1,8 vs 2,0 vvti co koupit ?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
MadButcher
Navigátor

Příspěvek od MadButcher »

2.0 toci na dalnici 3000 otacek na petku. Sestku nemam, ale hodila by se.

Pri pouziti N95 je uz motor od tech 3000 otacek slyset, s N100 neni temer slyset ani pri 4500 otackach. Na N95 motor v nizkych otackach cuka (obcas se podari "lepsi varka" ktera necuka, ale to je VELMI vyjimecne), N100 motor v nizkych otackach necuka ale krasne tahne, v pohode 45-50 km/hod na ctyrku.

Moje spotreba za posledni tri nadrze: 7.8, 7.8, 7.5 litru podle ujetych km a natankovanych litru, vse N100 benzin od OMV + VIF, s tim ze na to slapu a tocim, klidne na dalnici na trojku od cca 70 do 130 km/hod - spotrebe to nevadi, pokud nejedes brzda plyn ale pred mistem kde mas brzdit sundas vcas nohu z plynu. Muj bezny profil - 40% dalnice, 30% mesto, 30% okresky.

Na N95 jsem jezdil v prumeru za 8.5 a nekdy i za 9.5, rekord byl myslim 9.8. A cukalo to a byla to HROZNA NUDA. Coz ale nekomu nemusi vadit. Me osobne nesere natankovat N100 za 39.90 Kc/litr a pak si to uzit dokonce s nizsi spotrebou nez s N95, takze mi ani nestoji za to pocitat jestli me to celkove vyjde draz nebo ne - proste mi to za tu legraci stoji i kdybych na nadrzi zaplatil o stovku nebo dve vic.

Vsechny udaje se samo tykaji meho auta, treba nekomu 2.0 1AZ-FSI v T25 jezdi jinak.
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

MadButcher. tak myslím si,že točit při 130 jen 3000 je pohoda. Já mám teď asi 3800,což na stáří a výkon je dobrý,ale ne již úplně komfortní když si vezmu,že focus a jiné 1,6 motory točí klidně 4 tis a víc.
jinak k tomu benzínu. Tak není to nijak složitá matematika
příklad: PHM N95 38,20 / ltr x 7,5 ltr spotřeba = 286,50
N 95 38,20 x 8,5 ltr spotřeba = 324,70
N 98 39,90 x 7,5 ltr spotřeba = 299,25
nepočítám VIF,to už je asi velký rozmazlování,nevím,kolik je ho potřeba na nádrž.650 ml stojí cca 280 Kč. Jinak se dá řící,že jezdit na lepší benzín se vyplatí ( teda doufám,že jsem to spočítal správně :D ). Samozřejmě to má význam asi hlavně u přímovstřiků.
Jinak s tvým popisovaným svižným jízdním stylem je ta spotřeba až neuvěřitelná.
modus ponens
Řidič

Příspěvek od modus ponens »

Lukess: Liftback sa v zakrutach menej naklana a je to citit. Netvrdim, ze ma mensiu stabilitu, ale z pohladu vodica je prijemnejsie soferovat LB ako WG. :wink: Vlastna skusenost.
Co som kdesi cital, tak udajne je to sposobene maksim naladenim pruzin pri WG. Kazdopadne, overene v praxi. Preto som sa pytal, ci si uz skusal.
Naposledy upravil(a) modus ponens dne čtv 18.10.2012, 14:01, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

modus ponens píše:Lukess: Liftback sa v zakrutach menej naklana a je to citit. Netvrdim, ze ma mensiu stabilitu, ale z pohladu vodica je prijemnejsie soferovat LB ako WG. :wink: Vlastna skusenost.
Co som kdesi cital, tak udajne je to sposobene makksim naladenim pruzin pri WG. Kazdopadne, overene v praxi. Preto som sa pytal, ci si uz skusal.
Díky za postřehy. Vzhledem k rodinnému využití asi bude wg na místě.když vidím,kolik toho vozím ve dvou lidech,tak využití kufru až po střechu asi nebude neobvyklá situace :D
repinho
Řidič

Příspěvek od repinho »

Lukess píše:
modus ponens píše:Lukess: Liftback sa v zakrutach menej naklana a je to citit. Netvrdim, ze ma mensiu stabilitu, ale z pohladu vodica je prijemnejsie soferovat LB ako WG. :wink: Vlastna skusenost.
Co som kdesi cital, tak udajne je to sposobene makksim naladenim pruzin pri WG. Kazdopadne, overene v praxi. Preto som sa pytal, ci si uz skusal.
Díky za postřehy. Vzhledem k rodinnému využití asi bude wg na místě.když vidím,kolik toho vozím ve dvou lidech,tak využití kufru až po střechu asi nebude neobvyklá situace :D
uz se to tu nekde resilyo myslim,on ten kufr je skoro podobnej co se tyce objemu,akorat liftback ho ma hlubokej a kombi v rovine
Toyota Avensis 2.0 VVTi kombi
modus ponens
Řidič

Lukess píše:Díky za postřehy. Vzhledem k rodinnému využití asi bude wg na místě.když vidím,kolik toho vozím ve dvou lidech,tak využití kufru až po střechu asi nebude neobvyklá situace :D
Vsetko by to bolo v poriadku, ked by WG nemal dvojite dno. Ale on ho (po facelifte urcite) ma a to celkom znizuje vyuzitelny objem kufra. Nemeral som to, ale neprekvapilo by ma, keby bol na tom LB v sucte lepsie (napriek sikmemu zakonceniu kufra). Plato mozes totiz nechat doma, ale dvojite dno sa neda vybrat. :(

Priznam sa, ze ked by som sa mal opat rozhodovat, tak namiesto WG idem do LB.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ale dvojite dno jednoduse rozeberes a nechas tam jen koberec... :-) Takze bych to zas tak spatne s WG nevidel..
Back in Czech.
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

wg má objem 520 litrů, lb 510.co jsem koukal na fotky,tak tvar je identický. Uznávám,že lb je super kompromis mezi elegancí sedanu a praktičnosti.Já to vidím beztak na kombi.Hlavně ho můžeš naložit po střechu,u liftbacku už jsou v tomhle jistá omezení a hlavně je jich jak šafránu.
asi bych taky raději hlubší kufr,než rovnou podlahu se sedadly. Upřímně,co z toho člověk potřebuje víc?
Jiank mám dotaz,až pod tou podlahou je rezerva nebo se tu hraje jen na opravnou sadu?
modus ponens
Řidič

aczasa píše:Ale dvojite dno jednoduse rozeberes a nechas tam jen koberec... :-) Takze bych to zas tak spatne s WG nevidel..
Mne to (tak jednoducho) rozobrat neslo. Ale pozeral som to v rychlosti, potom som to nechal tak.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jj... ma to svuj rozum.. :-) Ale delsi hledani a zkouseni a jde to... :-) ve tme a v rychlosti to fakt nikdo neda.. :-)
Back in Czech.
modus ponens
Řidič

aczasa píše:Jj... ma to svuj rozum.. :-) Ale delsi hledani a zkouseni a jde to... :-) ve tme a v rychlosti to fakt nikdo neda.. :-)
Tak to sa na to pozriem, dost ma totiz rozculuje nizka vyska medzi terajsim dnom a roletkou. Po odstraneni vznikne pevna rovina ako v LB?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

po odstraneni a dopasovani vlastni podlahy ano.
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A ja kupodivu v A-Versu resil opacny problem. Jak udelat treti podlahu, abych mel dno tak vysoko jako hranu dveri kufru.. :-) Holt to toyote s temi 15cm moc nejde.. :-) :-)
Back in Czech.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

ale zase co vsechno sep tu podlahu vejde, ja tam vozim bambilion kramu a dokonce i pricniky na strechu i s patkama .-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

MadButcher píše:2.0 toci na dalnici 3000 otacek na petku. Sestku nemam, ale hodila by se.

Pri pouziti N95 je uz motor od tech 3000 otacek slyset, s N100 neni temer slyset ani pri 4500 otackach. Na N95 motor v nizkych otackach cuka (obcas se podari "lepsi varka" ktera necuka, ale to je VELMI vyjimecne), N100 motor v nizkych otackach necuka ale krasne tahne, v pohode 45-50 km/hod na ctyrku.

Moje spotreba za posledni tri nadrze: 7.8, 7.8, 7.5 litru podle ujetych km a natankovanych litru, vse N100 benzin od OMV + VIF, s tim ze na to slapu a tocim, klidne na dalnici na trojku od cca 70 do 130 km/hod - spotrebe to nevadi, pokud nejedes brzda plyn ale pred mistem kde mas brzdit sundas vcas nohu z plynu. Muj bezny profil - 40% dalnice, 30% mesto, 30% okresky.

Na N95 jsem jezdil v prumeru za 8.5 a nekdy i za 9.5, rekord byl myslim 9.8. A cukalo to a byla to HROZNA NUDA. Coz ale nekomu nemusi vadit. Me osobne nesere natankovat N100 za 39.90 Kc/litr a pak si to uzit dokonce s nizsi spotrebou nez s N95, takze mi ani nestoji za to pocitat jestli me to celkove vyjde draz nebo ne - proste mi to za tu legraci stoji i kdybych na nadrzi zaplatil o stovku nebo dve vic.

Vsechny udaje se samo tykaji meho auta, treba nekomu 2.0 1AZ-FSI v T25 jezdi jinak.
Manželka jezdí za 7,3 a já když jedu, tak i v nízkých otáčkách mně motor necuká....po rovině 30 km/h na trojku pohodička bez nějakýho cukání....Jinak po koupi vozu jsem měnil pro jistotu i svíčky....Tak komu to cuká ať je zkusí vyměnit....Je to zanedbatelná částka a nic tím nepokazí....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Odpovědět

Zpět na „Avensis“