Svítí kontrolka ABS

vše ohledně modelové řady Yaris
migela5210
Člen Týmu

Svítí kontrolka ABS

Příspěvek od migela5210 »

Dnes se mi rozsvítila kontrolka ABS a červená kontrolka ruční brzdy. Po několika kilometrech kontrolky zhasly. (Mezitím si ještě párkrát problikly).

Prosím, technici, co to může být? Je nutné zajet do servisu? Může to souviset s mrazy?

PS. Možná amatérský dotaz, ale my holky se v tom moc nevyznáme :-D

Děkuji za radu a Yarískářům zdar. M
Toyota Yaris 1.0 VVT 2006
gbudajs
Člen Týmu

Příspěvek od gbudajs »

Technik nejsem ale ... Tohle souviset s mrazy může. U ABS to může být vadné čidlo či slabý akumulátor. Ruční brzdu bych doporučoval pokud možno v mrazech a zimním období celkově nezatahovat. Max. na prvni polohu. Známý měl u ABS prasklý ozubený kroužek u kola tuším. Po vypnutí motoru zařadit jen rychlost. Je docela možné že po rozmrznutí a vysušení auta bude vše zase OK, ale neváhal bych a nechal to v servisu prohlédnout.
Toyota Yaris 1.0 2010
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

asi bych v současným počasí jen kouknul jestli je dost brzdové kapaliny (kvůli případnému odtahu) a stejně bych se v servisu zastavil
Vysvětlit závadu mrazem je dobrý, ale bral bych to až po vyloučení nebezpečnějších možností.
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

To čo popisuješ robí aj moj Yaris v zime ,po prejazde cez hlbší sneh.Vždy po tom sa ale priestor snímača pri kolese vyčistil a po znovunaštartovaní to už nesvietilo.Stalo sa mi to každú zimu asi tak 2-3x.Tiež pomohlo keď auto stálo v garáži a sneh sa roztopil a vypadol z vnútornej strany kolies.Ale to je len moja skúsenosť,skontroluj si funkciu ABS,teraz na snehu to je jednoduché.Ak budú kolesá šmykovať choď s tým do servisu.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tu: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... hlight=abs
sa o tom diskutuje už dávno,no netvrdím,že je rovnaká chyba aj u teba.Prečítaj si to ak si to ešte nečítal :?
migela5210
Člen Týmu

Děkuju za rady. S tím sněhem to může asi souviset, stalo se mi to po tom, co jsem parkovala na neprohrnutém parkovišti a docela jsme s Yariskem "brodili". Kapalinu nechám zkontrolovat a kdyby bylo něco podezřelého, tak radši skočím za mechanikem. Asi se Yariskovi, po dlouhé době co jsme byli na Menorce, už česká zima nelíbí :-D Jinak jsem s ním naprosto spokojená.
denso
Navigátor

Příspěvek od denso »

Nevím jestli se to tady už probíralo, ale na senzory ABS resp. kabelový svazek má Toyota servisní akci ;-):-) Platí pro modely NG.
Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
migela5210
Člen Týmu

Tak teď budu za blondýnu, když nevím, co je NG :D :lol:

Jinak už je mi jasné, že jsme taky v klubu "svítících" ABS.. Někdy svítí někdy ne. :-( Začalo to, jak napadl sníh, takže určitě se to dostává do čidla, jak tu všichni popisují. :-(
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Pre migela5210 - NG (nová generácia) je Yaris roku výroby 2006-2011. :wink:
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
migela5210
Člen Týmu

Peto, děkuji.. už tomu rozumím :-)

Ještě, co znamená servisní akce..
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

migela5210 píše:
Ještě, co znamená servisní akce..
Budú sťahovať všetky vozy ,ktorých sa to týka a bezplatne opravia daný problém. Určite ťa budú kontaktovať,ak si v Toyota servise evidovaná. Teda ak si auto nekupila ako druhý majitel. Ak ano, treba sa informovať v servise alebo na centrale info@toyota.sk .

Inak-pre densa. Odkial máš tuto informáciu???
migela5210
Člen Týmu

Už tomu rozumím. Koupila jsem Yariska letos v únoru od prvního majitele. Je r.v. 2006. Poslední rok nebo dva už nebyl servisovaný v Toyotě, ale v "neznačkovém" servisu. Myslíš, že má cenu se na to v Toyotě zeptat..aby se mi nevysmáli, co to po nich chci, když je autu 6 let poslední rok a půl nemá už vyplňovanou servisní knížku?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

V žiadnom prípade sa ti nebudú smiať, toho sa neboj!!!! Tu neide o to,či si auto servisovala alebo nie. Ak konkrétne tvoje auto podlieha k tejto "akcii",tak ti to určite opravia,pretože ide o výrobnú vadu (ak som dobre pochopil densa).
Takže pravidelné servisovanie s takýmto niečím nemá nič spoločného.
Len ide o to,aby si sa ty ozvala,lebo oni nevedia,že to auto už má iného majiteľa . Oni to zistia podla výrobného čísla auta,teda tzv. VIN kodu , či sa ťa to týka alebo nie. 8)
Ja to teda takto viem a ak by som sa mýlil,opravte ma ostatní. Ale na 95 % by to tak malo byť ako som tu opisoval.
moas
Člen Týmu

Příspěvek od moas »

No kéž by... zatím z celosvětového internetu ví o nějaké svolávačce na ABS jen toto fórum. :)
dusan555
Člen Týmu

Příspěvek od dusan555 »

Na snímače ABS určite nie je zvolávacia akcia. Problém to síce nie je neznámy ale na zvolávačku to nestačí.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“