Zábeh nových letných Pneu.

vše ohledně modelové řady Avensis
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

reitmeier píše: Obecně platí, že širší guma s nižším výškovým indexem lépe sedí a je bezpečnější (pokud to nění nějaká čína za 200,- Kč).
Nie je to uplne pravda, lebo sirsia pneumatika je nachylnejsia na aquaplaning.
matus69 píše: A este plati, ze cim je nizsie profilove cislo, tym sa pneu husti na tvrdsie.
Velmi by ma zaujmalo odkial tato informacia prameni. Pokial to nafukas na tvrdsie prichadzas o prilinavost. Mas nizsiu bocnicu, tym padom sa menej ohyba v zakrute, tak tu tiez nie je dovod fukat tvrdsie. Jedine kvoli ochrane disku pri prejazde velkymi ostrymi nerovnostami ma zmysel hustit na vacsi tlak, ale prichadzas o lepsie jazdne vlastnosti.
Ale pokial sa v niecom mylim, tak ma pouc.

2 viliammmmm: v prvom rade natlakuj pneumatiky na predpisany tlak a ked nemas zatazeny zadok, tak vzadu kludne trochu menej. Napriklad ked mas predpisane 2.2bar tak vzadu kludne mozes dat 2.0-2.1bar ale nezabudni to dofuknut ked nalozis kufor.
Inak problem, ze plavaju moze byt sposobeny ochrannym povlakom na pneumatikach a po prejdeni 50-100 km by mal zmiznut. Mal som podobny problem pokial si dobre pamatam, lebo uz to bolo davno.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
viliammmmm
Řidič

Příspěvek od viliammmmm »

smutok píše:
reitmeier píše: Obecně platí, že širší guma s nižším výškovým indexem lépe sedí a je bezpečnější (pokud to nění nějaká čína za 200,- Kč).
Nie je to uplne pravda, lebo sirsia pneumatika je nachylnejsia na aquaplaning.
matus69 píše: A este plati, ze cim je nizsie profilove cislo, tym sa pneu husti na tvrdsie.
Velmi by ma zaujmalo odkial tato informacia prameni. Pokial to nafukas na tvrdsie prichadzas o prilinavost. Mas nizsiu bocnicu, tym padom sa menej ohyba v zakrute, tak tu tiez nie je dovod fukat tvrdsie. Jedine kvoli ochrane disku pri prejazde velkymi ostrymi nerovnostami ma zmysel hustit na vacsi tlak, ale prichadzas o lepsie jazdne vlastnosti.

2 viliammmmm: v prvom rade natlakuj pneumatiky na predpisany tlak a ked nemas zatazeny zadok, tak vzadu kludne trochu menej. Napriklad ked mas predpisane 2.2bar tak vzadu kludne mozes dat 2.0-2.1bar ale nezabudni to dofuknut ked nalozis kufor.
Inak problem, ze plavaju moze byt sposobeny ochrannym povlakom na pneumatikach a po prejdeni 50-100 km by mal zmiznut. Mal som podobny problem pokial si dobre pamatam, lebo uz to bolo davno.

ked ja už neviem, .....strácam objektivitu.

Kto by to chcel konfrontovať "jazdou" v Ba, nech mi prosím napíše bud týždeň od stredy som späť v BA, prídem pre vás (v rámci BA kamkoľvek) prevezieme sa cca 5km (10min), a bude to.
Potrebujem nestranný "postreh"
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7

Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

smutok píše: Velmi by ma zaujmalo odkial tato informacia prameni. Pokial to nafukas na tvrdsie prichadzas o prilinavost. Mas nizsiu bocnicu, tym padom sa menej ohyba v zakrute, tak tu tiez nie je dovod fukat tvrdsie.
Jedine kvoli ochrane disku pri prejazde velkymi ostrymi nerovnostami ma zmysel hustit na vacsi tlak, ale prichadzas o lepsie jazdne vlastnosti.
informacia prameni z doporucenych tlakov fukania, kde s klesajucim profilovym cislom rastie predpisany tlak.

ale inak rozmyslas spravne - cim vacsi tlak, tym mensia stycna plocha a navyse pneu prestava tlmit nerovnosti a tu tiez straca kontakt s cestou.

Preto vyrobcovia s klesajucim profilovym cislom pouzivaju maksie zmesi (preto ked pozeras testy pneu, tak v zavislosti od rozmeru sa vysledky lisia) vdaka ktorym sa zachovaju jazdne vlastnosti.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Schvalne som si pozriel tabulku hustenia pre corollu, tu je link keby nahodou http://rapidshare.com/files/441477096/C ... _udaje.pdf
a az take jednoznacne to nie je, pri normalnom zatazeni sa to husti rovnako a pri velkom zatazeni ano R16 s nizkym profilom sa hustia viac ale aj R14 sa hustia rovnako ako nizsi profil. Pri rychlostiach nad 160 sa to zacina viac podobat na tvoje tvrdenie ale tam skor ide o rozdelne hmotnosti a vykony jednotlivych motorizacii.
A potom ako som na slalome isiel dva krat bokom kvoli tomu, ze som prehustene pneumatiky, tak radsej budem fukat aj nizkoprofilove na ten isty tlak ako normalne.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

nemam skusenost ako na autach pomaha podhustovanie, viem vsak, ze je tam riziko, ze pri bocnom smyku, najme ak su na ceste nerovnosti, moze dojst k odlepeniu gumy od rafika = v momente stratis tlak, ides na rafik a casto potom buda a to nie je sranda.

na moto mam predpisane 2.5 / 2.6 a na okruh fukam 1.9 / 1.9 ale tam je to vdaka oblosti gumy jasne, preco sa tak robi...
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Pozor nebavime sa o ziadnom extremnom podhusteni tu su odporucania vyrobcu co sa tyka slick pneumatik ale pri beznych v tom nebude velky rozdiel. http://www.pirelli.com/tyre/sk/sk/motor ... slick.html
Hodnoty prevádzkového tlaku závisia od rozmeru pneumatiky vo vzťahu k zaťaženiu, ktorému je pneumatika vystavená. Inými slovami sa bude tlak líšiť podľa typu vozidla, jeho hmotnosti, umiestnenia motora, aerodynamiky a podmienok použitia.

Akonáhle sa zvýši hmotnosť vozidla, aerodynamické zaťaženie, rýchlosť a zrýchlenie, ktorému je pneumatika vystavená, musí byť zvýšený aj prevádzkový tlak.

Možno teda povedať, že "zahriate" prevádzkové tlaky kolíšu od 1,9 do 2,2 baru u GT automobilov a 2,0 až 2,5 baru u cestovných automobilov. Aby boli dosiahnuté tieto hodnoty, líši sa počiatočný tlak nahustenia v závislosti na tom, či je pneumatika vopred zahriata alebo je použitá za "studena".
V skutočnosti môžu byť zahriate pneumatiky nahustené na nižšie hodnoty, než pneumatiky studené. Rozdiel sa môže rovnať hodnote 0,3 až 0,5 baru, a to v závislosti na type ohrievača, zostávajúcom čase a okolitých podmienkach. V žiadnom prípade by nemali byť pneumatiky používané s tlakmi nižšími než 1,6 baru.

Upozornenie: Použitie príliš nízkeho tlaku spôsobuje poškodenie pneumatiky z dôvodu nadmernej sily na bočnici, alebo zosadenie pneumatiky s ráfika.
Takze pokial nahustis pneumatiku na 1.9 namiesto 2.3 tak sa este ziadne katastrofy nekonaju. A inak vyzut nizky profil je tazsie ako vysoky, tak ani z tohto titulu nevidim dovod fukat viac. Ale v zasade myslim, ze tato poblematika je vycerpana.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

reitmeier píše:...........No v sobotu taky přezuju na fungl nové letní (r.v.2.pol.2011) Pirelli P7 Cinturato tak jsem zvědav :?:
Jak se osvědčily ? zajímá mě hlavně hlučnost,nerad jsem rušen při kochání :lol:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

tak hlučnost P7 je strašná po tom co se sjedou cca na 6 mm.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

A měl jsi opravdu Pirelli P7 Cinturato nebo Pirelli P7, v tom bude asi podstatný rozdíl.
extremehany
Věčnej rejpal

Mám stále Pirelli P7 Cinturato
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

tak to je smutne, tiez som po nich pokukoval...
extremehany
Věčnej rejpal

třeba mám špatnej kus, co já vím, na auutě jsou od doby co sem ho koupil, je pravda že cena je luxus, když mi ségra v létě jednu roztrhla rantl, tak sem je kupoval tuším za 1800 kus...

sice trochu hučí, ale já jezdím s rádiem na plny kule :D takže mi to nevadí :D
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Mam Pirelli P7 a hlucnost v pohode - jen na takovem jakoby hladkem asfaltu je slyset takove jako plesknuti, jinak gumy v pohode a hlavne na suchu krasne drzi. Nemam Cinturato.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

extremehany píše:Mám stále Pirelli P7 Cinturato
Máš skušenost s jinou ? která by nehučela. Současné Micheliny,které už dojíždím,taky žádný zázrak,podle toho co píšeš tak od 4mm pozoruji taky vibrující hukot :( to bude asi vlastnost gum obecně. Od letoška jsou štítky(papír ale snese všechno) a tady je i uvádí http://pneu.extralevne-pneu.cz/index.ph ... 0010075755
TondoS
Řidič

Příspěvek od TondoS »

Mám Pirelli P7 Cinturato a hlučnosť neskutočná.. :mad:
Toyota Avensis Combi 2.0 D-4D 93kW 2007
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“