Zdravím vás
Když se renovují kola a chci límce vyleštit a středy nalakovat tak jeký je postup? Nejdříve leštění a teprve potom lakování? A jak nejlépe lakovat aby to bylo skutečně kvalitní? Komaxit?
Po vyleštění a nalakování středů přelakovat celá kola transparentním lakem nebo jak je ošetřit aby vše vydrželo krásný co možná nejdéle?
Děkuji za každý postřeh.
lak a leštění kol (postup)
lak a leštění kol (postup)
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Nie je to také jednoduché ako si každý myslí:
1. naprv si niečo vygoogli napr. http://www.lesteni.cz/
2. potom sa rozhodneš, že min. ti dva dni brúsenia prídu ako super vec ako stráviť víkend
3. kúpiš si: brúsne papiere (500,1000,2000) filc do vŕtačky, a minimálne 1. pastu, + jelení loj (tým sa to konzervuje)
4. musíš obrúsiť povrch tak aby bol hladký ako decká prdel (menšie nerovnosti 500-ka a oitin 1000 a 2000)
5. keď tam nebude žiadna nerovnosť použiješ pastu a filc, takou rýchlosťou aby ti nenahorela na kole. (veľké černé fleky- malé nevadí to utreš)
6. pak to utreš hadrem a mal by nasledovať ten jelení loj aby to ochránil (stekala voda) a udržal lest, to bezfarebný lak nemusí, pretože nie každý sa na hliníku udrží!
K tomu jeleniemu loji som sa nedostal, vyzeralo to fajn aj bez toho a raz za mesiac som to prebehol a vyzeralo to OK.
ALE nie je to ako zrkadlo = na to treba cca 3 druhy pasty.
A k tomu lakovaniu:
1. najpr si to priprav ako som písal hore - teda ten okraj
2. v lakovne ti to prelepia a prestriekajú len to čo chceš.
3. už to len doleštíš do lesku
Nie som odborník,ale píšem len to čo som robil ja
1. naprv si niečo vygoogli napr. http://www.lesteni.cz/
2. potom sa rozhodneš, že min. ti dva dni brúsenia prídu ako super vec ako stráviť víkend
3. kúpiš si: brúsne papiere (500,1000,2000) filc do vŕtačky, a minimálne 1. pastu, + jelení loj (tým sa to konzervuje)
4. musíš obrúsiť povrch tak aby bol hladký ako decká prdel (menšie nerovnosti 500-ka a oitin 1000 a 2000)
5. keď tam nebude žiadna nerovnosť použiješ pastu a filc, takou rýchlosťou aby ti nenahorela na kole. (veľké černé fleky- malé nevadí to utreš)
6. pak to utreš hadrem a mal by nasledovať ten jelení loj aby to ochránil (stekala voda) a udržal lest, to bezfarebný lak nemusí, pretože nie každý sa na hliníku udrží!
K tomu jeleniemu loji som sa nedostal, vyzeralo to fajn aj bez toho a raz za mesiac som to prebehol a vyzeralo to OK.
ALE nie je to ako zrkadlo = na to treba cca 3 druhy pasty.
A k tomu lakovaniu:
1. najpr si to priprav ako som písal hore - teda ten okraj
2. v lakovne ti to prelepia a prestriekajú len to čo chceš.
3. už to len doleštíš do lesku
Nie som odborník,ale píšem len to čo som robil ja
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ty jo zajimavy navod...
Na rovinu se priznam, ze 2dny se mi s tim prcat nechce...nemate nekdo link nebo kontakt na borce, ktery to udela za mne?
Mam 2-barevne disky a v paprsku mam vryp od patniku a od nejake sracky na cisteni lehce naruseny povrch cca 2ks disku a nejde to dolu.
Za kontakt na borce v okoli Ostravy mate ode mne bily jogurt zdarma
Na rovinu se priznam, ze 2dny se mi s tim prcat nechce...nemate nekdo link nebo kontakt na borce, ktery to udela za mne?
Mam 2-barevne disky a v paprsku mam vryp od patniku a od nejake sracky na cisteni lehce naruseny povrch cca 2ks disku a nejde to dolu.
Za kontakt na borce v okoli Ostravy mate ode mne bily jogurt zdarma
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox