Preco Avensis a nie Mondeo???
Preco Avensis a nie Mondeo???
Caute! Prosim o radu. Na jar planujeme kupit auto, cakame prirastok atd. Mam 194cm. V uzsom vybere ostalo Mondeo Combi 1.6EB a Avensis Combi 1.8Valvematic (s automatom/bez). Som z Kosic, vela x jazdim kratke trasy, diesel mi je na dve veci. Rocne nabeham okolo 10.000km. Co by ste si vybrali vy? Preco Mondeo ano/nie, preco Avensis ano/nie? Dakujem za Vase postrehy a rady.
Preco?
Lebo v strednej triede asi nic lepsie nieje. Nechcem diesel! Chcem auto - cca 2rocne, za cca 15.000€. Uvazoval som aj nad passatom, oktaviou (o triedu nizsie myslim), ale TSIcka nestoja za nic. Preto tento vyber. Ecoboost zatial velmi chvalia, spotrebu, dynamiku atd... Valvematic ma zaujal, pretoze ho tiez chvalia, dobra spotreba, bez turba a tych 147koni myslim ze staci. Necakam ziadny dialnicny expres...

Kvalitativne/funkcne - ja osobne pri tych 10tis km by som isiel urcite do toyoty.
Dizajnovo - sa mi paci T25 po facelifte (to co mam ja) alebo T27 tiez po facelifte. Mondeo je tiez pekne, ci uz pred alebo po FL.
Ak by som si mal vybrat dvojrocne ako hovoris, tak krajsie je mondeo ako T27 pred FL. to je ale vec vkusu.
Dizajnovo - sa mi paci T25 po facelifte (to co mam ja) alebo T27 tiez po facelifte. Mondeo je tiez pekne, ci uz pred alebo po FL.
Ak by som si mal vybrat dvojrocne ako hovoris, tak krajsie je mondeo ako T27 pred FL. to je ale vec vkusu.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
Jestli dvouleté tak jedině T27, na krásu se vyprdni
je jdnoduché,účelné,uvnitř žádný lunapark a hlavně spolehlivé, v benzínu to bude ale pátračka 

Naposledy upravil(a) m5t dne úte 18.09.2012, 13:50, celkem upraveno 1 x.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

Pročti si pár témat o spotřebě a T27-ičce a budeš v obraze, ovšem moji kombinaci budeš těžko hledat,pokud se objeví nesmíš váhat - souhrně spotřeba do 6,5, jede jak čert, za tři a půl roku jen servisky.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/

-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Stejny problem jsme resili pred asi 2 mesici, Passat sel ze hry ven hned jak jsem se docetl o zavadach na foru a ze jich bylo, pak jsem koukal na Mondeo (podle me nejhezci kombik), ale ty diesely me nepresvedcily, nakonec jsem si tady procetl Avensis a byla to jasna volba. Nevim, jak to maji Mondea u benzinu, ale kvalita interieru je pry hrozna na vyssi stredni tridu
2007 Toyota Avensis Kombi 2.2D-Cat 130kW
Zaujima ma lacnejsi servis, spolahlivost (viem, ze EB chvalia, ale strale mi pripada valvematic spolahlivejsi)...To ze niekto povie, ze avensis nema tolko emocii, ze sa za nim tolko ludi neotoci, ze ma fadny displej klimy atd, mi je srdecne JEDNO. Zarazilo ma, ze mi pan Chvala z auto.sme.sk napisal citujem: "V ziadnom pripade nie avensis 1,8 automat to nie lebo to zere ako tank a nejde."
Ide mi o to, aby sa nam dobre vozilo, aby za mna (194cm) niekto este sadol bez toho, aby sa musel tlacit...
Ide mi o to, aby sa nam dobre vozilo, aby za mna (194cm) niekto este sadol bez toho, aby sa musel tlacit...
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mondeo s 1.6 EB pojede lepe a hlavne podvozek mnohem lepsi - pokud se nekdy svezes dynamicky, pak je to hodne znat.
Avensis je takova sazka na kvalitu, motor 1.8 je bezproblemovy.
Nejlepe udelas, kdyz se s obema autama projedes a ktere ti vice sedne, to kup.
stankar Mondeo je stredni trida. Vyssi stredni tridu Ford nema.
Avensis je takova sazka na kvalitu, motor 1.8 je bezproblemovy.
Nejlepe udelas, kdyz se s obema autama projedes a ktere ti vice sedne, to kup.
stankar Mondeo je stredni trida. Vyssi stredni tridu Ford nema.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Valve bude spolahlivejsi. A aj ked bude BIO sracka zrusena (2013), tak si hadam niekto nemysli, ze vstreky, turbo a vysokotlake palivove cerpadlo je u FORDa nesmrtelne (only in American dream). Pozri si video test BMW 3 E90 na auto.cz. BMW ma tiez problemy s priamovstrekovymi motormi (benzin atmo).
Dalsi argument su rozvody, zisti ako je to u FORDa. Tu je retaz a nema problem. Test na 100 tkm Valve - no problem, motor ako novy - doslova.
EB 2.0 po 50 tkm mal prvy pokles vykonu (test este nie ukonceny).
EB pocitovo pojde o nieco malo lepsie, tam kde to turbo potlaci vykon. Realne meranie ukazuje rozdiel do 0,4s (0-100km/h). 147 PS vs 160 PS.
Mondeo - sedis nizsie = ine vnimanie rychlosti.
FORD zaruka 2 roky 60 tkm. TTT 3 roky a 100 tkm.
Pre mna ma FORD slabe sedacky, som "nieco" mensi ako ty, ale mne sa vo FORDE sedi zle - uzke a kratke sedaky a uplne debilna opierka hlavy. Mozno to ocenuju "sportovci".
Druhovyroba skor len FORD, ale co vlastne potrebuje JPN benzin ? TTT som nepocul, zeby bol motor po smrti. EB uz ano (forum.autobild.de/ford/s-max-motorschaden-mit-ecoboost-motor-203ps-nach-777km-17141.html)
Pan Chvala aj s pani Chvalovou jazdia doma TDCI a motor bez turba nedokazu vyuzivat - v teste mali spotrebu 11 L !!! Proste hruba noha a ...
BTW Hadam ti tu nebudem odporucat FORDa ...
Dalsi argument su rozvody, zisti ako je to u FORDa. Tu je retaz a nema problem. Test na 100 tkm Valve - no problem, motor ako novy - doslova.
EB 2.0 po 50 tkm mal prvy pokles vykonu (test este nie ukonceny).
EB pocitovo pojde o nieco malo lepsie, tam kde to turbo potlaci vykon. Realne meranie ukazuje rozdiel do 0,4s (0-100km/h). 147 PS vs 160 PS.
Mondeo - sedis nizsie = ine vnimanie rychlosti.
FORD zaruka 2 roky 60 tkm. TTT 3 roky a 100 tkm.
Pre mna ma FORD slabe sedacky, som "nieco" mensi ako ty, ale mne sa vo FORDE sedi zle - uzke a kratke sedaky a uplne debilna opierka hlavy. Mozno to ocenuju "sportovci".
Druhovyroba skor len FORD, ale co vlastne potrebuje JPN benzin ? TTT som nepocul, zeby bol motor po smrti. EB uz ano (forum.autobild.de/ford/s-max-motorschaden-mit-ecoboost-motor-203ps-nach-777km-17141.html)
Pan Chvala aj s pani Chvalovou jazdia doma TDCI a motor bez turba nedokazu vyuzivat - v teste mali spotrebu 11 L !!! Proste hruba noha a ...
BTW Hadam ti tu nebudem odporucat FORDa ...

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Co vravite na toto? http://goo.gl/Okyda Nejaka prilis dobra cena nie?
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Prve co mi udrelo do oci CVT + tazne dokopy a fotene u nejakeho Bauera na dvore. CVT, multirtonic atd, su na tom horsie ako manual (zivotnost, prenos tociveho momentu). Na CVT som ale este nic negativne nezachytil.
A nemusi v tom nic skryte byt - mozno to kupil ako reimport alebo vyuzil "krasnu" podporu EU na polnohospodarstvo ... v DE automaticky 25% na nove auta.
A nemusi v tom nic skryte byt - mozno to kupil ako reimport alebo vyuzil "krasnu" podporu EU na polnohospodarstvo ... v DE automaticky 25% na nove auta.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels