diesel vyhrievanie palivoveho filtra r.v.2007
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
diesel vyhrievanie palivoveho filtra r.v.2007
mam rav III diesel r.v.2007m 2.2 100kw, s cca 170t km
je v tom vyhrievanie palivoveho filtra? ak ano ako to zistim, resp kde sa to v nachazda pod kapotou?
ak to mam, moze sa stat, ze sa to pokazi? (ze to nezohrieva filter stale?)
pred mesiacom som menil olej a aj palivovy filter, extra som cistil trysky a nadrz aditivami ( na tie trysky to citelne pomohlo)
nalial som zimny VIF a natankoval plnu nadrz (shell)
cez noc ale mrzlo cca -15 a na druhy den som na 3x nastartoval a asi po 5minutach jazdy mi zacalo trhat autom
neviem o nikom kto by mal cez vikend podobny problem, cez den bola teplota cca -4
naftu som som dostatocne osetril, skor mi pride, ze vyhrievanie palivoveho filtra nefunguje, resp. tam nie je
poradi niekto co s tym moze byt?
je v tom vyhrievanie palivoveho filtra? ak ano ako to zistim, resp kde sa to v nachazda pod kapotou?
ak to mam, moze sa stat, ze sa to pokazi? (ze to nezohrieva filter stale?)
pred mesiacom som menil olej a aj palivovy filter, extra som cistil trysky a nadrz aditivami ( na tie trysky to citelne pomohlo)
nalial som zimny VIF a natankoval plnu nadrz (shell)
cez noc ale mrzlo cca -15 a na druhy den som na 3x nastartoval a asi po 5minutach jazdy mi zacalo trhat autom
neviem o nikom kto by mal cez vikend podobny problem, cez den bola teplota cca -4
naftu som som dostatocne osetril, skor mi pride, ze vyhrievanie palivoveho filtra nefunguje, resp. tam nie je
poradi niekto co s tym moze byt?
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
omv
ten palivovy filter som presne koli takymto veciam nechal pre istotu vymenit
a navyse som cez tie cistice nechal vycistit trysky a aj cely palivovy system - 2 flasky na trysky a 2 flasky na cistenie palivoveho systemu, odstranenie vody a pod.
a cakal som, ze to pomoze
po tom skackani som to nechal rozmrazit v garazi nakupneho centra (cca 4,5h), a isiel som potom na OMV kde som opat dolial zimny VIF a natankoval do plna este tu ich drahsiu naftu (cca 20L)
a potom po prejdeni cca 80km to zas skackalo, ale menej...
bol vecer, takze som to nemohol dat opat rozmrazit a musel som takto s citlivou nohou cca 150km este prejst
nemusim hovorit ze ma to riadne nahnevalo
cely cas som rozmyslal, ze ci si este niekedy kupim toyotu a diesel
nebude problem v prilis hustom filtry? ze chudak zachyti co sa da aby nemuseli riesit reklamacky motorov v toyote?
a navyse som cez tie cistice nechal vycistit trysky a aj cely palivovy system - 2 flasky na trysky a 2 flasky na cistenie palivoveho systemu, odstranenie vody a pod.
a cakal som, ze to pomoze
po tom skackani som to nechal rozmrazit v garazi nakupneho centra (cca 4,5h), a isiel som potom na OMV kde som opat dolial zimny VIF a natankoval do plna este tu ich drahsiu naftu (cca 20L)
a potom po prejdeni cca 80km to zas skackalo, ale menej...
bol vecer, takze som to nemohol dat opat rozmrazit a musel som takto s citlivou nohou cca 150km este prejst
nemusim hovorit ze ma to riadne nahnevalo
cely cas som rozmyslal, ze ci si este niekedy kupim toyotu a diesel
nebude problem v prilis hustom filtry? ze chudak zachyti co sa da aby nemuseli riesit reklamacky motorov v toyote?
Ahoj. Tie aditíva je dobré dávať po celý rok letné/zimné a nie až keď prituhne, oni tiež potrebujú čas, aby prečistily a premazali palivový systém. Ja som nemal problém ani pri - 18°C minulý rok a tento zatiaľ v pohode. Tankujem na Slovnafte a tiež na Lukoile i keď niektorí tvrdia, že to nie je dobré, ale VIF zakaždým. Ale iní, že Shell je nanič a mali s tým problém. Tak si vyber. Ja našťastie s tým problém nemám, až budem tak budem riešiť.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
tak nafotil som ten palivovy filter http://imgur.com/a/kaZ7c
a kolko tam mam toho prilievat? toho VIFu? podla navodu alebo aj viac?
volal som do toyota servisu a tam mi hned poradili, ze nech tam s tym pridem, ze mi vymenia palivovy filter
akurat na otazku, ze ci to tam budem chodit po kazdom mraze nevedeli odpovedat
a kolko tam mam toho prilievat? toho VIFu? podla navodu alebo aj viac?
volal som do toyota servisu a tam mi hned poradili, ze nech tam s tym pridem, ze mi vymenia palivovy filter
akurat na otazku, ze ci to tam budem chodit po kazdom mraze nevedeli odpovedat
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Marně tam hledam to vyhrivací těleso. Ja to měl na corolle videt na prvni pohled,hned vedle membranove pumpicky
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=14134
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=14134
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem tam dva konektory,jeden drát vedl ke spodnimu vicku, a druhy k tomu vyhrivacimu telesu
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
tak nakoniec som sa dopatral k odpovedi
vyhrievanie palivoveho filtra na novych toyotach - ravkach nie je, vraj sa spoliehaju na kvalitnu naftu, riesi sa to bud rozmrazenim auta/palivoveho filtra, alebo rovno jeho vymenou
takze, ak dalsie auto a bol by to diesel, tak len s vyhrievanym palivovym filtrom
vyhrievanie palivoveho filtra na novych toyotach - ravkach nie je, vraj sa spoliehaju na kvalitnu naftu, riesi sa to bud rozmrazenim auta/palivoveho filtra, alebo rovno jeho vymenou
takze, ak dalsie auto a bol by to diesel, tak len s vyhrievanym palivovym filtrom
Re: diesel vyhrievanie palivoveho filtra r.v.2007
Naftaaa, jedine VERVA nebo MAXMOTION. Take doporucuji aditivum do nafty.