Po viac ako 2 rokoch používania Ravky MDS rok výroby 2010 som veľmi spokojný ale je pár vecí ktoré mi na nej lezú na nervy. Z nich asi na prvé miesto debilín by som zaradil automatické zapínanie vnútorného okruhu klímy. Robí to takmer vždy keď je vonku teplo.
Štandardná situácia je asi takáto: Vonku 30 stupňov, Ravka stojí na slnku 3 hodiny a tým pádom je v nej možno 60 stupňov. Nasadnem (pred tým to trochu vyvetrám, ale stále je vnútri určite teplejšie ako vonku), naštartujem auto a čo sa nestane? Debilná klimatizácia (ktorú nemám nikdy v automatickom režime) si okamžite zapne vnútornú cirkuláciu vzduchu - tzn. neťahá chladnejší vzduch z vonku ale ten 60 stupňový z kabíny. Takže po každom naštartovaní je už takmer automatický úkon, že musím prepnúť tento vnútorný obeh na "vonkajší"
Nedá sa táto úžasná vlastnosť ravkovej klímy nejak vypnúť, aby sa to automaticky nezapínalo?
Vnútorný obeh ventilácie - dá sa vypnúť?
-
- Navigátor
- TomasP
- Člen Týmu
Co nechápu, jak se ti to může zapínat, když nemáš klimatizaci v AUTO režimu. Ale jinak bych to viděl docela logický. Když si to zavře sání do kabiny, je v kabině určitý, relativně malý množství vzduchu, který se poměrně rychle (ventilátor běží naplno) ochlazuje a po pár minutách se otevírá přívod zvenku. Většinou ve chvíli, kdy je slyšet, že venťák snížil otáčky.
Vypnout to asi nejde, ale možná máš nějakou poruchu, pokud se ti to nevypíná po nějaký době samo.
Vypnout to asi nejde, ale možná máš nějakou poruchu, pokud se ti to nevypíná po nějaký době samo.
RAV4 2.0 Valvematic, MDS 2010
Mne sa to tiež nepáči, ale ravka nie je jediná. Mal som to tak aj na Focuse II. - zapol som klímu (manuálnu!) a automaticky sa zapol aj vnútorný obeh. Zrejme si nejakí globálni inžinieri myslia, že to tak má byť
Už som si na to zvykol a mám taký dojem, že sa to fakt vypína po nejakej dobe samé, aj keď som si nie istý ...
Už som si na to zvykol a mám taký dojem, že sa to fakt vypína po nejakej dobe samé, aj keď som si nie istý ...
- TomasP
- Člen Týmu
Napadlo mě, že si to teď můžeš ověřit. Jak začne takový to typický zimní počasí, nech klima zapnutou na AUTO režim a uvidíš. Totiž v tomhle počasí se mi po ránu nikdy nezapíná vnitřní okruh. Logicky, protože by se začaly zamlžovat okna. Takže zkus a uvidíš. Jestli ti naskočí s uzavřeným okruhem, nechal bych to zkontrolovat, protože to není správná funkce. Ona ta klimatizace tak blbá zas není.
RAV4 2.0 Valvematic, MDS 2010