2.0 vvti nestartuje!
2.0 vvti nestartuje!
zdravim,mam problem pri startovani..nemoh sem odjet z prace dumali sme s kamardem nad tim půlhdiny..vse v poradku,baterka,pojistky kontrolky ok..ale otocim klickem a nic!!nakonec sme kamninkem poklepali na cívku a naskocilo to!!pak jeste vecer rano do prace a pak zase ten samy problem s tim samym vyresenim!stalo se to nekomu uz??
v lete sem kuppval novou baterii,silnejsi nez by tam mela spravne byt,nemuze to ybyt tim??
v lete sem kuppval novou baterii,silnejsi nez by tam mela spravne byt,nemuze to ybyt tim??
Toyota Avensis 2.0 VVTi kombi
Re: 2.0 vvti nestartuje!
repinho píše:zdravim,mam problem pri startovani..nemoh sem odjet z prace dumali sme s kamardem nad tim půlhdiny..vse v poradku,baterka,pojistky kontrolky ok..ale otocim klickem a nic!!nakonec sme kamninkem poklepali na cívku a naskocilo to!!pak jeste vecer rano do prace a pak zase ten samy problem s tim samym vyresenim!stalo se to nekomu uz??
co to přesně dělalalo,že to nestartovalo?,točil startér?na jakou cívku jste klepali?když se dá silnější baterie(proudový udaj) , tak většinou rychle oddělá uhlíky na startéru(neklepali jste tedy na ten startér?).
no nedelalo to prave ze nic..proste otocil sem klickem a nic...
ja sem na tohle proste debil,ja pres motory vubec nejsem..jeden kamos poklepal na civku u startreru,na starter primo ne...pak sem dvakrat startoval normalne a po teti uz zase ne..to zem zas poklepal a ok..a po ctvrty uz nepomohlo ani to,jen to po tom poklepani dycky jen tak slabe heklo ale proste se to nechtelo roztocit...tak sem nastartoval pomoci roztlaceni abych se dostal domu...
a jeste mam jeden dotaz,kde je u auta oko na lano??nasel sem uprostred ale neni to nakraji je to tak |20-30cm pod autem tak se mi zda ze dybych to zapojil ze si pak ohnu naraznik,nebo ten se musi sundat pri tahnuti??
ja sem na tohle proste debil,ja pres motory vubec nejsem..jeden kamos poklepal na civku u startreru,na starter primo ne...pak sem dvakrat startoval normalne a po teti uz zase ne..to zem zas poklepal a ok..a po ctvrty uz nepomohlo ani to,jen to po tom poklepani dycky jen tak slabe heklo ale proste se to nechtelo roztocit...tak sem nastartoval pomoci roztlaceni abych se dostal domu...
a jeste mam jeden dotaz,kde je u auta oko na lano??nasel sem uprostred ale neni to nakraji je to tak |20-30cm pod autem tak se mi zda ze dybych to zapojil ze si pak ohnu naraznik,nebo ten se musi sundat pri tahnuti??
tak to je startér KO,stačí ho nechat repasovat(http://www.starthaas.cz),nebo koupit novej.Dá se docela dobře vyndat.repinho píše:no nedelalo to prave ze nic..proste otocil sem klickem a nic...
Oko je pod motorem,tam jak si ho našel.
no právě že to byla asi ona, tedy pokud si koupil silnější tím,že má větší startovací proudy,to pak rychle oddělá uhlíky na startéru.repinho píše:a nemohla ho odkurvit ta silnejsi bateria??dyt to neni tak stary aby odesel starter,ma to najeto 150tis..
však už jsem ti to zde radil, když jses ptal jakou tam máš dát.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=#235635
vsak ja vim:-(zas par lidi mi reklo ze tam silnejsi muze byt a navic manzelka byla tehotna v 8 mesici,bylo to pred vikendem na statni svatek,takze sem nemoh cekat naky tri ctyri dny,jeli sme do prvniho supermarketu a vzali baterku to co meli...meli tam jen 50 70 a 100:-(
to u těch baterek tak bejvá,odejdou když to člověk nejmín potřebujerepinho píše:vsak ja vim:-(zas par lidi mi reklo ze tam silnejsi muze byt a navic manzelka byla tehotna v 8 mesici,bylo to pred vikendem na statni svatek,takze sem nemoh cekat naky tri ctyri dny,jeli sme do prvniho supermarketu a vzali baterku to co meli...meli tam jen 50 70 a 100:-(

pokud tě to nestartuje,ještě můžeš zkusit následující,zařad pětku a auto trochu zatlač do předu o cca 30cm,a pak to zkus natočit.To můžeš opakovat,ale pokud už je to hodně KO,tak už to možná nepomůže.
Tak ma elektricky zaujima, ako moze silnejsia bateria znicit starter. Prud, ktory moze tiect sa rata podla standardnej fyziky a teda prud sa rovna napetiu/odpor.
Odpor startera sa nemeni - nema dovod. Napatie baterie je stale 12V. Takze ako sa moze pri silnejsiej baterii odpalit starter ?
Odpor startera sa nemeni - nema dovod. Napatie baterie je stale 12V. Takze ako sa moze pri silnejsiej baterii odpalit starter ?
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
........nemůže. Silnější baterie má jen v chladném počasí určitou "rezervu" pro nastartování a v konečném efektu není při startu zatěžovaná na hranici své výkonnosti a tím se prodlužuje životnost takové baterie.Maghreb píše:Tak ma elektricky zaujima, ako moze silnejsia bateria znicit starter. .............

Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
Tiež si myslím, že štartér si zoberie taký prúd aký potrebuje. Štartér odchádza častým štartovaním. Zoderú sa uhlíky a ten prášok z nich sa zmieša s vazelinou (čím to je vo vnútri namazané) a časom to spraví úlne tuhú hmotu. V tedy už ani pastorok nevyskakuje a štartér ani ťuk - úplné ticho.
Presne takýto istý problém som mal na Mitsubishi pri 130000km a otec na Mondeu. Tak som vybral štartér, rozobral, premazal, vymenil uhlíky a namontoval späť. Štartoval ako nový aj pri -28. V tedy ma táto oprava vyšla na 400Sk (nové uhlíky a vazelina)
Presne takýto istý problém som mal na Mitsubishi pri 130000km a otec na Mondeu. Tak som vybral štartér, rozobral, premazal, vymenil uhlíky a namontoval späť. Štartoval ako nový aj pri -28. V tedy ma táto oprava vyšla na 400Sk (nové uhlíky a vazelina)
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kW, Wagon, r.v.2007
Toyota Yaris 1,3 VVT, 64kW, r.v.2007
ex:Ford KA City 1,3 44kW, r.v.2001
ex: Mitsubishi Carisma 1,6 16V, r.v.1999
Toyota Yaris 1,3 VVT, 64kW, r.v.2007
ex:Ford KA City 1,3 44kW, r.v.2001
ex: Mitsubishi Carisma 1,6 16V, r.v.1999
chlapy diky...ja elektrice vubec nerozumim,ja jen ze mi tu par lidi reklo ze jde o ty startovaci proudy ze by to mohlo delat bordel..a za tri mesice mi odejde starter tak sem si to dal dohromady ze by to mohlo fak byt tou baterkou...ztnext píše:........nemůže. Silnější baterie má jen v chladném počasí určitou "rezervu" pro nastartování a v konečném efektu není při startu zatěžovaná na hranici své výkonnosti a tím se prodlužuje životnost takové baterie.Maghreb píše:Tak ma elektricky zaujima, ako moze silnejsia bateria znicit starter. .............Ať startétu poskytnu sebevětší proud vezme si jen to na co je stavěný (vinutý).
takze toyotka je v servisu,starter daj do opravny a uvidim co zjisti...