1,8 vs 2,0 vvti co koupit ?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nebud z toho traumatizovany.... :-D
A nedelej zavery z neceho, co uplne neni zjevne.. :-D
Back in Czech.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

nejsem traumatizovanej ale tady bych cekal jinou uroven nez treba na motorkarich .-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A to z jakeho uzasneho duvodu?
Ze mas toyotu? Ze jsi z prahy? Ze jezdis na naftu? :-) Zatrolene.. jaky ten duvod muze byt...
Back in Czech.
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

:lol: :oops: :lol: Tak tomu říkám držení se tématu. :lol:
Zajímalo by mě co si z toho Lukess odnese, asi píˇu.
:wink:
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Pjesne tak.. :-) Protoze to ma vse asi uz desetkrat a stale se pta na nesmysly.. :-D Takze je jedno co sem napiseme...

JSEM RYBA, JSEM RYBA.... :-D :-D
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Kdyz uz jsme u toho.. Lukess, jel jsi jiz tim autem? :-) Zkus to, prosim... Objednej se na predvadeci jizdu, sedni si do nej a zkus si to sam...

A nezapomen vyzkouset i naftu.
Back in Czech.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

aczasa píše:A to z jakeho uzasneho duvodu?
Ze mas toyotu? Ze jsi z prahy? Ze jezdis na naftu? :-) Zatrolene.. jaky ten duvod muze byt...
duvod je prostej, protoze jsem ji chtel 8)

edit: tak jinak, kdyz jsem to tauto vybiral tak jsem ho vybiral s vedomim ze to bude velice casto tahat vozejk s motorkama, puvodne jsem chtel 2.2 D4D ale po svezeni s D-CATem bylo rozhodnuto
Naposledy upravil(a) KarlosCZ dne úte 25.09.2012, 10:16, celkem upraveno 1 x.
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Borci, jestli chce koupit Avíka v benálu, tak vybrat něco solidního v ČR bude hodně těžký. Mně 1,8 maximálně vyhovuje. S 2,0i jsem nejel, každopádně co se týče akcelerace bude na tom o něco líp....Prostě vem 1,8 nebo 2,0 v dobrým stavu, chybu neuděláš. Oba motory se musí točit do vyšších otáček. Pokud chceš "kadlat" na 1300 otáček, tak si kup naftu. Jak tady někdo píše, že když naloží plný auto lidí + rakev, tak to nejede....Jede to, ale musíš vytáčet a něco si to vezme, otázka zní, jak často takhle budeš jezdit ? Já osobně jedu na dovolenou (2 osoby + dítě, rakev nepotřebuju, všechno bez problémů dám do kufru) 1 x ročně, takže jestli tady někdo jezdí 10 x ročně na dovolenou s plným autem, tak by se o tomto problému "línýho" auta dalo přemýšlet..... Takže vyber káru (1,8 nebo 2,0 - ten asi upřednostňuj) v dobrým stavu s jasnou historií (řádně vyplněná servisní knížka) a s co nejmenším nájezdem kilometrů. Jinak já mám 1,8 už 1,5 roku (16 000 km nalítáno) a bez žádných investic (nepočítám žárovky a servis - olej filtry, údržba klimatizace).
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Romane Romane.. :-) Ty jsi ale brepta, vid? :-) dvoulitr je primovstrik, nevim co na tom porad vidite, zadny primovstrik nikdy nefungoval tak dobre a spolehlive jako "neprimovstrik"... podivejte se na bmw, VW... A tak malilinkaty rozdil v tabulkove sile motoru je velmi rychle ztracen prave slozitosti konstrukce motoru a jeho opotrebenim.. :-(
Mimochodem, prave jsi priznal, ze sis koupil spatne a ze jsi vlastne chtel dvoulitr... zatrolene..
Back in Czech.
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

Já se jen ptám,jestli někdo neví zda zlobí vstřiky respektive na kolik vyjde oprava, protože mi na to nikdo neodpověděl,což snad není nesmysl. Nikdo neodpovídá,tak to asi nezlobí :wink:
Jinak v autě jsem nejel, podívám se,co nabízí naše bazarová galerka a prubnu to. Třeba zjistím,že mi to auto ani nevyhovuje,ale byla by to škoda, páč tady je teda veselo :wink: benzín X nafta, to je asi jako kůže X textil...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Neboj, nezlobi, stale je to spolehlivy motor.... Vstriky nez bude potreba vymenit, tak to my uz tady nebudeme.. :-) Ale.. :-)
Nevim kolik jsi toho dohledal o primovstrikovych motorech... jsou proste konstrukcne slozite a jejich deklarovane vyhody nejsou az tak presvedcive v praxi...
Neftu neber, patri do kamen.. :-) A Karlosovi.. :-)

Jinak je to opravdu zvcela otazka mimo misu. A dokonce sis na ni sam i odpovedel.. nikde se to neresi, nic k tomu tady neni, takze to bud vsichni zatloukaji nebo to proste tak je.. :-) Jdi se svezt, zkus si oba motory a zjistis...
Back in Czech.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

2,0 jsem nechtěl, můj výběr hned padnul na 1,8 (95 kW na rodinný auto stačí). Problémy s 2,0i tady na fóru skoro žádný nečtu, tak bych se toho zase tak nebál....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ono totiz nejsou neb to ma docela malo lidi. A jediny realny problem u toho motoru je prave zvysena az extremni narocnost na kvalitu paliva...
Back in Czech.
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

to Roman: solidní názor,díky. Tak to se ještě uvidí,jestli a jak velká rodina bude...rozhodně neplánuju jezdit s rakví 6 x do roka po všech končinách,ikdyž s kolama na střeše asi jo. Neříkám,že to budu kadlat v 1300,já právě mám rád ticho benzinu (jé,tím jsem si asi teď naběhnul ) a hlavně tu relativní bezstarostnost. Takže já to půjdu projet a pak se ukáže. Akorát to bude dost zkreselný,protí mým 66 kw bude i ta 1,8 jako ďas. nepřijde mi,že je Ave zase tak těžký auto na svoji třídu. Někde jsem našel,že poh. hmotnost je asi 1270 kg. Lantra má 1150 a rozdíl 30 kw ve výkonu,to už musí být někde vidět. Rozhodně si polepším ať tak nebo tak a jednou tady budu taky obhajovat právě ten svůj motor :lol:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jen pro info, ja nejcasteji jezdim s dvoulitrem. .:-)
Ale sem tam tu 1.8 vezmu a koneckoncu yaris s 1.3 leti taky...
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“