Rada s koupí avensisu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
kanniball
Člen Týmu

Rada s koupí avensisu

Příspěvek od kanniball »

Ahoj, plánujeme koupit nové auto. Vyřidil jsem ford, bmw, audi atd a nekonec jsem se rozhodoval mezi mazdou6 a avensisem. Jelikož mám 8let carinu padla volba na toyotu. Rád bych se vás zeptal jaký motor by jste mi doporučili. Benzín moc nechci a na tipcars jsem četl, že 2,0 85kw a 2,2 130kw nebyly moc povedené motory. Ale zase 2,0 93kw a 2,2 110kw je problém sehnat. Prosím o vaše zkušenosti a na co si dát při koupi avensise pozor obecně. Předem děkuji za jakýkoliv názor
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Obecne si dej pozor na to co vlastne kupujes a od koho.. :-D Presneji a detailneji ... ber jednaosmu benzin z cca 2007. :-)
Back in Czech.
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Já jsem pro 2.2 D-Cat máme dva a žádné problémy pouze u jednoho se vypaloval filtr pevných částic ale jinak žádné poruchy. a to ma prvni najezdeno 180tis a druhy 99tis km jo a jeste oprava xenonu ale to byl problém jen T25 D-Cat má výhodu že když chceš výkon tak ho pod tou kapotou máš :D
Avensis 2.2 D-cat
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

jj nebo panameru diesel a mas vykonu jeste mnohem vic :-DDDDD
Back in Czech.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

kanniball: zalezi na co to auto chces, jak s nim hodlas jezdit a jak nalozenej, kazdopadne za me D-CAT, aspon se ti bude ave hejbat 8)

edit: ptas se na co si dat pozor, problem konkretne u D-CATu je hlavne tesneni pod hlavou a to se leckdy pozna az pri delsim uzivani, pri zkusebni jizde to poznat nemusis a problem za 15+k je na svete
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

To nebyla dobrá rada (D-CAT) Každopádně pořád dokola otázka zní na jaký účely auto máš a kolik najedeš ? Potom tady můžeme něco řešit....Ale kdyby se Ti chtělo hledat, určitě tady najdeš odpovědi na Tvoje otázky...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
kanniball
Člen Týmu

Příspěvek od kanniball »

najezdim rocne 20tis asi strop. delka cesty prumerne tak od 10-60km. klasika. obcas rychle na nakup a nekdy dal na vylet. jelikoz cekame druhe dite urcite to chci na klidnou jizdu s vetsinou nalozenym kufrem kocarkama, ale zaroven dostatecne vykonne auto na bezpecne predjeti atd. sehnat benzin od roku vyroby 05 je skoro nemozne, tak bych radeji naftaka, ktere se sehnat daji. forum jsem prolezl skoro cele a samozrejme co hlava to nazor. jen mi slo o nejake zkusenosti
kanniball
Člen Týmu

Příspěvek od kanniball »

jinak presne o to mi jde. nekdo napise d-cat dobra volba nekdo zase ze ne. samo bych radsi vedel proc, ale jak rikam kazdy nazor beru v patrnost. hlavne mi slo o to zda opravdu 2,0 85kw a 2,2 130kw nsjou povedene motory a proc. dik
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Protoze toyota nikdy neudelala preplnovany dieslovy motor s podobnou spolehlivosti jako atmosfericky.. :-) a nebo atmosfericky benzin. :-) Tedy statisticke rozlozeni poruchovosti je vyssi u dieslu s turbem... jeste vyssi s DPF filtrem.... :-)
Naposledy upravil(a) aczasa dne stř 10.10.2012, 15:28, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

to mas najezd jako ja cca :-)

D-CAT trpiva na tesneni pod hlavou a muze mit problemy s filtrem pevnejch castic, a vetsina kusu ma vyssi spotrebu nez bys cekal, na druhou stranu ti za to dava pocit ze nejedes auticku na klicek a nemusis mit bobky pri predjizdeni nebo jizde s nakladem nebo v kopcich

85kW co vim zas az tak problematickej neni, jen je u nej horsi to, ze nema rozvody retezem, ale remenem
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ty karlosi fakt uz neser s tim vykonem.. to je picovina jako prase... pokud chces spolehlivost, benzin jedine... mozna nejslabsi nafta... Ale na benzinech mam najeto: ex-1.6ka - 596k km, na 2.0 - 307k km, na 1.8 - 120k km a zadrena klika (1zz motor bez pece) a 108k km + neco s cim to bylo koupeno jako "lehce jety motor". :-)
Back in Czech.
matus69
Věčnej rejpal

Re: Rada s koupí avensisu

Příspěvek od matus69 »

kanniball píše:Ahoj, plánujeme koupit nové auto. Vyřidil jsem ford, bmw, audi atd a nekonec jsem se rozhodoval mezi mazdou6 a avensisem. Jelikož mám 8let carinu padla volba na toyotu. Rád bych se vás zeptal jaký motor by jste mi doporučili. Benzín moc nechci a na tipcars jsem četl, že 2,0 85kw a 2,2 130kw nebyly moc povedené motory. Ale zase 2,0 93kw a 2,2 110kw je problém sehnat. Prosím o vaše zkušenosti a na co si dát při koupi avensise pozor obecně. Předem děkuji za jakýkoliv názor
ja by som siel do novej mazdy6.
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

Nejsem si jist co míníš tím "nové auto". Jestli nové z bazaru, tak mé zkušenosti při výběru Avensise:
Chtěl jsem jedině liftbag a v době vybírání jich bylo na cz netu do dvaceti.
Prioritou byla klidná pohodlná jízda, moje uši nemají rády vysoké otáčky = nafta
Chtěl jsem jako každý co nejvýkonnější, ale prioritou byl technický stav, takže jsem skončil u nejslabší nafty, ale vzhledem k ceně a stavu si nemohu stěžovat.

To nejdůležitější - při výběru jsem si bral zkušeného mechanika s sebou a dal na jeho rady a doporučení, byť jsem nechtěl tenhle "slabý" motor, ale přesvědčil mě. NELITUJI TOHO! Z dnešního pohledu jsou 85kW motory už jen v starých verzích, proto bych do toho už nešel a opakuji znova v těch třech zbylých nafťácích bych neřešil který, ale skutečný stav/cenu toho co je k dispozici.

Jo a zkušenosti mých dětí - v zadu má Avensis T25 luxususně velký prostor, větší je snad jen v SuperB.
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

JJ.. :-) a tak to ma byt... Jen ony ty benzinove motory nejsou tak hlucne..... ani v tech vyssich otackach... nekdo mi dokonce rika, ze nechape, jak to auto jede, kdyz nema nastartovany motor. .:-)

Ale to jiste pisu jen proto, ze nesnasim naftaky. .:-)
Back in Czech.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Vem si DCAT, mene kouri ! 8)
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Odpovědět

Zpět na „Avensis“