Dlhšie štartuje E12
Ano, svicky zcernaji u kazdeho auta, pomalu ale nakonec vsechny. Jeste me napadlo... nejsem toho vubec priznivce, ale zkus Velfobin. ciste ale jen velmi ciste teoreticky by to mohlo byt vodou nebo nekvalitnim palivem v nadrzi. nez se to trochu promicha, tak to muze delat problemy. Doporucuji velfobin a prisadu na cisteni motoru, treba od stp.
pokud to nepomuze, doufam, ze to neuskodi. 
Back in Czech.
Autor příspěvku mi připadá jak v té scénce od Felixe Holcmana:
Co to hledáte?
Ale, ztratil jsem klíče.
A někde tady....?
Ne, tamhle. Ale tady pod lampou je líp vidět
Co to hledáte?
Ale, ztratil jsem klíče.
A někde tady....?
Ne, tamhle. Ale tady pod lampou je líp vidět
Jimmi píše:Podle mě nedrží tlak benzínový okruh.
Naposledy upravil(a) Jimmi dne pát 21.09.2012, 14:16, celkem upraveno 2 x.
ano Jimmi trafil si to pokial som to dobre pochopil...snazim sa hladat tu jednoduchsiu cestu lebo ja sa do toho vobec nerozumiem. Co sa tyka toho cerpadla, jak som hladal tak som hladal ale nic o merani tlaku som nenasiel v navode. A rozmyslal som aj nad tou vodou a inym bordelom ci nie je v nadrzi a v palivovych cestach...tak mozno by som tam skusil nieco dat....inak aj toyota predava nejaku taku flasu co by mala na to fungovat. Skrtiacu klapku by som tiez rad skusil vycistit ale neviem ani kde je a ako to spravit....to iste plati pre vahy vzduchu. Toto je moje uplne prve auto takze preto som z toho taky sprosty
v pohode, zadny uceny z nebe nespadl.
)))
Cerpadlo nech resvisu, tlak v systemu taky. Sam leda tu flasu proti vode a cistici pripravek do motoru. A mozna tu vahu vzduchu. jdi od filtru vzduchu smerem k motoru a nekde na trubce bude kabel s krabickou asi jako mensi sirky, to je ono...
), opatrne odpojit, vysroubovat a profouknout. Skrtici klapka jeste bliz k motoru.
ale to asi nech servisu.
Cerpadlo nech resvisu, tlak v systemu taky. Sam leda tu flasu proti vode a cistici pripravek do motoru. A mozna tu vahu vzduchu. jdi od filtru vzduchu smerem k motoru a nekde na trubce bude kabel s krabickou asi jako mensi sirky, to je ono...
Back in Czech.
tak váhy vzduchu boli čisté jak lalija......to asi nebude ono. No nic skúsim skusit tu flasu este......inak toyota robi tiez cosi podobne, maju k tomu tento popis:
Čistič benzínových/dieselových vstrekovacích systémov Toyota
Moderný, komplexný čistič palivového systému predlžuje životnosť motora a navracia jeho výkon. Odstraňuje usadeniny, účinne bráni opotrebovaniu čerpadiel a vstrekovačov, čistí sacie ventily a spaľovaciu komoru. Zároveň optimalizuje spaľovanie, znižuje emisie a spotrebu paliva, chráni kovové povrchy súčiastok a separuje vodu z paliva. Používajte ho každých 15 000 km. Ľahká aplikácia naliatím do plnej palivovej nádrže.
Píšu že separuje aj vodu a čistí to.....mám to skúsiť alebo radšej ten velfobin??
Čistič benzínových/dieselových vstrekovacích systémov Toyota
Moderný, komplexný čistič palivového systému predlžuje životnosť motora a navracia jeho výkon. Odstraňuje usadeniny, účinne bráni opotrebovaniu čerpadiel a vstrekovačov, čistí sacie ventily a spaľovaciu komoru. Zároveň optimalizuje spaľovanie, znižuje emisie a spotrebu paliva, chráni kovové povrchy súčiastok a separuje vodu z paliva. Používajte ho každých 15 000 km. Ľahká aplikácia naliatím do plnej palivovej nádrže.
Píšu že separuje aj vodu a čistí to.....mám to skúsiť alebo radšej ten velfobin??
2 dzordzie
Zkus pro jistotu prověřit ten starter. Podobná zkušenost jako ty sice na Felicii a byl to starter (vychechlaná pouzdra uložení rotoru).
Zkus pro jistotu prověřit ten starter. Podobná zkušenost jako ty sice na Felicii a byl to starter (vychechlaná pouzdra uložení rotoru).
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Když jsi až takový laik, věř alespoň zkušeným/sečtělým
To měření tlaku v palivové soustavě je vyčerpávajícím způsobem popsáno v knihách "Jak na to...". Tak si nějakou kup nebo stáhni z netu.
Je to nejpravděpodobnější příčina.
Mě třena Corolla vždycky startovala na první ťuk (i přes své stáří), ale v posledních několika letech jsem si všiml, že při delším stání ještě čumákem do kopce (typicky dva týdny a více) už to zdaleka na první ťuk není (motor se musí několikrát otočit) a vteřinku to trvá, než naběhnou regulérní studené volnoběžné otáčky. Pak už je to v pohodě.
Takže až se to ještě zhorší pod únosnou mez, také budu podobné měření provádět. Asi to spojím s výměnou palivového filtru, protože měřící bod je právě na něm.
Jinak klidně můžeš vyměnit a prohledat půl auta, ale k ničemi Ti to asi nebude. Snad kromě získaných zkušeností.
To měření tlaku v palivové soustavě je vyčerpávajícím způsobem popsáno v knihách "Jak na to...". Tak si nějakou kup nebo stáhni z netu.
Je to nejpravděpodobnější příčina.
Mě třena Corolla vždycky startovala na první ťuk (i přes své stáří), ale v posledních několika letech jsem si všiml, že při delším stání ještě čumákem do kopce (typicky dva týdny a více) už to zdaleka na první ťuk není (motor se musí několikrát otočit) a vteřinku to trvá, než naběhnou regulérní studené volnoběžné otáčky. Pak už je to v pohodě.
Takže až se to ještě zhorší pod únosnou mez, také budu podobné měření provádět. Asi to spojím s výměnou palivového filtru, protože měřící bod je právě na něm.
Jinak klidně můžeš vyměnit a prohledat půl auta, ale k ničemi Ti to asi nebude. Snad kromě získaných zkušeností.
-
tuzezlypes
- Řidič
Přesně to teď na E9 pozoruju taky -- před domem totiž stojí čumákem nahoru a po delším stání (taky cca 14 dní) startuju nadvakrát, napoprvé to většinou zdechne. Baterkou to není, zkoušel jsem to i zhasnout a startovat potřetí a to už bylo na ťuknutí. Když stojí na rovině, startuje hned.Jimmi píše:Když jsi až takový laik, věř alespoň zkušeným/sečtělým![]()
...
Mě třeba Corolla vždycky startovala na první ťuk (i přes své stáří), ale v posledních několika letech jsem si všiml, že při delším stání ještě čumákem do kopce (typicky dva týdny a více) už to zdaleka na první ťuk není (motor se musí několikrát otočit) a vteřinku to trvá, než naběhnou regulérní studené volnoběžné otáčky. Pak už je to v pohodě.
Tak mám nové poznatky, asi to ani nesúvisí s tým štartovaním ale človek nikdy nevie. Takže už som písal vyššie, že keď som v noci šiel a pristúpil som brzdu tak mi stiahlo trochu svetlá. Aj dialkové aj stretávacie. Lenže som zistil že mi to robilo aj keď som šiel hore takým trochu prudším kopcom bez toho aby som brzdil samozrejme, jediné čo som robil je, že som mal stlačený plyn pochopiteľne. Potom som raz stal pred domom na voľnobehu, zatiahnutá ručná brzda, zatočil som volantom a všimol som si, že mi tiež sťahuje svetlá zrejme posilovač. Ďalšiu vec som zistil, mám taký ten adaptér do zapaľovača na USB kľúč, ktorý vysiela frekvenciu, ktorú si naladím na rádio a počúvam MP3-ojky. Určite každý vie o čo sa jedná len neviem ako sa to presne volá. No a keď som teda stál a mal zapnuté aj toto, tak nie že mi len stiahlo svetlá ale mi aj na sekundu, dve prerušilo signál z toho vysielača keď som zatočil volantom. Proste to začalo šumet ako keby nešiel prúd do toho zapalovača a vypol sa mi ten adaptér. Čo myslíte čo by to mohlo byť? Hovorily mi že by to mohla byť zlá kostra. Tak som teda pozeral čo kde aký šróbik môže byť povolený. Z mínus pólu baterky idú dva kábliky, jeden niekde smerom k motoru, ten drží jak privarený a druhý pod baterku. Ten som pozrel.....bol taky trochu zahrdzavelý tak som to ocistil dal naspäť ale nepomonohlo. A ako som sa tak obzeral pozrel som na skrinku na poistky. Tá čo je nad baterkou. Keď som dal dole kryt tak som zistil, že tá skrinka je krížom prasknutá a zrovna cez jeden konektor. Je to taky konektor čo má takú béžovú farbu, je podlhovastý smerom dole a vedie k plus pólu baterky. Ten konektor tam sice je zapojeny ale drží dosť na figu a kláti sa, hýbe sa. Ja si myslím, že to tam jednoducho ten kontakt neprilieha tak ako má a tým pádom nejde buď dostatočný prúd a napätie cez to alebo ide ale nestabilne. To by možno mohlo vysvetlovať tie svetlá a posilovač, nie?? Alebo že by aj štartovanie?? Keď tam nie je stabilný a dostatočne dobre vedený prúd, možno nestačí čerpadlo tak dobre natlačiť benzín. Čo myslíte teraz??
A ešte jednu vec som zistil. Keď stojím na voľnobehu a zapnem niečo čo má ako keby vyšší odber, napríklad diaľkové, alebo stiahnem dole okno/á tak normálne cítim a aj počujem ako sa mi trochu rozvibruje auto. Cítim to na zadku lebo mi trosičku vibruje sedačka
jimmi: mám už aj knížku Jak na to... ale ten tlak som zatiaľ nemeral, neviem či sa chcem do toho púšťať, príde mi to trochu zložitejšie.
A ešte jednu vec som zistil. Keď stojím na voľnobehu a zapnem niečo čo má ako keby vyšší odber, napríklad diaľkové, alebo stiahnem dole okno/á tak normálne cítim a aj počujem ako sa mi trochu rozvibruje auto. Cítim to na zadku lebo mi trosičku vibruje sedačka
jimmi: mám už aj knížku Jak na to... ale ten tlak som zatiaľ nemeral, neviem či sa chcem do toho púšťať, príde mi to trochu zložitejšie.