Nie je to uplne pravda, lebo sirsia pneumatika je nachylnejsia na aquaplaning.reitmeier píše: Obecně platí, že širší guma s nižším výškovým indexem lépe sedí a je bezpečnější (pokud to nění nějaká čína za 200,- Kč).
Velmi by ma zaujmalo odkial tato informacia prameni. Pokial to nafukas na tvrdsie prichadzas o prilinavost. Mas nizsiu bocnicu, tym padom sa menej ohyba v zakrute, tak tu tiez nie je dovod fukat tvrdsie. Jedine kvoli ochrane disku pri prejazde velkymi ostrymi nerovnostami ma zmysel hustit na vacsi tlak, ale prichadzas o lepsie jazdne vlastnosti.matus69 píše: A este plati, ze cim je nizsie profilove cislo, tym sa pneu husti na tvrdsie.
Ale pokial sa v niecom mylim, tak ma pouc.
2 viliammmmm: v prvom rade natlakuj pneumatiky na predpisany tlak a ked nemas zatazeny zadok, tak vzadu kludne trochu menej. Napriklad ked mas predpisane 2.2bar tak vzadu kludne mozes dat 2.0-2.1bar ale nezabudni to dofuknut ked nalozis kufor.
Inak problem, ze plavaju moze byt sposobeny ochrannym povlakom na pneumatikach a po prejdeni 50-100 km by mal zmiznut. Mal som podobny problem pokial si dobre pamatam, lebo uz to bolo davno.