Yaris 2010 - maska chladiče pro zimní období
Yaris 2010 - maska chladiče pro zimní období
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jeslti někdo nemáte zkušenosti s krytem chladící mřížky do zimi. Známý mi říkal, že existují kryty na masky chladičů a že v zimě potom autko rychleji i topí. Nevíte o něčem přímo na Yarise 2010? Děkuji.
Naposledy upravil(a) gbudajs dne ned 28.10.2012, 14:36, celkem upraveno 1 x.
Re: Yaris 2010 - zazimování
že to nemyslíš vážne...?!
Toto som robil naposledy na škode 120 a aj to len preto,že mal chladič vpredu a motor vzadu-to škodovečke samozrejme trvalo nejakú tú dobu,pokial začala kuriť...a to bol hlavný dôvod na zakrytie predneho čela. Dnes sa to robí preto,aby odlietavajuce kamienky nepoškodili chladič
Alebo máš snáď pocit,že sa ti pomaly zohrieva yaris ? Lebo ja nie
Inak-ten názov vlákna je zaujímavý-vela ludí na to nachytáš

Toto som robil naposledy na škode 120 a aj to len preto,že mal chladič vpredu a motor vzadu-to škodovečke samozrejme trvalo nejakú tú dobu,pokial začala kuriť...a to bol hlavný dôvod na zakrytie predneho čela. Dnes sa to robí preto,aby odlietavajuce kamienky nepoškodili chladič

Alebo máš snáď pocit,že sa ti pomaly zohrieva yaris ? Lebo ja nie

Inak-ten názov vlákna je zaujímavý-vela ludí na to nachytáš

Naposledy upravil(a) muco dne ned 28.10.2012, 14:35, celkem upraveno 1 x.
Popravdě ano, mám pocit, že se pomalu zahřívá ... teď jezdím asi 12 km vzdálenost. A topit začne až dojedu na místo a vystupuju
Přítelkyně vlastní Fiata Punto 1.4 facelift 2004 výroba. A její auto je na tuto vzdálenost zahřáté již někdy po 4 km. Mám jen jedničkový motor a vzhledem k tomu jak je auto malé vytopení takovým motorem trvá strašně dlouho. Proto jsem se ptal na masku toho chladiče. Chci aby topil a zahřál se rychleji 
No a když už jsme u toho, tak bych to chtěl i z důvodu, které jste psal vy. A to ochránit chladič před poškozením. Ten můj je již ve velmi značném stádiu rozpadu :X

No a když už jsme u toho, tak bych to chtěl i z důvodu, které jste psal vy. A to ochránit chladič před poškozením. Ten můj je již ve velmi značném stádiu rozpadu :X
Naposledy upravil(a) gbudajs dne ned 28.10.2012, 14:40, celkem upraveno 1 x.
Tak to potom môže byť chyba v termostate ! (alebo možno aj inde..)gbudajs píše:Popravdě ano, mám pocit, že se pomalu zahřívá ... teď jezdím asi 12 km vzdálenost. A topit začne až dojedu na místo a vystupuju
Určite to nie je normálne,takže nemáš tam niečo "v poriadku". Mne to začína kuriť cca po prejdení 3-4km !(yaris II - 1.33, vyrobené 14.2..2011)
Pozri sa - máš to ešte v záruke,tak zbehni do servisu s tým a nemíňaj peniaze na niečo,čo ti závadu neopraví.
To je večný problém.... že nevinašli ešte nejaký prípravok na to...Nemyslím tie gebudziny čo predávajú len aby si zarobili...pepyn píše: U nového pozoruji i více mlžení čelního okna.(Na masku jsem nic nepoužíval)
a ohladom tohu gbudajsoveho kurenia:
ale jemu začne kuriť-po 12 km To je podla mna už extrem

Už sa to riešilo http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13308
Moja skúsenosť s kúrením je taká,že bol nefunkčný termostat. po výmene fungoval cca 1rok a znova opakovať celý proces
s termostatom, ktorý tam bol od výroby už mám 4. V lete skončila záruka a motor sa už zasa začína niekedy pomalšie zohrievať takže o nedlho asi zdochne úplne. Musím v servise či ho ešte v reklamácií nevymenia a hlavne akú značku (sra.ku) tam dávajú, lebo čo viem sú min. 4 druhy
Moja skúsenosť s kúrením je taká,že bol nefunkčný termostat. po výmene fungoval cca 1rok a znova opakovať celý proces

- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Odpovím ohledně zahřívání motoru. Dokud nezhasne kontrolka studeného motoru, tak mám vypnuté topení. Díky tomu se motor ohřeje mnohem dřív a pak už to pěkně topí i do interieru.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.