cvaknutí z motoru při akceleraci

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Duska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

cvaknutí z motoru při akceleraci

Příspěvek od Duska »

Nikde tady na foru jsem se nedočetl, co by to mohlo být...

Auto při akceleraci a i při následném puštění plynu při řazení cvakne. Je to slyšet zepředu z motorového prostoru zřejmě.

Doslova epicky nahlas je to slyšet při rozjezdu na zpátečku a následně pak zase dopředu. Prostě při uplné změně jízdy.

Jinak při akceleraci to nelupne hned, ale až auto víc zabere. Pokud jsem zkoušel honě klidný rozjezd (v provozu moc nepoužitelné) tak to nelupne. Ale i na 2, 3, 4 stupeň to je slyšet. Prostě s větší akcelerací vozu. A ta změna směru třeba na zpátečku úplně. Pokud se rozjedu i dozadu rychlostí hlemýždě, tak ne, ale prudčej a cvakne to kotel nahlas.

PS: zdá se mi, že je auto o něco víc hlučnější i po zahřátí a na volnoběh jsou cítit větší vibrace než dřív i z venku je slyšet, že je volnoběh hlučnější(nevím jestli to souvisí)

Díky za názory
Avensis 2.2 D-CAT (2005)
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

nemuze to bejt setrvacnik?
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ten hrka v urcitych otackach a nezalezi, ci ide auto dopredu alebo dozadu. Mne to pride na silentblok ulozenia motora.
Duska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duska »

Na letmy pohled to na silentblok motora nevypada. Zkousel jsem a motor drzi jak pribity. Hadam by mel nejakou vuli, ne.? Jak se resi ta dvouhmota, kdyby to byla ona. Da se to nejak obejit, aby to nestalo ranec.?
Avensis 2.2 D-CAT (2005)
bensonn1
Navigátor

Příspěvek od bensonn1 »

Mě to cvakne jen když se rozjíždím na zpátečku. Spíš je to takový cinknutí do jako tvrdšího plechu. Když sem nedávno nechával měnit spojku, bylo mi řečeno že setrvačník je ok ...
Avensis kombi CDT250L D4D 85kw
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

2hmota bucha pri urcitych otackach pravidelnym buchotom - rachta to. 2hmota nie je jednorazovy zvuk.
Duska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duska »

bensonn1 píše:Mě to cvakne jen když se rozjíždím na zpátečku. Spíš je to takový cinknutí do jako tvrdšího plechu. Když sem nedávno nechával měnit spojku, bylo mi řečeno že setrvačník je ok ...
Takto to začínalo i u mne.
Avensis 2.2 D-CAT (2005)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“