1,8 vs 2,0 vvti co koupit ?
Re: 1,8 vs 2,0 vvti co koupit ?
zdravim te,taky sem vybiral mezi benzinem 1.8 a 2.0 trozhodnne ne naftu..nakonec mam 2.0 v kombi,jelikoz 1.8ky meli zminovany problem s olejem a na ty novejsi bez problemu sem nemel penize a bal sem se jit do rizika ze trefim ,olejový, kus:-) s 1.8kou teda zkusenost nemam ale muzu neco rict o mym dvoulitru,ale v zasade uz tu bylo vse receno..pokud chces ject sviznejsi tempo,bezpecne predjet na okreskach tak musis tocit pres 3000otacek ale pak to jede slusne,ale poleze nahoru spotreba docela dost,cukani za studena mam taky ale jen nekdy,a jak tady rikal jeden ze benzin od Agipu a Shellu to taky nevyresi,tak ja tankoval dvakrat po sobe u Agipu normal 95 a zadne cukani nebylo!!jezdim prevazne okresky,kratke trate a spotreba dle pc 8-8.5l...jinak auto mam rok a půl ma najeto 150tis a zatim zadny velky opravy jen klasika jak u vsech aut-olej,brzdy,baterka a ted pred dvema dny odesel starter,jen vypalene uhliky(starim),mam dve deti a kufr vse zvlada v poradku:-)snad sem ti aspon dorobet pomoh,dyztak se muzes zeptat:-)Lukess píše:Zdravím vás,
jakožto ( snad ) budoucí Toyoťák bych na vás měl dotaz, ikdyž v obdobách se to tu řešilo,ale nenašel jsem úplně všechny odpovědi na to, co by mě zajímalo. Plánuju pořídit Avensise, r.v. 2007,ale pořád nevím,jaký motor bude vhodnější. Vůz plánuju vlastnit alespoň 5 let, a pokud se mi podaří zplodit potomka ( přeci jen mám sedavé zaměstnání...) tak bude sloužit jako plně rodinný vůz se vším zatížením, které k tomu patří. Byl jsem nejprve přesvědčen, že pořídím 1,8 ,ale pak tu někteří psali, že je to slabý,ale asi záleží na vnímání každého z nás. Takže pokud odpoví nějaký taťka od rodiny, jak to jede s naloženým autem, bude mi nápomocen. Přeci jen si chci trochu polepšit, současných 66 kw je celkem dostačujících na dnešní provoz,ale veze jen 2 lidi a 2 kola.
Dále chci tempomat a u 1,8 fl prý není možné dodělat a ojetin s tempomatem je dost málo.
Složení cestování dosud je tak 20% město, 40% dálnice, 40 % okresky. Zde jsou tedy mé dotazy a budu vděčný ,když mi na ně odpovíte:
1) jaké jsou otáčky při 130 km/h ? 1,8 vs 2,0. Jde mi o ticho
2) jakou máte momentální spotřebu při této rychlosti?
3) jsou oba motory čtvercové konstrukce tzn. mají oba problémy v nižších otáčkách,jak zde někdo uvedl u motoru 2,0 ?
4) jsou problémy se vstřiky u 2,0, případně kolik stojí případná oprava/výměna ?
Děkuji předem a doufám, že brzy rozšířím vaše řady.
Toyota Avensis 2.0 VVTi kombi
to repinho: původně jsem chtěl napsat SZ,ale asi mi to nefunguje,tak to píšu veřejně,snad mi kolegové odpustí.
Díky za reakci. Každý poznatek se počítá. Ono je to těžký,já se tý vyšší spotřeby bojím, 9l/100 už bych nebyl ochotný akceptovat. Třeba ta 1,8 dokáže jet slušně i naložená a byla by nejlepší volba. Nejsem závodník,ale vím ,jak mě štve,když není moc čas na předjíždění,tak se musím za někým crcat,protože holt současné auto na rychlé předjetí teda nemá. Máš třeba vypozorváno,kolik točí motor na dálnici a jaká je spotřeba? Já tak 1-2x za měsíc na dálnici jedu a ikdyž moje auto neřve jak stará škoda 120,tak už ten motor slyšet je. A 1,8 prý už točí nad 3500,ale třeba je slušně utlumen a neruší to tolik. vybírám v Německu,u nás prakticky nesehnatelné zboží a těch 2,0 moc na výběr není. zase ale mají většinou i tempomat,který bych ocenil,což u 1,8 prakticky není. A když už člověk kupuje auto takový třídy,tak by nějaký ten komfort zasloužil.
Jinak ta spotřeba je ještě snesitelná,kterou uvádíš na tak velký auto,moje současný jezdí tak v průměru za 7,ale ve městě mně připadá že tak za 10. Spotřebu tlačím dolů na okreskách,když jedu do 100 km/h,pak to moc nechlastá,ale jezdění po Praze,to je jak díra v nádrži to je jasný
Díky za reakci. Každý poznatek se počítá. Ono je to těžký,já se tý vyšší spotřeby bojím, 9l/100 už bych nebyl ochotný akceptovat. Třeba ta 1,8 dokáže jet slušně i naložená a byla by nejlepší volba. Nejsem závodník,ale vím ,jak mě štve,když není moc čas na předjíždění,tak se musím za někým crcat,protože holt současné auto na rychlé předjetí teda nemá. Máš třeba vypozorváno,kolik točí motor na dálnici a jaká je spotřeba? Já tak 1-2x za měsíc na dálnici jedu a ikdyž moje auto neřve jak stará škoda 120,tak už ten motor slyšet je. A 1,8 prý už točí nad 3500,ale třeba je slušně utlumen a neruší to tolik. vybírám v Německu,u nás prakticky nesehnatelné zboží a těch 2,0 moc na výběr není. zase ale mají většinou i tempomat,který bych ocenil,což u 1,8 prakticky není. A když už člověk kupuje auto takový třídy,tak by nějaký ten komfort zasloužil.
Jinak ta spotřeba je ještě snesitelná,kterou uvádíš na tak velký auto,moje současný jezdí tak v průměru za 7,ale ve městě mně připadá že tak za 10. Spotřebu tlačím dolů na okreskách,když jedu do 100 km/h,pak to moc nechlastá,ale jezdění po Praze,to je jak díra v nádrži to je jasný
-
- Řidič
Lukess: ako som uz pisal, nejaky cas som jazdil obidve motorizacie, no 2.0 je uz prec, a tak sem neviem dat otacky pri konkretnych rychlostiach. Ale pri 2.0 pocitaj s vyssou spotrebou (paliva) - minimalne o 1L v porovnani s 1.8. Ked budes chciet vyuzivat vykon, tak este o nieco viac. Vsetko nieco stoji a osobne si myslim, ze toto je jeden z hlavnych dovodov, preco je 1.8-ciek na cestach o tolko viac nez 2-litrov. A budem sa opakovat: nebyt problemu s olejom, tak 1.8 je jasna volba. Na ceste nie je totiz ziadnou brzdou premavky. Bol si si uz nejake vyskusat?
Aj ked ja by som volil jednoznacne liftback. Pocitovo lepsie v zakrutach a absencia dvojiteho dna v kufri je u mna vyhodou.
Aj ked ja by som volil jednoznacne liftback. Pocitovo lepsie v zakrutach a absencia dvojiteho dna v kufri je u mna vyhodou.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
to: aczasa a lukess tak ja jezdim prevazne ty okresky a kratky trate 10-20km nejcasteji...ale jeli sme loni do nemecka 130 km tam a 130 zpet,tankoval sem v rokycanech,kousek dalnice ale spis okresky a dojel sem domu na pc 6.7l..!!
na dalnici moc nejezdim,ale dyz uz jeli sme a snazil sem se vypozorovat tak si veme kolem 7.5l ale taky zalezi na stylu jizdy,taky nejsem zavodnik ale ani zadnej crcal...tempomat je dobra volba,na dalnici ho mam vzdycky..ale kvuli ceskym (ne)ridicum je to nekdy fak opruz!!!
kocarek vozim,taky zalezi jakej mas kocarek jak se sklada,ale dyz mam vzadu dve autosedacky,v kufru kocarek-konstrukci i korbu tak tam moc mista neni ale to asi v kazdy aute..ale i tak se tam da jeste nakup..ja sedim v aute hodne pohodlne a vzadu je jeste na zemi mista habadej..takze idyz je plnej kufr tak dozadu na zem se da plno veci!!!on je asi srovnatelnej kufr u kombi jak u sedanu...ale sedan ho ma hlubsi zase..v kombi je to rovina!!
na dalnici moc nejezdim,ale dyz uz jeli sme a snazil sem se vypozorovat tak si veme kolem 7.5l ale taky zalezi na stylu jizdy,taky nejsem zavodnik ale ani zadnej crcal...tempomat je dobra volba,na dalnici ho mam vzdycky..ale kvuli ceskym (ne)ridicum je to nekdy fak opruz!!!
kocarek vozim,taky zalezi jakej mas kocarek jak se sklada,ale dyz mam vzadu dve autosedacky,v kufru kocarek-konstrukci i korbu tak tam moc mista neni ale to asi v kazdy aute..ale i tak se tam da jeste nakup..ja sedim v aute hodne pohodlne a vzadu je jeste na zemi mista habadej..takze idyz je plnej kufr tak dozadu na zem se da plno veci!!!on je asi srovnatelnej kufr u kombi jak u sedanu...ale sedan ho ma hlubsi zase..v kombi je to rovina!!
Toyota Avensis 2.0 VVTi kombi
Jj, tam nekde bych si to predstavoval tu spotrebu, otazka jen co rika pc a co je skutecnost.. .Ja vzdy spotrebu pocitam, nikdy neberu udaj z PC.... Je obcas spatny o litr, obcas o dve deci na druhou stranu... opravdu se mu neda verit... 
A jinak 1.8 jezdi pravidelne pod 6.5 a jako minimum ma 5.8
)))))

A jinak 1.8 jezdi pravidelne pod 6.5 a jako minimum ma 5.8

Back in Czech.
ještě jsem nic okouknotu nebyl.jediný benzínový Ave jsem objevil v áčkách,ale nemá čas teď vůbec někde lítat po bazaru.Ono i to vyzkoušení bude dost subjektivní,protože když jsem přesedlal z motoru co měl 55 kw do současných 66 a 8 let mladšího auta,tak jsem si taky připadal pomalu jak v audině,takže i ta 1,8 bude jak raketa.Ale zase přítelkyně je jak pírko,takže myslím,že i těch 95kw si s náma poradí eins zwei
jinak 7,5 při 130 je těžká pohoda,mně dle TP to bere při 120 8,5, kolik ve skutečnosti nevím,nemám BC,takže bych byl +- tam kde jsem, ale ještě s lepším pohodlím.
tak zase combik má výhodu,že tam naložíš věci až po střechu-chvála bohu za tu síť,co je u rolety.A kombik se mi asi líbí víc než sedan/lift. navíc si myslím,že za takových 6 let,pokud bych to prodával,bude zase jednodušší prodat 1,8,ale třeba se na nás usměje štěstí a benzín bude zase krásných 30 Kč
Jo,nevíte někdo jak je to s tou zárukou u aut v Německu,má ji každý auto? Pokud se totiž člověk zřekne záruky,tak má prý šanci na solidní slevu.Koukám už jen zásadně na Geprüfte gebrauchtwagen a zatím tam jsou vvyšší ceny nad můj limit. Cca 11-12 tis. Euro. Chtěl bych se dostat na 10 tis.

tak zase combik má výhodu,že tam naložíš věci až po střechu-chvála bohu za tu síť,co je u rolety.A kombik se mi asi líbí víc než sedan/lift. navíc si myslím,že za takových 6 let,pokud bych to prodával,bude zase jednodušší prodat 1,8,ale třeba se na nás usměje štěstí a benzín bude zase krásných 30 Kč

Jo,nevíte někdo jak je to s tou zárukou u aut v Německu,má ji každý auto? Pokud se totiž člověk zřekne záruky,tak má prý šanci na solidní slevu.Koukám už jen zásadně na Geprüfte gebrauchtwagen a zatím tam jsou vvyšší ceny nad můj limit. Cca 11-12 tis. Euro. Chtěl bych se dostat na 10 tis.
TVL Lukesss.... ty snad netankujes?
Preci bez TP a bez pc bc ci co... spocitam spotrebu z tankovani a ujetych km... Co to kurva tady dnes je? To se budeme honit v tom, komu ukaze nejaky display jine nizsi spatne cislo? 
Jinak Lukes.... AAA NIDKY.... NIKDY... NIDKY.... NIKDY... tem prodavam auta ja po ojeti...
A vim jak to tam pak vypada 

Jinak Lukes.... AAA NIDKY.... NIKDY... NIDKY.... NIKDY... tem prodavam auta ja po ojeti...

Back in Czech.
[quote="aczasa"]TVL Lukesss.... ty snad netankujes?
Preci bez TP a bez pc bc ci co... spocitam spotrebu z tankovani a ujetych km... Co to quote]
jasně,že počítam dle tankování,proto taky říkám,že jezdím za nějakých 7 v průměru,ale nepoznám,kolik to bere na dálnici při 130,takže tak
Jinak to je jasný,že bych nedal svoje vydřený prachy áčkám. o aákách mluvím jen v tom smyslu,že tam nějaký Ave v benzínu mají,takže bych to šel alespoň projet,abych věděl o čem to je. Pak tam prubnu nějakou vylítanou vránu a bude po nadšení
Pro Ave chci jet rozhodně do Německa,jak sjem již psal,asi jedině přes Toyota geprüfte wagen

jasně,že počítam dle tankování,proto taky říkám,že jezdím za nějakých 7 v průměru,ale nepoznám,kolik to bere na dálnici při 130,takže tak

Jinak to je jasný,že bych nedal svoje vydřený prachy áčkám. o aákách mluvím jen v tom smyslu,že tam nějaký Ave v benzínu mají,takže bych to šel alespoň projet,abych věděl o čem to je. Pak tam prubnu nějakou vylítanou vránu a bude po nadšení

Pro Ave chci jet rozhodně do Německa,jak sjem již psal,asi jedině přes Toyota geprüfte wagen