Vyžíhané svetlomety

vše ohledně modelové řady Yaris
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 muco
nememil si náhodou v svetlách žiarovky (tlmené - halogenky)? Ja som si toho vypálenia všimol až po výmene a domnieval som sa, že sa nová halogenka po prvom zapnutí zahriala a čiastočne sa odparila ta tmavá "čiapočka" čo je na halogenke :o
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

K tomuto vedou dva stavy. Cinske smejdy a evropske smejd. Bud se ti odpari cepicka a napari se na reflexni plochu nebo nema UV sklo na sobe (ale jen kremeno-borite) a UV zareni z te zarovky proste usmazi tu odrazivou plochu (neb je na plastu a ten hovno vydrzi).
Takze prosim nekupujte smejdy zarovky ale radsi phillips, osram... kde i pisou Non-UV. :-)
Back in Czech.
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Podľa fotky je vidieť, že muco má žiarovky Osram a predpokladám že od výroby. Ja napríklad zatiaľ problém s parabolami nemám (musím zaťukať) a to som skúšal rôzne žiarovky (samozrejme všetky 55/60W, žiadne 100/80 a podobne). Myslím si, že je problém v materiáli, z ktorého je vyrobená parabola.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jo jO... vypada to jednoznacne na tepelne opotrebeni nanesene vrstvy na reflektoru. Holt to kluci sikmooci nekde nevhodne spocitali.. a jeste hur udelali...
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Peto píše:Podľa fotky je vidieť, že muco má žiarovky Osram a predpokladám že od výroby..
YESSSS.... 8) :thumbsup:

Ja som ešte na yarisoch žiarovky nemenil - (jedného yarisa som mal 3 roky a tohto druhého mám 1,5 roka) . Pri tom prvom som mal cca23tis.km a na tomto necelých 15 tis.km najazdených

No ako aj aczasa píše-JE TO VADA MATERIALU ! :mad: :mad:
Dnes som mal isť do servisu na "obhliadku" na 13.hod. (treba aj na to sa objednávať-dokonca na presne určenú hodinu !!!-akokeby fotil do Playboya 1000 záberov ) - ale vysr.l som sa na to a cca 500m pred servisom som si to rozmyslel a rozhodol som sa otočiť a nasmeroval som to domov. Manželka bola so mnou v aute a spýtala sa ma,prečo som sa otočil..-jednoducho na nich jeb.m a rozhodol som sa to nechať zatál tak... Ak sa rozhodne servis že to vymení za loove(aj ked je to ešte v záruke),tak sa určite nebudem súdiť a kupovať nové tiež nebudem.
tellme: :tellme: :tellme:
A na záver jeden môj "postreh"- vela ludí má paraboly vypálené ,ale bud na to ešte neprišli, alebo im to nedochádza že je to evidentne výrobná vada (a som presvedčený o vadnom materiali !!), alebo niektorí na to serú.... Je tých yarisov takýchto viac ako dosť naozaj. Len nechápem,ako je to možné,že to Petovi nerobí..-klop,klop...a inak je to bežná "vec".

No ale dosť tých emocií a tak teda proletáři obou krajin-bradu vzhuru a jdeme dál. Veď viete ako sa treba ukludniť ? :
....dnes je sice horšie ako bolo včera , ale je lepšie,ako bude zajtra...
Naposledy upravil(a) muco dne pát 08.02.2013, 12:40, celkem upraveno 1 x.
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Tiež nechápem, že to robí skoro všetkým, ale moji rodičia majú Yaris 2010 a majú to aj oni trošku vyžíhané. Tak si myslím, že mám asi trochu šťastia na inú výrobnú sériu (výrobca je Valeo).

Obrázek
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

a maju s tymto problem aj yarisy v inych krajinach, ci to iba pre ceskoslovensky trh setria materialom?
ja mam vypalene tiez, zistila som to tesne po zaruke, takze sa tam radsej uz ani nepozeram.
Inak, ma to aj nejake ine dosledky okrem teda toho, ze to posobi neesteticky? :)
Lebo ja si uz hovorim, ze kym nejde o zavady v suvislosti s motorom, tak kaslat na to. Ja som prebrusila tolko diskusii roznych znaciek, ze poviem vam, yaris je super auto v porovnani s tym, ake maju problemy inde.
To ze vyrobca kasle na odstranenie zavady nie je potesitelne, ale otazka je, ci to maju aj aurisy, verso..a pod. A teda ci aj inde v EU.A ci teda o tom vyrobca vie.
Lebo napr. taki zabozruti maju dlhorocny problem co sa tyka stabilizacnych tyciek..ktore je treba menit neskutocne casto. A to pochybujem, ze o tom probleme nevedia, ale jednoducho neriesia. Je to cudny pristup :( Ale bola by som nerada, keby sa toyota dostala na ich uroven.

No a pristup servisov? To je kapitola sama o sebe, ale opat sa zda, ze nezalezi na znacke.

muco, to tvoje:
....dnes je sice horšie ako bolo včera , ale je lepšie,ako bude zajtra... jednoducho :thumbsup:
:)
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

A neměl jsi tam náky china žárovky? Jestli ti to udělaly značkový žárovky tak to je jasně na výměnu do záruky a výmluva,že se stále svítí i přes den není na místě ne?
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Minimálne na 100% je to VADNÝ MATERIÁL !!!
Na margo toho-viete o nejakom inom aute,že by sa niektorím svetlá vypalovali ??? Nech sa páči, menujte...
Čo sa týka žiaroviek,tie som ešte nemenil nikdy zatial,takže nielen že mám značkové žiarovky,ba dokonca viac...sú tam originál pôvodné od výrobcu.Presne to, čo tam má byť. To mám napísať do firmy Valeo dopis ja - čo za šmejdy vyrábajú už niekolko rokov ???
Dobre ma poznáte-som toho schopný!

A najviac sa mi páči známy to slogan TOYOTY-

Vážený pán (opravím si meno) "muco", buďte, prosím, ujištěn, že úplná spokojenost zákazníků je našim prvořadým cílem – v tomto směru se stále učíme a snažíme o zlepšování našich interních postupů a zákaznických služeb...Ešte raz mi to napíšu a pošlem im mailom facku,nech sa trochu preberú!
To si z nás robia piču ????-Evidentne asi ano . (sorry za výraz,ale vhodnejší som nenašiel a podľa mňa ani vhodnejšie neexistuje)
Ved si sami serú do huby...

ŽIADAM VŽDY LEN SPRAVODLIVOSŤ - NIČ MENEJ A NIČ VIAC
!!!! (aj ked je to dneska dosť ťažké...)

No a ako píše mil-tiež si to nevšimla.. a kolko je takých ludí?:??? 8)
Naposledy upravil(a) muco dne ned 20.01.2013, 12:06, celkem upraveno 1 x.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 muco
muco napísal " Na margo toho-viete o nejakom inom aute,že by sa niektorím svetlá vypalovali ??? Nech sa páči, menujte... " odpoveď :Toyota Avensis. Zníženie účinnosti svetlometov. (slepnutie)
Pozri sa do vlákna Avensis a je tam toho popísaného hodne.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No, čepo- pozrel som sa na tie debaty... Nič radostného tam na čítanie nie je. To sú už ale vážne veci,ked v noci nevidíš. A to na Avensis som si vážne brúsil zuby... Ide to aj tam pekne dole vodou...Tým nechcem povedať,že iné značky chyby nemajú,ale ked človek v noci nevidí,to beriem ako hazard so životom. A to už na smiech naozaj nie je.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

muco, nakoniec mozes byt rad ze su to len vypalene svetlomety. tym myslim problemy skodovky s motormi tsi,....
Obrázek
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

tomko píše:muco, nakoniec mozes byt rad ze su to len vypalene svetlomety. tym myslim problemy skodovky s motormi tsi,....
asi tak nejako, ja sa tiez utesujem v obdobnom "duchu" :)

OT: menili ste uz ziarovku na zadnom svetle? ako tazko ide dole ten kryt?
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Ja som menil zadnú obrysovú žiarovku a bez klieští som ju nemohol vymeniť ako bola silno zakrútená a je tam malý priestor pre moju ruku. Ale zadné svetlo som dole nechcel dávať a ten kryt znútra ide ľahko.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Yaris“