nabourany dvere
nabourany dvere
Zdravym toyotaky,někdo mi u baráku najebal dvere,mám podezření na firmu co spravuje parkovyste mají fialovy auta a na dveřích mám fialovou.havariko nemám.díky za každou radu
Toyota avensis combi r.v.2011 2.2D4D(110kw) Toyota avensis combi r.v.2004 2.0D4D(85kw)
Ex.toyota carina e liftback r.v.1995 2.0 gli(98kw)
Ford mondeo combi r.v.2004 2.0tdci(96kw)
Ford mondeo combi r.v.2001 2.0i(107kw)
Zavolat policajty.
Oni přijedou a vezmou ten (zbytkový)lak z toho auta a pak ho porovnají s tím podezřelým.
Už se mě to také dříve stalo. Odřel mě dveře a ujel. Pravda, já jsem si zapamatoval SPZ. Přijeli, nožíčkem seškrábli do obálky zbytky jeho laku na mém autě. Divil jsem se tomu, ale řekli mě, že je to běžný postup a je to pak prokazatelný důkaz.
Oni přijedou a vezmou ten (zbytkový)lak z toho auta a pak ho porovnají s tím podezřelým.
Už se mě to také dříve stalo. Odřel mě dveře a ujel. Pravda, já jsem si zapamatoval SPZ. Přijeli, nožíčkem seškrábli do obálky zbytky jeho laku na mém autě. Divil jsem se tomu, ale řekli mě, že je to běžný postup a je to pak prokazatelný důkaz.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
stani píše:Zavolat policajty.

Já tyhle ženský vůbec nechápu. Některý z nich musej dělat plechy/lak snad každej tejden. Jak se to někomu může vyplatit? Nestálo by za to naučit se jezdit a parkovat?
No, možná také ne. Když bude mít(jako v tomto případě) pár podezřelých aut, pak by mohl uspět.jtm1809 píše:Ale hlavní je mít tu registračku, bez ní zbudou člověku akorát tak oči pro pláč.
S tím seškráblým lakem od policajtů, jsem se dozvěděl, že údajně se dělá rozbor a každý lak je prý unikátní. A že prý ten rozbor není žádný složitý.
A ještě jedna věc: pokud se to stane na veřejném místě, např. u supermarketu, kde jsou kamery, je také velká šance.
Je třeba ihned zavolat policajty a říct jim, že vám někdo odřel auto a vznikla vám škoda. Když se budou ošívat, že to nezjistí, když nemají SPZ, svědky a podobně, tak je třeba nevrhnout aby zjistili, zda jsou v blízkosti kamery(u supermarketu obyčejně ano) a pokud ano, aby si neprodleně vyžádali záznam(než ho smažou). Každý může totiž navrhovat postup, důkazy, svědky, apod. Pokud by to policajti neudělali, nebo dokonce odmítli, mohli by mít z toho pak pěkný průšvih. Tady v tom případě je ale také doporučení mít na to svědka - že jste policajtům řekli aby sehnali záznam kamer. Pokud ho zrovna nemáte, je třeba to říct hned na úvod když je voláte, do telefonu - ty záznamy se uchovávají.
Základ ale je, řešit to vždy hned.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Díky za info. Akorát ta část s tím nátlakem na cajty je mi trochu nepříjemná (tahat se s nima o něco, co by měli dělat bez keců). Ale s tím rozborem to je jasný. Najdou na mém laku lak z jiného auta a naopak a je to loženka. Stačilo by si taky ta auta vyfotit jak stojí vedle sebe na parkovišti (obě registračky viditelné). To jsem měl tehdy udělat. A fakt je ten, že k těmto věcem často dochází na parkovištích u supermarketů apod., kde jsou kamery. Ale jasný je, že je lepší něco podniknout, než jenom bědovatstani píše:No, možná také ne. Když bude mít(jako v tomto případě) pár podezřelých aut, pak by mohl uspět.
S tím seškráblým lakem od policajtů, jsem se dozvěděl, že údajně se dělá rozbor a každý lak je prý unikátní. A že prý ten rozbor není žádný složitý.
A ještě jedna věc: pokud se to stane na veřejném místě, např. u supermarketu, kde jsou kamery, je také velká šance.
Je třeba ihned zavolat policajty a říct jim, že vám někdo odřel auto a vznikla vám škoda. Když se budou ošívat, že to nezjistí, když nemají SPZ, svědky a podobně, tak je třeba nevrhnout aby zjistili, zda jsou v blízkosti kamery(u supermarketu obyčejně ano) a pokud ano, aby si neprodleně vyžádali záznam(než ho smažou). Každý může totiž navrhovat postup, důkazy, svědky, apod. Pokud by to policajti neudělali, nebo dokonce odmítli, mohli by mít z toho pak pěkný průšvih. Tady v tom případě je ale také doporučení mít na to svědka - že jste policajtům řekli aby sehnali záznam kamer. Pokud ho zrovna nemáte, je třeba to říct hned na úvod když je voláte, do telefonu - ty záznamy se uchovávají.
Základ ale je, řešit to vždy hned.
Musíš to brát tak, že cajti jsou líné svině. Pro ně je lepší případ odložit(v kanclu), než někde chodit, zjišťovat, vyžadovat, dokladovat. Jsou za to placeni úplně stejně - ať odloží nebo vyšetřují.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Ale jak jsem psal: pokud dáš policajtům nějaké oznámení, máš právo, navrhovat a žádat důkazy, postupy, svědky, atp.stani píše:Musíš to brát tak, že cajti jsou líné svině. Pro ně je lepší případ odložit(v kanclu), než někde chodit, zjišťovat, vyžadovat, dokladovat. Jsou za to placeni úplně stejně - ať odloží nebo vyšetřují.
Jinak pokud to auto máš poškozené ještě teď a jsou tam ty zbytky cizího laku, tak klidně policajty zavolej, a řekni jim své podezření, s tím aby to prověřili. Ta firma bude těch aut mít jen pár, ne? Takže z důkazního hlediska by to neměl být žádný problém.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Auto je dávno prodaný a já jsem dávno odstěhovanej do jiný země. Ale do budoucna si z toho rozhodně vezmu ponaučení.stani píše:Ale jak jsem psal: pokud dáš policajtům nějaké oznámení, máš právo, navrhovat a žádat důkazy, postupy, svědky, atp.
Jinak pokud to auto máš poškozené ještě teď a jsou tam ty zbytky cizího laku, tak klidně policajty zavolej, a řekni jim své podezření, s tím aby to prověřili. Ta firma bude těch aut mít jen pár, ne? Takže z důkazního hlediska by to neměl být žádný problém.
cau,tak na to odebrani vzorku laku mi rekli,ze se moc divam na televizi.po nejake dobe z jednoho vylezlo,ze uz to jednou delal,ale prislo mu/ze toho vzorku mel malo a neni mozny to urcit.a ja prej tam toho mam taky malo,tak kolik ho teda tam je potreba?tady je foto.
http://imageshack.us/photo/my-images/51/imag0223e.jpg/
presne takovou fialovou pouziva ta firma na autech i unimobunkach,ale policie je evidentne velmi uspesna v reseni takovych pripadu.
myslite,ze bych mel vyzadovat odebrani toho vzorku?
diky za jakejkoli napad.
presne takovou fialovou pouziva ta firma na autech i unimobunkach,ale policie je evidentne velmi uspesna v reseni takovych pripadu.
diky za jakejkoli napad.
Toyota avensis combi r.v.2011 2.2D4D(110kw) Toyota avensis combi r.v.2004 2.0D4D(85kw)
Ty kr@vo, takovou paseku! To bych měl asi chuť někoho zabít. Takhle někomu dodělat auto a klidně si na drzačku odjet, to se ve mně vaří krev, když to vidím.
Stani radil nenechat se odradit. Chápu, že je to těžký tahat ty policajty za ucho, aby něco vůbec udělali. Podle mýho takovouhle barvu žádnej výrobce dneska standardně nedodává. To je stopro zakázková barva. Fialovou dělala na začátku 90-let Mazda a BMW, ale tohle je taková až extrémní ... reklamní. Možná zkusit ty cajty přesvědčit, že takovouhle barvu v okolí nikdo nemá, kromě tý firmy.
Stani radil nenechat se odradit. Chápu, že je to těžký tahat ty policajty za ucho, aby něco vůbec udělali. Podle mýho takovouhle barvu žádnej výrobce dneska standardně nedodává. To je stopro zakázková barva. Fialovou dělala na začátku 90-let Mazda a BMW, ale tohle je taková až extrémní ... reklamní. Možná zkusit ty cajty přesvědčit, že takovouhle barvu v okolí nikdo nemá, kromě tý firmy.
Haha ha, já toho měl ještě míň. Ohodně!mogul píše:cau,tak na to odebrani vzorku laku mi rekli,ze se moc divam na televizi.po nejake dobe z jednoho vylezlo,ze uz to jednou delal,ale prislo mu/ze toho vzorku mel malo a neni mozny to urcit.a ja prej tam toho mam taky malo,tak kolik ho teda tam je potreba?tady je foto.
diky za jakejkoli napad.
Já to vůbec neměl tolik poškozené, oni se mě zeptali na možnou škodu a já jim řekl, že to bude určitě nad 6 t. Kč.
A sebrali toho tak málo - přímo jsem se mu koukal na ruce, to bylo jen pár drobečků!
Takže si ti policajti protiřečí - napřed řeknou, "že se díváš moc na televizi" ale pak přiznají, že to dělají.
Vždyť jsem to psal - jsou to líné svině!
Jednou jsem slyšel, že někomu něco vykradli(teď už si nepamatuji, zda chatu, byt nebo auto) a policajti byli také vlažní a když jim řekl zda budou snímat otisky prstů, tak je to moc pobavilo - také, "že se prý moc dívá na americké filmy". Jenže toto chlapa urazilo a on jim řekl, že si na ně bude stěžovat - inspekci nebo státnímu zástupci. A najednou všechno šlo, pak ty otisky sebrali.
Toto je neuvěřitelné: někde to udělají sami od sebe(jako v mém případě, fakt jsem byl překvapený, doposud jsem o tom ani neslyšel) a někde drze řeknou, "že se moc dívá na televizi"!!!

Doporučuji ti toto: napsat stížnost určitě na okresní státní zastupitelství, že s tímto postupem policie nesouhlasíš. A v té stížnosti také důrazně napsat, že trváš na odebrání vzorku a následné expertíze s podezřením na tu firmu.
A za toto chování, bych je rovnou práskl i GIBS za to, že si neplní svojí povinnost.
Ty vogo, vždyť to je nabraný jako kráva! A toho laku z cizího auta je tam hromada.
Oproti tomuto, bylo to moje jen lehké škrábnutí s nepatrnými zbytky cizího laku!
jtm1809: to je prý úplně fuk, jaká je to barva, zda běžná nebo ne. Každá je prý unikatní a ten rozbor to tak prý určuje. Já teď nevím, ale u mě se snad dokonce nejednalo o odření přímo karoserií, ale zrcátkem - tím plastem, a i z toho prý jde určit toho pachatele. Ale toto si teď už přesně nepamatuji. Pamatuji že jsem tam měl černou šmouhu a jen trochu promáčklý plech. Pak jsem myslím s papírem od policajtů jel na mojí pojišťovnu, technik to tam ofotil a sepsal a mj. mi řekl, že je úplně fuk zda to auto pachatele bylo pojištěné či ne, že své peníze dostanu. A pak přišel důležitý dotaz. Zda si to budu opravovat sám nebo nechám do servisu. V druhém případě zřejmě pak proplatí fakturu, v prvním dostaneš peníze. Já už se předtím radil s kámošem, že mám říct to první.
Takže jsme se domluvili na 8t. Kč, taková byla uznána škoda.
Kámoš ten plech vytáhl asi za 20 min(nevím, asi nějakýma přísavkama), a já to čistil nějakým čistidlem(aceton, nebo benzín?) asi hodinu a oprava pak byla hotová a auto zase vypadalo jako předtím

stani.1blog.cz
stani.1blog.cz