Chvilka k odreagování

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

No puvodni blok asi jo, 4valce, ale oturbeny a 90% pohyblivych dilu bude jinych :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

8)
Obrázek
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Polez ven, zbabělče, bude se jenom močit!
Tady bych asi ušetřil 1,90e....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Obrázek
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Obrázek

jasně, je to vlastně fiat z roku 1966 a v roce 1980 neměla hranate světla, ale stejně :)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Žigul byl podstatně dokonalejší. Ten Fiat se na sovětských silnicích při zkouškách rozsypal a v zimě nenastartoval. Takže ho italští soudruzi museli hodně překopat, včetně posílení topení. Ale s každou další jenom lehce viditelnou inovací šla kvalita silně dolů.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ja bych tedy bral teda sice jeste nedokonale, ale stale se vyvijejici BMW...jak vidim Zigula, tak mi jde mraz po zadech :-)
Obrázek
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

biscuit píše:125ku nebo zigula povazuju za dokonalost
Hotovo. :twisted: :lol:
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

To číslování fiatů se mi vždycky pletlo a kdysi jsem hledal fiaty na wikipedii a překvapilo mě, že fiat 124 (základ žigula) je "mid-sized family car" a 125 (nebo též polski fiat 125p) je "large family car". Nikdy jsem si toho nevšiml, polske fiaty mě přišly jako polská verze žigulíka -- a přitom je v tom rozdíl...
Podle wiki je šířka stejná, 125 je o 2 cm vyšší a skoro 20cm delší.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Luke_Luke píše:Ja bych tedy bral teda sice jeste nedokonale, ale stale se vyvijejici BMW...jak vidim Zigula, tak mi jde mraz po zadech :-)
BMW never more, ovládání světel špatně. Ovládání topení špatně. Ovládání oken špatně. Spolehlivost... ale no tak, pro člověka co zná Toyotu k smíchu. Když to jede, tak to jede hezky, ale osobně fakt nemám nervy s tím žít, Němci mají jakousi pozitivní vizi o tom, jak vyrobit auto, ale ty výsledky jsou katastrofální. Na BMW klubu vidím řešit tak neskutečné (s promnutím) sračky i u relativně nových aut, že bych si to už dobrovolně nekoupil :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Hmm zajimavy nazor a to jsem uvazoval, ze do budoucna si nejake to BMW poridim :)
Tu Supru, co mas v podpisu, to je mkIII nebo mkIV? Podle avataru predpokladam III
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

gramo píše:To číslování fiatů se mi vždycky pletlo a kdysi jsem hledal fiaty na wikipedii a překvapilo mě, že fiat 124 (základ žigula) je "mid-sized family car" a 125 (nebo též polski fiat 125p) je "large family car". Nikdy jsem si toho nevšiml, polske fiaty mě přišly jako polská verze žigulíka -- a přitom je v tom rozdíl...
Podle wiki je šířka stejná, 125 je o 2 cm vyšší a skoro 20cm delší.
Žigulík byl vyztužená a zvýšená verze Fiatu 124, tedy relativně malého auta. Polski Fiat měl kastli z Fiatu 125, tedy auta o kus většího, pouze motor a převodovka byly ze starší série Fiat 1300/1500. Fiat ty poláky prvních verzí prodával ve své síti jako o hodně levnější variantu poměrně drahého a nadupaného Fiatu 125.
Polski Fiat 125p byl o osm centimetrů širší a více nežli 15 cm delší než Žiguli. Také byl o dost nižší - v Polsku v době zakoupení licence už někde měli i silnice.
Topení měla obě licenční auta opravdu předimenzované, to mi u Toyoty občas v zimě chybí.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Luke_Luke píše:Hmm zajimavy nazor a to jsem uvazoval, ze do budoucna si nejake to BMW poridim :)
Tu Supru, co mas v podpisu, to je mkIII nebo mkIV? Podle avataru predpokladam III
Hele, já tě od toho vysloveně neodrazuju, svezení je v tom příjemný (ta 325ka do kopce těch 200 taky jede :wink:), ale Japonec je prostě Japonec a pár bramborových koní navíc není až taková výhoda, jak by se mohlo zdát. Mě se třeba líbilo, že uvnitř dveří to má roztomilé držáčky na konektory a svorky na kabely, taková ta pověstná Německá preciznost. Ale pochopil jsem, proč to tak mají - pokurvilo se okýnko takovým způsobem, co jsem u žádnýho Japonskýho auta nikdy neviděl. Buď nechtělo vyjet nahoru a když už se to povedlo, tak sklo vyjíždí z vodítek, hrne se mimo rám a má snahu rozlámat takové debilní plastové elementy, které ho dží v mechanismu zvedání (a ten samotnej mechanismus je taky maso, vypadá jak kolo hodin z Big Bena rozříznuté napůl a spojené s agregátem z Titaniku, to celé křížené se střihorukým Edwardem). Topení topí furt, když ho vypneš, tak jen zeslábne, neb ve ventilu topení použilo BMW jakési tesnění, které se časem rozpadne a do výměníku teče voda furt. Takže ten jejich styl výroby aby to bylo hezky uspořádané a (relativně) snadno přístupné je nutnost, protože dřív nebo později tam budeš muset něco řešit...

A jinak mám Mk.III :wink:
Lexus IS200
Lexus RX400h
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

biscuit píše:opravdu beavere myslis, ze to je nejaka plosna pravda? nerikam, ze jsem mel o bmw buhvijake mineni, ale to jsem casem ztratil (ve smyslu absurdni viry) i v japonce. lidi proste neumej nic dokonalyho ;)
Čím dál více se setkávám s názorem, že všechna nová auta jsou vlastně stejně spolehlivá, že neexistuje nic jako "prémie". A že prémie není nic jiného, než "zaplať víc".

Sousedi v domě mají BMW a Citroen C5, a s BMW je v servisu (znatelně) častěji než Citroen. Ale osobně bych to tipoval naopak. A oba sedí na prdeli a jen čumí, když jsem jim vyčíslím svoje roční náklady na servis a provoz u 15 let starého auta - Toyoty.

Kamarád si místo toho, aby koupil vytoužené MB třídy C, rok výroby cca 95-2000, raději nakonec koupil "starej křáp" W124 300D automat. Na radu známého, servisáka v MB. Ten "starej křáp" od koupi kromě údržby v servisu nebyl.

Takže co je prémie, co je kvalita? Nekoupil bych francouzské auto, snad kvůli přetrvávajícímu renomé, italské jakbysmet. Ale opravdu bych si pomohl koupí němce? anglána? nebo i japonců? Mazda 6 není dle všech informací nijak extrémně spolehlivá, a auta z počátku výroby jsou rezavější než ten můj vrak. Toyoty také chvílemi zakopává. Honda má taky pár průserů. VW se svými motory TSI, BMW elektronika, MB motory...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

biscuit píše:opravdu beavere myslis, ze to je nejaka plosna pravda? nerikam, ze jsem mel o bmw buhvijake mineni, ale to jsem casem ztratil (ve smyslu absurdni viry) i v japonce. lidi proste neumej nic dokonalyho ;)
Ja souhlasim, ze i Toyotam se obcas neco prihodi, viz. moje tema v RAV4 sekci, prohnila mi trubka na plneni nadrze. Ale po pravde pri srovnani toho, co se resim na foru tady a co se resi na foru BMW jsem rad, ze mam Toyotu, resp. Toyoty :)
Lexus IS200
Lexus RX400h
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“