Stredova odkladacia priehradka

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
miop
Navigátor

Stredova odkladacia priehradka

Příspěvek od miop »

Chcem Vas poprosit o radu: skusal niekto rozoberat dvierka stredovej priehradky, hore na palubnej doske? Pokusal som sa to rozobrat.. ale podarilo sa mi iba odsrubovat srubky a neviem oddelit odseba 2 casti dvierok.. :mad:
Davnejsie som asi poskodil panty alebo spruzinku (teraz sa neotvara samo) a chcel by som to opravit.. :oops:.
Divne je, ze su tam 4 diery na sruby a ja som mal 2x srubu :shock:

Obrázek

Obrázek
Avensis/T25/2.0/D-4D/2007/Liftback
waterford26
Manager Týmu

Příspěvek od waterford26 »

vytiahni to cele von a budes mudrejsi... najprv von stredovu listu (tu kde je aj drziak poharov) a tam uvidis 2 sroby ktore to drzia cele.. potom uz len vytiahnut von.
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost ;)
miop
Navigátor

Příspěvek od miop »

Opravenee, 8)
i ked nechcel som to vyberat cele, ale nebolo to take strasne...
vdaka!
waterford26
Manager Týmu

Příspěvek od waterford26 »

nemas zac ;)
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost ;)
darius
Navigátor

Příspěvek od darius »

ahoj,

ako sa ti ten pant podarilo opravit mne pravdepodobne praskla pruzinka a teraz sa to same neotvara. neviem ako sa k tomu dostat
Toyota Avensis 2.0 D-4D T27 91kW kombi
Ex:Toyota Avensis 2.0 D-4D T25 93kW Obrázek
miop
Navigátor

Příspěvek od miop »

ahoj,

tak budes to musiet cele vybrat... ale neni to take tazke...

- Das dole tu striebornu listu, tu len vycvaknes (mozes odpojit aj konektor na vyhrievanie zadnych skiel, aby si mohol tu listu dat uplne bokom..)
- odsrubujes 2 sruby, ktore na teba pozeraju a drzia celu tu schranku
- teraz to cele chytis a tahas k sebe a trochu hore, neboj sa pouzit silu.. (prvy krat to pojde mozno tahsie, ja som to rozoberal aspon 8x ked som daval navigaciu...)
- pozor lebo je tam pripojeny vystrazny ten tiez odpoj
- Ked to mas von, tak tie panty drzia po okrajoch a z jednej strany je spruzinka co to vracia, poriadne si to pozri ako to je :)
- potom vytiahni alebo vytlac take kovove spony co su vnutri tych pantov..
- medzi tym mozes aj odsrubovat sruby, ktore drzia tie tvierka dohormady, ale myslim ze su to hviezdicove sruby!!
- uz by to malo byt cele vonku pozri co mas zlomene a oprav to... sekundak nepomoze.. ocividne tam posobia vacsie sily a casom ho roztiahnu opat...

dufam ze som na nic nezabudol, ak ano ospravedlnujem sa :):)

mala rada na odpajanie konektorov: stisnes cudlik co to drzi, zatlacis cele hlbsie a vytiahnes... takto mi to islo vzdy rychlo..

PS: napis kolko srub ti drzalo tie vratka dohromady? Lebo ja mam 4 diery, ale 2x srubu a to od vyroby...
darius
Navigátor

Příspěvek od darius »

dik,

celu skrinku z auta som vybral za 5 minut. Rozobratie samotnych dvierok bolo horsie aj u mna to drzali iba 2 sroby z prednej strany nechapem naco su tie 2 dierky v zadu.

Panty som nevyberal lebo isli dost tazko a videl som aj cez strbinu toho vrchneho krytu a spodku ze jeden pantik je rozlamany :( presne to mi aj napadlo ze toto lepidlo nespravi lebo su tam dost velke sily. Asi si budem musiet zvyknut nato ze si to musim otvarat rucne..
miop
Navigátor

Příspěvek od miop »

No s pantami som sa pasoval aj ja dlhsie a mal som na nich 2 sposoby...
Bud mas tenke kliestiky a chytis tu ocelovu sponu co je v strede a vytiahnes, ale chce to dost sily...

Ked som to nedokazal vytiahnut, tak som zobral tenky srubovak a vtlacil to dovnutra... potom sa ta spona da vybrat, ked to rozsrubujes...

Nj.. po 2 pokusoch sekundovym lepidlom som to lepil tavnou pistolou... ale uz opat sledujem, ze sa to pomaly rozpaja... ale zatial to funguje..

Inak predtym som sa to naucil otvarat tak, ze netlacil som na to otvaracie tlacidlo, ale jemne nechtom odspodu som to tlacidlo akoby podvihol... a ono sa to pekne otvorilo... :D
darius
Navigátor

Příspěvek od darius »

JJ tento grif pouzivam aj ja :D, pre srandu som napisal do nejakeho toyota parts katalogu na cenovu ponuku a vyzera to na 77 EUR takze ... Asi to este rozoberem a skusim mozno dvojzloskove lepidlo
Odpovědět

Zpět na „Avensis“