DIESEL SPECIÁL-VEKÝ TEST NAFT+FILTRY PEVNÝCH ČÁSTÍ
-
- Navigátor
Skvele cteni, a jsem rad ze MaxxMotion Diesel od OMV objektivne ukazal proc na nej nedam dopustit uz od unora kdy jsem ho poprve vyzkousel. Od te doby nejezdim na nic jineho a taky vam tady na foru cas od casu opakuju ze moje 1CD-FTV na tuhle naftu jezdi nejradsi. Predpokladam ze je to kvuli nulovemu obsahu MERO, protoze stejne cetanove cislo ve Verve Diesel muj motor absolutne neumi vyuzit, spis naopak.
Jeste jsem zvedavy jestli mi MaxxMotion v zime taky zamrzne jako posledne Verva
Zajimavy rozdil mezi nasim domacim a nemeckym Shell V-Power Diesel - takze nejsme "popelnice Evropy" jenom v jidle ale i v palivech?
Jeste me zaujala ta poznamka ze MERO je podezrele z ucpavani vstrikovacu - to jsem rad ze se o tom zacina celkem oficialne mluvit, i kdyz zatim opatrne. Jeste bych k tomu doplnil ze ty EGR ventily taky asi nebyvaji zasrane od ciste nafty - ja jsem presvedceny o tom ze to je taky prace slavneho MERO - at zije EU a jeji zelena politika!
Jeste jsem zvedavy jestli mi MaxxMotion v zime taky zamrzne jako posledne Verva

Zajimavy rozdil mezi nasim domacim a nemeckym Shell V-Power Diesel - takze nejsme "popelnice Evropy" jenom v jidle ale i v palivech?

Jeste me zaujala ta poznamka ze MERO je podezrele z ucpavani vstrikovacu - to jsem rad ze se o tom zacina celkem oficialne mluvit, i kdyz zatim opatrne. Jeste bych k tomu doplnil ze ty EGR ventily taky asi nebyvaji zasrane od ciste nafty - ja jsem presvedceny o tom ze to je taky prace slavneho MERO - at zije EU a jeji zelena politika!

Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
odkedy som avika kupil, tak som tankoval 2x.
prvy krat prave maxxmotion diesel z OMV a bol som spokojny.
druhy krat minuly tyzden som tankoval na agip dieseltech a zda sa mi, ze je motor hlucnejsi a menej kludny ako predtym.
takze dalsia nadrz bude navrat k maxxmotion a asi pri nej zostanem, kedze na nu pocuvam same chvaly
prvy krat prave maxxmotion diesel z OMV a bol som spokojny.
druhy krat minuly tyzden som tankoval na agip dieseltech a zda sa mi, ze je motor hlucnejsi a menej kludny ako predtym.
takze dalsia nadrz bude navrat k maxxmotion a asi pri nej zostanem, kedze na nu pocuvam same chvaly

TOYOTA AVENSIS Kombi T27 2.0 D-4D (91kW / 124HP) 2012 - 1AD-FTV
Co je cílem toho testu ?
Pokud odolnost proti mrazu, tak už teď je jasné, že nejhůř dopadne Shell a obyč Slovnaft Diesel, protože jde o letní naftu.
15.4. - 30.9. je letní nafta s filtrovatelností do 0
1.10. - 15.11. je přechodní nafta s filtrovatelností do -10
16.11. - 29.2. je zimní nafta s filtrovatelností do -20 (zimní nafta musí být všude od 1.12.)
1.3. - 14.4. - je opět přechodná nafta do -10
Pokud odolnost proti mrazu, tak už teď je jasné, že nejhůř dopadne Shell a obyč Slovnaft Diesel, protože jde o letní naftu.
15.4. - 30.9. je letní nafta s filtrovatelností do 0
1.10. - 15.11. je přechodní nafta s filtrovatelností do -10
16.11. - 29.2. je zimní nafta s filtrovatelností do -20 (zimní nafta musí být všude od 1.12.)
1.3. - 14.4. - je opět přechodná nafta do -10