E12 Výměna žárovky tlumených světel.

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
pepster
Člen Týmu

E12 Výměna žárovky tlumených světel.

Příspěvek od pepster »

Prsty mám už docela sedřené, nevěřím, že neexistuje nějaký solidní a rychlý způsob jak vyměnit žárovku tlumených u spolujezdce.
Odjistím víčko žárovek ale konektor, pokud nemáte ultra tenké prsty nesundám, prostě ho prsty neudržím a nevyviklám.
Bojím se více zabrat abych jej nezlomil či jinak nepoškodil.

Netuším, jestli je eventuální výměna tlumených u řidiče jednodušší.

Pro znalé - musím demontovat ještě něco jiného?
Váš postup? Do opravny nechci, byla by to potupa... :? Díky předem.
Toyota Corolla 1.6, Trhač asfaltu.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

použi zahnuté kleště. Díval jsem se maníkovi v servise pod ruce, když to měnil na mé Corolle.
U řidiče je to jednodušší, ale je dobré vyndat baterku.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Čepo píše:použi zahnuté kleště. Díval jsem se maníkovi v servise pod ruce, když to měnil na mé Corolle.
Sice to je primitivní, ale já jsem sy ten originální konektor vyškubl a místo toho tam dal koncernový. Nevím proč, ale příjde mi že i když tam lépe drží tak jde snáz sundat.
S trochou praxe ale ta žárovka jde vyndat do pár minut, já jsem zezačátku měnil žárovku snad co měsíc a ted už mi to ani nepříjde nějak složité. I když první žárovka byla výměna na 45 minut a tolik nervů co mi vyteklo, už jsem se snažil i odmontovat přední masku a světlo vyndat :)
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
DejvyK
Člen Týmu

Příspěvek od DejvyK »

Ahold píše:
Čepo píše:použi zahnuté kleště. Díval jsem se maníkovi v servise pod ruce, když to měnil na mé Corolle.
Sice to je primitivní, ale já jsem sy ten originální konektor vyškubl a místo toho tam dal koncernový. Nevím proč, ale příjde mi že i když tam lépe drží tak jde snáz sundat.
S trochou praxe ale ta žárovka jde vyndat do pár minut, já jsem zezačátku měnil žárovku snad co měsíc a ted už mi to ani nepříjde nějak složité. I když první žárovka byla výměna na 45 minut a tolik nervů co mi vyteklo, už jsem se snažil i odmontovat přední masku a světlo vyndat :)
Zdravím. Můlžu se zeptat, co myslíš tím koncernovým konektorem, příp. kde se dá sehnat? Řeším stejný problém s opakovaným odcházením žárovek a radši bych nejdřív zkusil vyměnit konektory než kupovat nový světlomety...
Dejvyk Ratimovič Ratimov
Corolla E10 LB 1.4 LXI, 4E-FE, 65 kW
Corolla E12 HB 1.4 VVT-i, 4ZZ-FE, 71 kW
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

tak nevím, jestli mám abnormálně tenké a dlouhé prsty (spíš opačně), ale nedávno jsem měnil žárovky u obou světel a byla to otázka 3 min na pumpě a ještě jsem si pochvaloval, že jsem se obešel bez vyndávání baterky a podobných vychytávek.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
trca
Manager Týmu

...

Příspěvek od trca »

moje zkušenost ze včera,menil jsem obě a cca 10 min.strana u spolujezdce je trochu horší ale jde to.mimichodem taky vám tak často praskají žárovky? sice nedávám ty nejdražší ale ani nejlevnější,tak nevím kde je chyba
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
Twity
Člen Týmu

Příspěvek od Twity »

sice nevim co mas za typ zarovek, ale je tu jedno pravidlo ktere doufam vis ze halogeny nesmeji byt mastne (nechytat je rukama nebo cimkoliv mastnym - spatne se chladi a driv hori) no a auta kolem me maji vetsinou h4 kde je rozdil v krabickach, myslim tim zelenou a nebo modrou( z kama to je a nebo vyrobce sem neresil) , zarovky v zelene krabicce hori jedna za druhou... tak kupujem v modre za par korun a ty drzi... Takze pokud je to to same tak bych tam vyzkousel klidne drassi a nebo i ty levnejsi proste co ti nebude horet. :D pokud si potrpis na nejakych blue srandach tak tam taky je rozdil.. zkus prohledat forum.
p.s. Ted sem menil zname na fiatu h1 a nahradni byla od vyroby vadna takze tak :D
Je tu i teoreticka moznost zavady elektroinstalace...
Carina sedan 1,6 85KW, r.v.94
Alesh
Člen Týmu

Příspěvek od Alesh »

Zdravim, tak mi poprve letos kvetnu od vyroby menili pri servisovani(Toyota Hrabova) pravou zarovku. Sam sem se divil, ale na jare jsem nejezdil nijak v noci, tak sem si nevsiml. Jak se zacalo na podzim drive stmivat, se tak divam a prave(menene) svetlo nesviti uplne vpravo, ale je tam 45stupnu tma a leve nasvecuje celych 90stupnu, to me nastvalo, ze jsou nemehla v servisu, no a nakonec prave svetlo opet nesviti ;( tak se chystam na operaci...
Corolla Terra cool 1.4VVTi, 4ZZ-FE, E12U, r.v.2006 - tmave seda metalizka 1C3
Odpovědět

Zpět na „Corolla“