Dobrý den,
mám problém s avensisem T22, D4D. Začalo to problémem se startováním. Startér točil, ale auto nenaskočilo. Potom sem si všimnul, že mi přestala svítit kontrolka žhavení.
Asi po dvou hodinách kontroly všech možných pojistek a měření relátka žhavení jsem otočil klíčkem a auto naskočilo. Jel sem se projet a pak nastal další problém. Klíčkem jsem otočil, vyndal ho a motor stále běžel.
Síce mi auto teraz nastartuje, ale nedokážu ho vypnout. Kontrolka žhavení stále nesvítí a podle mého měření do žhavení nejde proud.
Víte mi někdo poradit jestli je nějaké přepojení mezi žhavením a zhasínáním motoru (napr. pojistky, relé). Jeden kolega z fóra napsal, že o zhasínání se stará stop ventil. Jen teraz nevím, jestli nefunguje, nebo mu jen nejde šťáva.
Předem ďekuji za odpoveď
Nežhaví a pak nelze vypnout motor!
Re: Nežhaví a pak nelze vypnout motor!
v zime v mrazoch by som to neriesil iba pravidelne dolieval naftucvanco píše:Jel sem se projet a pak nastal další problém. Klíčkem jsem otočil, vyndal ho a motor stále běžel.
Síce mi auto teraz nastartuje, ale nedokážu ho vypnout. Kontrolka žhavení stále nesvítí a podle mého měření do žhavení nejde proud.
Víte mi někdo poradit jestli je nějaké přepojení mezi žhavením a zhasínáním motoru (napr. pojistky, relé). Jeden kolega z fóra napsal, že o zhasínání se stará stop ventil. Jen teraz nevím, jestli nefunguje, nebo mu jen nejde šťáva.

trosku vaznejsie: zhavenie nema nic spolocne s vypinanim motora. kolega to riesil na inom aute, problem bol v relatku ktore vypina napajanie vstrekov - je to prepinacie relatko ktore sa zopne pri zasunuti klucika do startera a vypne pri otoceni klucika do polohy "engine off". jednym smerom (zapnutie) preskakovalo v poho, druhym mu to velmi neslo. vymenil relatko a bolo po probleme.
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008