Vlastním litrového Yarise z r.v.2008 a v poslední době při otáčkách nad 3000ot./min. slyším v kabině zvuk jako kdyby ucházel někde vzduch.Podobný zvuk byl slyšet když jsem vlastnil auto s turbomotorem a sepnulo turbo.Při poklesu otáček pod 3tis.tento efekt pomine.
Nemáte taky někdo podobnou zkušenost?
Za případné reakce díky.
Mirek.
skus pozriet lamborghini forum, tema: hluk obtekajuceho vzduchu v rychlosti nad 250km/hod
(sory , nedalo mi )
..ale vazne, nemas niekde netesnost? napr, zdeformovane tesnenie okien alebo dveri?
mal som nieco podobne , ikno spolujazdca mi pricviklo tesniacu gumu a zdeformovalo ju trocha. Potom v rychlostiach nad 120 som pocul taku "meluzinu". Trebalo to narovnat aby sa to vratilo a pomohlo to.
Prověř vzduchový filtr( zda není zanešen) a airbox, zda tam není nějaká nětěsnost, která způsobuje pískání.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
ten samý zvuk mi dělá motor při 4500+ (zvuk pískání turba ), na vině je netěsnost sání za klapkou. Na funkci to ale nemá vliv a zvuk je to zvláštně příjemný
Díky za příspěvky.Ještě mě napadlo jestli to nemůže dělat nějaká netěsnost na výfukovém potrubí.Ten zvuk je těžko identifikovatelný odkud přesně vychází.
Každopádně je to záhada.