kotouče E11

vše ohledně modelové řady Corolla
Michal_F6
Věčnej rejpal

kotouče E11

Příspěvek od Michal_F6 »

ahoj, potřeboval bych poradit ohledně předních kotoučů na E11. Nedávno mi začly kopat čili jsou evidentně zkroucené. Jelikož mají natočeno 140t a již jednou byly zhruba v 80t rovnané, mám za to, že další oživování nemám moc smysl. Chtěl by se zeptat kde a co sehnat jako adekvátní náhradu. Nechci z toho mít Porsche, hledám optimální poměr cena/výkon. Díííky a hodně šťastných km!

Michal
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Nejlíp kotouče od značek jako Zimmermann, ATE nebo Brembo. Cena cca 1.100,- Kč za kus. Mají je např. na www.mjauto.cz nebo i jinde.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Michal_F6
Věčnej rejpal

tož a kterou značku?

Příspěvek od Michal_F6 »

díky za tip!! teď se ještě zeptám na rozdíly v jednotlivých značkách.

Zimmermann jsem zatím neslyšel, tak nevím. Brembo je asi good. Lucas mám destičky na moto, takže taky celkem spokojenost. Jde mi spíš o cenový rozdíl mezi Lucasem a Brembem a ATEM. Lucas je o cca 400 stovky na kotouč levnější než zbývající. Je to opodstatněné nebo se u těch ostatních platí hlavně za značku? Vím, že na brzdách byc se šetřit nemělo, ale ať zbytečně nevyhazuju 800 stovek navíc za srovnatelnou úroveň.

díky za rady

Michal
Ducati Monster 821 - fun
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Já jsem s Brembo spokojený nebyl. 2x jsem se přesvědčil, že se překvapivě brzy začínají kroutit. Zkusil bych zbylé značky. ATE se mi osvědčily, s Lucas nebo Zimmermann jsem žádnou potíž nezaznamenal, ale sám jsem je na auto nedával, takže jen z doslechu.
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Těžko říct jak velké rozdíly mezi nima jsou. Někdo chválí ATE a nadává na Brembo, druhý zase přesně naopak atd. Při výběru kotoučů jsou důležité i brzdové destičky, např. k Brembo se prý jako ideální jeví destičky Textar, k Zimmermannům zase Ferodo atd.
Jinak Zimmermann patří k těm "lepším" výrobcům jako Brembo nebo ATE. Je to německá firma, něco si o ní můžeš přečíst např. zde:
http://www.autodoplnky.cz/index.php?typ ... idkat=6248

Obecně by se dalo říct, že Brembo apod. jsou lepší než Lucas, ale jak velký rozdíl mezi nimi ve skutečnosti je, je težké odhadnout, zvláště když vliv na brzdění mají i destičky.
Obrázek
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 saab: souhlasím.
Jen k těm destičkám texstar. Nadšeně jsem je kupoval do všech opravovaných aut, protože byly vítězem testu Automagazínu?, ale pak jsem zjistil, že jsou hrozně tvrdé, takže často kotouče odejdou dříve než desky textar. Tzn. kotouče vydrží třeba 50 tkm (dle auta) a desky stále mají asi 4 mm. Při změně značky desek (např. padgit, lucas...) se desky sjedou dvoje, a kotouč je stále použitelný (taky přes 100, ale i 150 tkm, ale, to je fakt podle auta).
Mně je milejší měnit desky než kotouče. Ale je to zase jen subjektivní zkušenost z malého vzorku aut (cca 12).
Obrázek
Jolly
Řidič

To je těžký...

Příspěvek od Jolly »

Mně se zkroutí kotouče po 20tisících. :mad: Nejezdím jak prase,ale prostě nikdy jsem je nesjel,ale vždy se zkroutily. :mad: Mám pocit,že je u mne vada někde jinde,než v kotoučích a deskách.Měl jsem Brembo,Lucas,Jurid a co já vím jaké ještě,ale všechny šli stejně do kytek.
Jinak podle mého mechanika je lepší dát tvrdé kotouče a měkké desky,ale musí se téměř denně jezdit,ať nezačnou kotouče korodovat,pak je totiž měkké desky nevyleští! :!:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

to ombre: osobní zkušenost s kombinací Brembo+Textar mám velmi krátkou. Otec si ji nechal dát loni na Almeru. Ale pokud to vydrží těch 50t km, tak to při jeho nájezdu (cca 5.000km ročně) přežije celé auto, páč ta jeho Almera z 12/1998 kvete nesrovnatelně víc než moje 2x bouraná Corolla z 4/1993 :lol:
Moje Corollka ještě kitování nezažila :lol:
Hold soudruhům z Nissanu se antikorozní ochrana moc nepovedla.
Ale jinak ta kombinace B+T brzdí perfektně.
Obrázek
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 saab: ano, u aut s takovým nájezdem je to jedno, jenže já těch 50 tkm najezdím za rok. A když pak člověk po roce vyndá zkroucené kotouče, které navíc mají po obvodu zvlněný povrch vydřený deskami, na kterých zbývají ještě cca 4mm, připadá mu to jako drahá sranda.

2Jolly: Tak to je něco špatně. Předpokládám, že asi z kopce nejezdíš bez kvaltu s nohou na brzdě.
Nemíváš třeba sježděné desky úhlopříčně k jedné straně?
Obrázek
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Často jezdím prudké dlouhé klesání cca 3km,ale ten kvalt tam mám,ale stejně se to auto rozjede i s trojkou....ale zase brzdím přerušovaně. No nevím,ale je fakt,že i předchozí Corolla byla na brzdy stejná.Na druhou stranu jsem to sjížděl i s Feldou s kvaltem a dole mi kouřily brzdy :evil:
Já mám podezdření pořád na ten kopec,ale nechce se mi věřit ( a to jezdím s rodinou klidně),že za to může von :!: :roll:
tuning originál TTE
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2Jolly: Ten kopec tomu určitě nepřidá. Pokud se u feldy dole kouřilo z brzd, tak je to asi mazec, to bydlíš na Sněžce? :-)

Co takhle vyzkoušet 2. rychlostní stupeň? ;)
...a po roce porovnat, o kolik déle vydržely ty nové kotouče.
Obrázek
konik
Řidič

Příspěvek od konik »

No já taky jezdím denne klesání asi 5km mám najeto 150 000tis a kotouče porád drží akorát jsem měnil destičky jo a vletě mám zařazenou pětku a v zimě tak 4 nebo 3 záleží jak je to kluzké.No zatím si na brzdy nemužu stěžovat :D
Corolla E11 1.8 16V 81kw 4WD
Michal_F6
Věčnej rejpal

jak je to s výměnou?

Příspěvek od Michal_F6 »

.. ještě jednou všem dík za postřehy.. nakonec jsem objednal ATE a zítra by mohly dorazit. Teď mě už jen zajímá složitost výměny. Autorizovaný servis se mi podporovat nechce, trošku zručný bych i byl, takže se mi spíše jedná o nějaký postup nebo zda není potřeba spešl nářadí, stahováky apod. díky moc.
Ducati Monster 821 - fun
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

ombre píše:2Jolly: Ten kopec tomu určitě nepřidá. Pokud se u feldy dole kouřilo z brzd, tak je to asi mazec, to bydlíš na Sněžce? :-)

Co takhle vyzkoušet 2. rychlostní stupeň? ;)
...a po roce porovnat, o kolik déle vydržely ty nové kotouče.
Hele,bude to asi všechno dohromady,protože u brždění a řízení vůbec celkem přemýšlím,nejsem brzda plyn bez kvaltu z kopce a podobné věci.
Kopce,sníh se solí,voda,nerovnosti silnice.....to všechno se dost podepisuje na deskách a kotoučích.Názorný případ je dva dny ve vlhku nejet s autem....hned je tam povrchová rez. :evil:
(Jinak jezdím přes Jeseníky,přes dva hřebeny.....po cestě :wink: )
Jinak nejlepší byly BREMBO kotouče, ale už si nepamatuji,jaké tam byly desky ..... :?:
tuning originál TTE
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: jak je to s výměnou?

Příspěvek od drgi »

Michal_F6 píše:.. ještě jednou všem dík za postřehy.. nakonec jsem objednal ATE a zítra by mohly dorazit. Teď mě už jen zajímá složitost výměny. Autorizovaný servis se mi podporovat nechce, trošku zručný bych i byl, takže se mi spíše jedná o nějaký postup nebo zda není potřeba spešl nářadí, stahováky apod. díky moc.
netreba nic extra, zdvihak, gola sadu/kluce na povolenie srobov, drotenu kefu alebo dve skrutky (tusim zavit M8 na stiahnutie kotucov z naboja, ak by nechcel ist podobrotky, a kus drotu aby si odmontovany strmen zavesil bokom aby nezavadzal.

zhodis koleso, odmontujes brzdy (netusim co sa ako presne vola), nielen ten kus v ktorom su dosticky ale aj ten co je napevno prisrobovany k naboju kolesa. potom mozes dat dole stary kotuc, nahodit novy a vsetko namontovat naspat.
skontroluj brzdovu hadicku, pozri ci nie je popraskana alebo osuchana.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Odpovědět

Zpět na „Corolla“