Ahojte, chcel by som Vás poprosiť...
mám 250 000 nabehane z toho cca 150 000 na LPG
teraz podpalene ventily, možno koli natiahnutej retazi
kružky maju jemnu vôľu (0,8mm)+- ale sú aj ryhy vo valcoch jemne...
čiže krúžky + retaz + robota +zabrusenie hlavy +ventily + spojka na konci životnosti...
je to celé asi tak 2x tolko čo celý použitý motor...
tak zvažujem či by nehrozilo rovno vymeniť - upgradnút z 1,4 4zz na 1,6 3zz. nerobil to úspešne niekto? neviete ako tam pasujú riadiace jednotky? konektory? je tam vela prerabania uchytov a konektorov bastlenia?. alebo sa radšej ukludnit a dat tam motor 1,4 ?
niesom žiadny tuner, už som z toho vyrástol, poterbujem lacnú prevádzku do roboty, ale občas keď sme 4 v aute a + klíma a celé na LPG tak by sa hodili nejaké kilowaty.. len ak by som si ušetri veľa nervov a peňazí, tak sa uskromním a pohľadám 1,4vvti. diky moc!!! (neviete o dobrom zdroji na motory so zaručenými km??) ďakujem všetkým !!
mam vadny 1,4 vvti, je veľmi náročný swap za 1,6 vvti? (LPG)
Ďakujem za rýchlu odpoveď, teda akciu 1,6 zavrhujem.
ale mazanie flashlube tam je a bolo dôsledne kontrolovane aby kvapkanie bolo 4-6 kvapiek za minutu, a aj tak sú všade podpálené ventily!!
toto ma dosť nasralo, ale ak je to roztiahnutou reťazou, tak by sa to dalo pochopiť... ešte . ďakujem za link na PL , ale tam je to dosť rozbehnuté z LPG neveril by som im veľmi... aby som nekúpil niečo podobné ako mám...
technici mi zatiaľ hovorili, že najväčší vynník je zle nastavená bohatosť zmesi na LPG, ak je chudobná vraj vtedy podpaluje.
čiže zatiaľ sa mi to javý ako 2 možné príčiny:
reťaz alebo zle nastavená bohatosť
Ďakujem!
ale mazanie flashlube tam je a bolo dôsledne kontrolovane aby kvapkanie bolo 4-6 kvapiek za minutu, a aj tak sú všade podpálené ventily!!
toto ma dosť nasralo, ale ak je to roztiahnutou reťazou, tak by sa to dalo pochopiť... ešte . ďakujem za link na PL , ale tam je to dosť rozbehnuté z LPG neveril by som im veľmi... aby som nekúpil niečo podobné ako mám...
technici mi zatiaľ hovorili, že najväčší vynník je zle nastavená bohatosť zmesi na LPG, ak je chudobná vraj vtedy podpaluje.
čiže zatiaľ sa mi to javý ako 2 možné príčiny:
reťaz alebo zle nastavená bohatosť
Ďakujem!
táák som dal na rady a zaobstaral som si servisný manuál:
3ZZ-FE_4ZZ-FE_repair_manual.pdf a v nom na 48 strane sa píše o meraní ale našiel som tam jemný nezmysel...
neviem či sa pomýlili v číslovaní (že to začína od muly) alebo v zobrazení párov pri 16tom nite (ak to začínalo 0, nikdy nemôže 16 byť v páre druhý)
toto ma trošku pomýlilo... tak čoho sa držať?
http://imageshack.us/f/824/meranieretaze.png/
Ďakujem!
3ZZ-FE_4ZZ-FE_repair_manual.pdf a v nom na 48 strane sa píše o meraní ale našiel som tam jemný nezmysel...
neviem či sa pomýlili v číslovaní (že to začína od muly) alebo v zobrazení párov pri 16tom nite (ak to začínalo 0, nikdy nemôže 16 byť v páre druhý)
toto ma trošku pomýlilo... tak čoho sa držať?
http://imageshack.us/f/824/meranieretaze.png/
Ďakujem!
no to je jasné že je to <>vina 
ale práve v tom je problém! že v ktorej časti ???
mne to pripadá tak, že ten pravý detail je len pre lepšiu ilustráciu tak "naznačený" ale merať treba 17 nitov čiže 16 od nuly.
a v tom prípade mi to sedí aj bez extrémneho napínania to má 12,5+-
a max má byť 12,27 inak by som ju mal po 250 tis v pohode pod normu...
asi preto popodpalovalo ventily, nie pre LPG alebo súčet vplyvov
Ďakujem!
ale práve v tom je problém! že v ktorej časti ???
mne to pripadá tak, že ten pravý detail je len pre lepšiu ilustráciu tak "naznačený" ale merať treba 17 nitov čiže 16 od nuly.
a v tom prípade mi to sedí aj bez extrémneho napínania to má 12,5+-
a max má byť 12,27 inak by som ju mal po 250 tis v pohode pod normu...
asi preto popodpalovalo ventily, nie pre LPG alebo súčet vplyvov
Ďakujem!