Zkušenosti
-
- Řidič
No prave.. proto ti rikam, ma to prevodovku i hnaci remen... fyzicke provedeni retezem (mimochodem 25k je sice fajn, ale muze se stat, ze vodici listy oejdou mnohem drive - proto kazdych 100k kontrola) a planetami (ale i se spojkou, nebot ten dumper je prave spojka)...Caruso_P1 píše:Řemen nemá, má řetěz a ten se mění nejdříve v 250 tis. km, pokud vůbec. Převodovku nahrazuje planetové soukolí a to pracuje na principu diferenciálu, takže spojka není potřeba. Na YouTube je k nalezení docela dost animací i ukázky celého mechanizmu na stole v laboratoři.aczasa píše:Tak a to me zajima... koukal jsem do rozkresu motoru a nasel jsem jak hnaci remen (tedy retez) tak prevodovku (i se spojkou).... Tak co to zase melete o tom, ze to tam neni?
Jsem laik, pokud něco nenazývám přesně, někdo mě jistě opraví.

Back in Czech.
Jak říkám, jsem co se aut týká laik, ale tomu planetovému soukolí, kde se ozubená kola nezasouvají různě a často mezi sebe, nýbrž jsou ve stálém záběru a nic se tam nepohybuje z pokynu řidiče (ani hydrauliky jako u automatu), bych převodovka neříkal. Spíš to fakt připomíná diferenciál.No prave.. proto ti rikam, ma to prevodovku i hnaci remen... fyzicke provedeni retezem (mimochodem 25k je sice fajn, ale muze se stat, ze vodici listy oejdou mnohem drive - proto kazdych 100k kontrola) a planetami (ale i se spojkou, nebot ten dumper je prave spojka)...
Ale ono je to asi jedno.

Miluju to ticho na křižovatce.
-
- Řidič
Dobrý no, tak budeme slovíčkařit. Chtěla jsem tím obecně říct, že to auto nemá součástky typického vozu, na kterých jsou časté závady. Stačí to takto? A pokud se nazývají stejně, tak stejně nevypadají a ani nemají identickou funkci.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
A to je prave strasliva chyba... protoze jsou identicke prave funkci..
Rozvodak jako rozvodak, prevodovka jako prevodovka..... Opravdu to neni nic kosmickeho...
ciste pro pokoj.. spojkova lamela pro prevodovku priuse 2011 - ma cislo 31270-47040 ... A treba ten rozvodak je: 13506-37010 ... kdybyste nekdy potrebovali.

ciste pro pokoj.. spojkova lamela pro prevodovku priuse 2011 - ma cislo 31270-47040 ... A treba ten rozvodak je: 13506-37010 ... kdybyste nekdy potrebovali.

Naposledy upravil(a) aczasa dne stř 17.10.2012, 19:00, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
-
- Řidič
Mně se líbil jeden názor od uživatele, možná na jiném fóru, kdy psal, že nejvíc ho fascinuje to, že i když má VŠ technické vzdělání, tak stejně pořád přesně nechápe, jak to celé funguje. Já to vidím celkem podobně, vysvětlovat ti nemám co, podstatné je, že to funguje. Možná bys mohl přímo do fabriky do Japonska jim tam s tím pomáhat v dalším vývoji.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Urcite ne... protoze na vyvoj nemam..
Ale delam dost s hydraulikou a pripojenim a odpojenim diesloveho motoru do hydraulickeho systemu a je to pomerne dost analogicke elektrice.
Tak mi ver, neni to kosmicka technologie a spojka je furt spojka..
A bohuzel Blahoslaveni jsou chudi duchem, neb jejich je kralovstvi nebeske...

A bohuzel Blahoslaveni jsou chudi duchem, neb jejich je kralovstvi nebeske...
Back in Czech.
Přesně.tuzezlypes píše:Mně se líbil jeden názor od uživatele, možná na jiném fóru, kdy psal, že nejvíc ho fascinuje to, že i když má VŠ technické vzdělání, tak stejně pořád přesně nechápe, jak to celé funguje. Já to vidím celkem podobně, vysvětlovat ti nemám co, podstatné je, že to funguje. Možná bys mohl přímo do fabriky do Japonska jim tam s tím pomáhat v dalším vývoji.

Miluju to ticho na křižovatce.
TVL co je na tom tak svetoborneho? vzdyt je to synchonni motor a pres lamelu pripojitelny benzinovy motor... kde je v tom to mega tajemstvi? Ano, je to opravdu parada, ze to vymysleli a jak to udelali... Ale jsou to veci, ktere maji sve analogie a podobna uplatneni i jinde...
Nekoupili jste si neco co vydrzi vecnost nebo je genialni...
Nekoupili jste si neco co vydrzi vecnost nebo je genialni...
Back in Czech.
-
- Řidič
U mně to bylo takto: vyloučila jsem naftu a chtěla pouze benzin, nic s turbem a z koncernu, tempomat, automat, nižší spotřeba než mám dnes, vyhřívané sedáky, spolehlivá značka. Vyšlo mi to jednoznačně. Nevím, proč by to měl být nesmysl. Ale ok, každý je jiný, každý má jiné představy a potřeby a o tom to právě je, že každé zboží si svého kupce najde. Nemá smysl nad tím polemizovat. To co je důvodem pro mne, rozhodně není důvodem pro jiného. Tímto zdravím tatínka!
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4