Dlhšie štartuje E12
Dlhšie štartuje E12
Ahoj, mám taký problém. Mám Corollu E12 rok výroby 2002, 1.4 VVT-i. Kúpil som ju od iného majiteľa. Keď štartujem prvý krát povedzme ráno tak musím dlhšie držať kľúč aby naskočila. Keď vypnem motor a naštartujem druhý krát tak to už ide lepšie. Parkujem niekedy v garáži a niekedy vonku ale robí mi to vždy. Proste keď to auto niekde dlhšie stojí povedzme pár hodín tak to spraví zase. Neviem vôbec čo to je. Hovorili že by to mohol byť štartér ale to by som nerád. Prípadne sviečky to by bola lepšia varianta. Ja si tak trochu myslím že majiteľ čo to mal predo mnou tam kúpil najlacnejšiu batériu akú našiel. Je tam síce BANNER ale len 44 Ah. Nikde som sa nedočítal aká je doporučená od výrobcu. Neviete mi povedať aká by mala byť pre toto auto? Mne sa to zdá byť dosť málo keď to má 71kW a aj automatickú klímu...tam ten odber zrejme bude vyšší. A dokonca je ta batéria menšia ako je držiak. Je niekto kto má takýto problém alebo kto vie poradiť prosím? Hľadal som aj tu na fóre a moc som toho nenašiel. Ďakujem
Hmm, takže niečo s palivovým čerpadlom? Ako sa to merá? Ja mám takúto teóriu. Ono to auto bolo pomerne velmi málo jazdené predchádzajúcim majiteľom a stále parkovalo vonku. Nie je možné že baterka je nejaká už pochybná a že nestačí na prvé štartovanie dať dostatočnú "šťávu" na to aby rozbehlo poriadne čerpadlo? Prípadne všetku počiatočnú energiu minie na čerpadlo a potom hodí ledva ledva iskru?? Trochu ma to štve, dnes som naštartoval až na druhý krát. Cez noc stála vonku ale predsa ešte nie sú také nízke teploty. Štartoval som ju až poobede a vtedy na prvý pokus naskočila po dlhšom točení ale tak slabo že hned to skapalo.
Tyhle benzíňáky i s velmi slabou baterkou startují na první škyt.
Měření tlaku v palivovém okruhu je popsáno v "moudré knize" Jak na to.
Teoreticky by to snad ještě mohly být netěsné vstřiky - při delším stání se dostane benzín do sání a pak se startuje vlastně přecucaný motor.
U těch VVTi bych už nevěděl, ale starší motory se daly vyzkoušet tak, že se propojily dva piny v diagnostice, čímž se čerpadlo spouští již při zapnutí zapalování. Pak se chvilku počká a startuje. Tím by se vyloučil problém padajícího tlaku.
Měření tlaku v palivovém okruhu je popsáno v "moudré knize" Jak na to.
Teoreticky by to snad ještě mohly být netěsné vstřiky - při delším stání se dostane benzín do sání a pak se startuje vlastně přecucaný motor.
U těch VVTi bych už nevěděl, ale starší motory se daly vyzkoušet tak, že se propojily dva piny v diagnostice, čímž se čerpadlo spouští již při zapnutí zapalování. Pak se chvilku počká a startuje. Tím by se vyloučil problém padajícího tlaku.
Já na to půjdu z druhé strany a možná zbytečně s čertem na zdi, ale jak je na tom ten motor se spotřebou oleje? Sice jsem se zatím setkal s opakem, že za studena měl motor lepší kompresi, než po ohřátí, ale že by jsi zkusil změřit kompresi za studena a za tepla, vzhledem k problémům, který tyhle motory doprovází... jinak u těchto motorů u E11 se čas od času musí vyčistit váhy vzduchu, tam ale nevím moc souvislost mezi studeným a teplým motorem, taky se to může zkusit, je součástí krytu vzduchovýho filtru.
Holomek!
So spotrebou oleja neviem moc ako na tom je.....to auto mam tak mesiac ale zatial som nespozoroval ze by vobec pytalo moc oleja. Vcera som bol ale na vymenu lebo uz bolo treba tak mozem kontrolovat. A tie vahy vzduchu su co?? to staci len nejak opucovat rucne?? pojdem sa na to pozriet. Inak vcera som si vsimol v noci ze ked som sliapol na brzdu aj malinko tak mi trosku stmavilo dialkove svetla.....neviete preco?? Dnes rano som skusal startovat na cerstvo so startovacimi kablami s otcovim autom aby som zistil ako je na tom ta baterka.....startovalo to rovnako a bateria by sa mala aj spravne dobijat. Napada ma taka vec, mozno je to totalna blbost ale nevadi.....nemoze mat posilovac brzdy nejaky velky odber??
I s tou hydraulikou to má málo společného. Je to jen podtlak ze sacího potrubí.aczasa píše: ...posik brzd je jiste jen cista hydraulika a elektrikou ma malo spolecneho..
Jinak bych zkusil prověřit jestli kontakty na baterii kontaktějí jak mají. Ne že by to pomohlo tomu startování, v tomto případě, ale elektrice to jen prospěje.
tak dnes rano som startoval, auto bolo cez noc vonku a bolo zaparkovane na kopceku....na prvy pokus mi to zdechlo, na druhy uz pohoda. Uz sa mi to raz stalo na tom kopceku.....mne to pripada ako keby nieco nevladalo vytlacit benzin alebo co hore tym kopcom
plus do toho este tie zoslabujuce sa svetla.....neviem neviem. Pozeral som tu vahu vzduchu ale neviem ci som ju nasiel....je tam nejaka krabicka na kryte vzduchoveho filtra ale nechcem sa do toho moc rypat. Vcera ked som zastal na mieste skusal som a pocuval som co robia svetla ked stlacim brzdu a stojim na neutrale a co robi motor ked zaznem svetla. Ked som prepal na dialkove tak z motora sa ozyval taky hrubsi motorovy zvuk....ked som vypal prestalo to. Co to je?? Pripadalo mi to ako keby nieco zacalo viac tocit aby to utiahlo tie svetla. Som z toho celeho zmeteny a trochu zufaly.....blizi sa zima a bojim sa ze cim bude chladnejsie tym to bude horsie.