/4 polohy pedálu, s plným plynem se nic neděje, spíše má tendenci se jakoby dusit. Ale jsem zvyklý na turbem dotovanou naftu, takže těžko srovnávat. Jak to máte vy u 3S-FE?
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“