Výběr auta T25 - poraďte :)

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Bomba, takze majitel jezdi cca 25k km prvni a druhy rok, potom cca 35k km treti a ctvrty rok (10/2010) ale pak najednou jakoby slus a uz jen 24k km do prodeje vozidla (xx/2012) to je docela divne, ne? tam bude nejaka chyba.. :-)))))
Back in Czech.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

aczasa píše:Jediny co nechapu je fakt, proc vsichni nejak spojujete najezd v kilometrech za rok a volbu diesel / benzin... :-( To preci nema vubec zadny rozumny zaklad...
používalo se to v době kdy byly marktaně rozdílné náklady na udržbu, protože třeba rozvody se mení nejen podle km ale i podle času jak dlouho tam jsou, dnes už to tak velkeé opodstatnění nemá, protože rozvody vyjdou +- na stejno u benáku i nafty, a ostatní nákaldy spojené s časovým prubehem jsou víceméně stejné. Dražší servis ( viz třeba dvouhmota ) už s eodvíjí od KM a tudíž by se nememla promítat do ročního nájezdu.
Vem si třeba můj vuz, který má 9,5L olejovou nápln v motoru a ve značkovce si počítají 1200kč/litr oleje zatímco benzínová varianta ma "jen" 6,5L nápln, v tu chvíli jsou roční náklad yn aprovoz bez ohledu na kolik najedu km o 30% výše u te nafty ( nemluve o cene naftového filtru, který mám také předepsaný vymenit jednou ročne a o cene olejáku která je 3x vyšší než na benál - ted beru ceny druhovýroby ), samozřejem pokud nebudu jezdit do značkovky ( jako že nejezdím, delám si garančky sám ) tak je stále rozdíl proti benálu procentuelně vysoký ale ve finále když mne litr oleje stojí 10x méne než učtuje Alibaba a čtyřicet značkovek to už neberu v potaz..
Naposledy upravil(a) Idaho dne čtv 17.01.2013, 09:08, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No prave... o to mi jde... kdyz chci benzin, tak je mi jedno jestli jezdim 5km rocne nebo 90k km (moje osobni maximum), ale kdyz chci diesel, tak je mi opet jedno, jestli je to 5km nebo 90k km....
Back in Czech.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

aczasa píše:No prave... o to mi jde... kdyz chci benzin, tak je mi jedno jestli jezdim 5km rocne nebo 90k km (moje osobni maximum), ale kdyz chci diesel, tak je mi opet jedno, jestli je to 5km nebo 90k km....
lidi když si na neco zzyvknou tak si špatne odvykaj, ty roční náklady jsou proste zažitá fáma ( asi jako že nipparts /jakoparts atd jsou nej díály pro "jabka" , rozdíly mezi syntetikou a polosntetikou atd.... ).
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jinka k tematui - denen střídám benál a naftu a pokud jezdí skutenče málo volil bych určite benál už jen kvuli dopadu na motor. Ja sednu do 12let starého benzínového auta, nastartuji a po cca 2minutách vyjedu, ujedu 3km a auto topí, motor na 30% zahřátej. nafta mi začne topit tak po 5-8km a motor se naplno zahřeje až tak po 10km. ve chvíli kdy v -15 potřebuji jezdit 7km do práce tak si mylsím že to auto ( naftové ) zbytečne trpí, nehlede na to že ač nemáme moc kvalitné ani benál na provozu benzínového auta se náš nekvalitní benzín neprojevuje tak jako naše nekvalitní nafta..
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

no, k tomu bych mel jedine - do nafty predehrev (jde sehnat za par tisic - tedy treba za 5) a je situace vyrovnana. Proto prave nechci moc slyset ze na toto je lepsi benzin a na ono je lepsi nafta... Je to jen a ciste o tom co kdo chce.
Neboli jsem z marketingu zvykly obhajit perfektne i tu vec, se kterou vnitrne nesouhlasim a to prave argumenty, ktere neutoci na podstatu nebo princip, ale na city a vnimani publika.
Back in Czech.
koubic8
Člen Týmu

Příspěvek od koubic8 »

zvady2 píše:
Servisní historie vozidla:

(km) Autorizovaný servis
Počátek záruky výrobce 05.10.2006
Pravidelná údržba 10.06.2008 46,232 PPC
Pravidelná údržba 10.11.2008 61,542 PPC
Návštěva servisu 07.09.2009 88,516 PPC
Návštěva servisu 22.01.2010 98,769 PPC
Pravidelná údržba 04.10.2010 120,857 PPC
Návštěva servisu 07.12.2010 127,884 PPC
Návštěva servisu 12.01.2011 131,720 PPC

Navštívené autorizované servisy:
PPC - PPC TEAM plus s.r.o.
Jak jsi zjistil servisní historii? :?: :shock:

To Idaho: nejdřív píšeš, že se olej musí měnit každý rok bez ohledu na počet km a potom, že roční náklady jsou zažitá fáma - jak tomu mám rozumět? Při mém ročním nájezdu do 10 tis. km zaplatím u benzíňáku o max 5000 Kč víc za PHM než u dieselu. Netuším, o kolik je levnější výměna oleje a filtrů u benzínu než nafty, pokud se o auto bude starat neznačkový servis. Vyplatí se mi benzín?

Jako je fakt, že se klidně může stát, že měsíc nebo víc budu jezdit jen po městě (do 10 km), než se vyjedu aspoň na okresku, kde by se stihl zahřát motor a kvalitně vypálit DPF. Takže třeba ujedu 100-200 km po krátkých úsecích - to asi bude diesel trochu trpět nebo ne?

Diesel se mi líbí svým výkonem a na první pohled nižšími náklady na km (PHM + opravy), ale zase mě odrazuje větším rizikem drahých oprav (že z ničeho nic odejde dvouhmota nebo DPF). S benzínem 1.8 VVT-i se zas budu bát předjíždět s naloženým autem a ne zcela ideální spotřebou a hlučností na dálnici, ale zas budu s rizikem oprav v klidu, i když budu jen popojíždět po městě.

Ještě bych zvažoval koupit 1.8 benzín a vrazit tam LPG, to bych ušetřil 1 Kč/km, čili za 30 tis. km by byla investice zpátky. :)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Takhle... podle toho co je tady na foru napsano a podle toho jak se snazis uvazovat... jsi idiot a nemel by sis nic kupovat... To je asi nejlepsi rada jakou muzes dostat.
Vymena oleje a filtru je u obou stejna - uctuje se hodinove a trva stejne dlouho (nemluvime totiz ani o materialu - ale ten je taky jakz takz stejny :-)).
Porad nevim z ceho vychazis, ze si myslis, ze usetris na spotrebe (a potazmo na PHM). Obzvlast kdyz budes jezdit stale se studenym motorem...
Navic jaky vykon myslis kdyz porovnavas diesel a benzin?

Nekupuj si auto, jezdi hromadnou, je to lepsi.... A pouzivej mozek nez neco napises...
Back in Czech.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

aczasa píše:Neboli jsem z marketingu zvykly obhajit perfektne i tu vec, se kterou vnitrne nesouhlasim a to prave argumenty, ktere neutoci na podstatu nebo princip, ale na city a vnimani publika.
:woot: :woot: :woot:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
koubic8
Člen Týmu

Příspěvek od koubic8 »

aczasa píše:Takhle... podle toho co je tady na foru napsano a podle toho jak se snazis uvazovat... jsi idiot a nemel by sis nic kupovat... To je asi nejlepsi rada jakou muzes dostat.
Vymena oleje a filtru je u obou stejna - uctuje se hodinove a trva stejne dlouho (nemluvime totiz ani o materialu - ale ten je taky jakz takz stejny :-)).
Porad nevim z ceho vychazis, ze si myslis, ze usetris na spotrebe (a potazmo na PHM). Obzvlast kdyz budes jezdit stale se studenym motorem...
Navic jaky vykon myslis kdyz porovnavas diesel a benzin?

Nekupuj si auto, jezdi hromadnou, je to lepsi.... A pouzivej mozek nez neco napises...
Haha, vidím, že čeřím vody :D Neřek bych, že sem idiot, jen analytickej typ 8) Rád se šťourám v informacích a zvažuju všechny alternativy a jejich pro a proti než koupim něco drahýho. Ostatně kdybych šel s davem a nešpekuloval, tak už mi pod okny dávno stojí Mondeo TDi a o kvalitách Avensisu bych vůbec netušil. Jelikož jsem vlastní auto nikdy neměl ani nevybíral, tak nemám, od čeho se odpíchnout, proto jsem rád za názory majitelů tady na fóru. Už je mi trapný si auto pořád půjčovat, když do něj sedám alespoň 1 za týden, takže auto potřebuju, resp. chci :!: nějaký love mám, tak proč ne... Jinak bych sem vůbec nepsal.

Benzín a diesel - chci vás tady trochu rozhýbat, abyste sázeli argumenty proč diesel a proč benzín (pro moje ježdění) :) ale zřejmě to vypadá na benzín - pár teoreticky ušetřených tisícovek za rok asi nemá smysl řešit. Motory 2.0 D-4D a 1.8 VVT-i mají sice stejné kW, ale v jiných otáčkách a s jiným krouťákem. Takže když pojedu naložený do kopce a budu chtít předjet kamion, s tím dieslem ho předjedu rychleji => bezpečněji. V tom vidím rozdíl výkonu, ty snad ne?

PEACE
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

koubic8 píše: Neřek bych, že sem idiot, jen analytickej typ 8)
...
Motory 2.0 D-4D a 1.8 VVT-i mají sice stejné kW, ale v jiných otáčkách a s jiným krouťákem. Takže když pojedu naložený do kopce a budu chtít předjet kamion, s tím dieslem ho předjedu rychleji => bezpečněji. V tom vidím rozdíl výkonu, ty snad ne?
:?: ... :!: .... :idea: .... :roll:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jak rikam, jsi idiot... :-( Je to smutne, ale stale to jen potvrzujes... Jezdi autobusem... usetris si nervy a penize.
Back in Czech.
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

koubic8 píše:
Jak jsi zjistil servisní historii? :?: :shock:

http://historievozu.toyota.cz/carinfo.aspx
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

aczasa píše:Jediny co nechapu je fakt, proc vsichni nejak spojujete najezd v kilometrech za rok a volbu diesel / benzin... :-( To preci nema vubec zadny rozumny zaklad...
Logicky vzato, diesel alespoň z mýho pohledu, je lepší na delší trasy...Když dotyčný najede za rok cca 10 tkm, tak asi nebude často točit trasy délky 50 a více kilometrů, ale převážně nějaký pojížďky typu nákup do práce atd....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Vis co, to je prezitek o doby co vynalezly predehrev motoru.. :-) A navic jezdi jen po meste a 10km trasy.... fakt lepsi jet autobusem.. co ja bych dal za hromadnou dopravu a nemusel jezdit autem.. a jeste jako ridic.. .
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“