Dobrý den,
mám dotaz letos na dovolené na jihu Francie v pobřežních malých městečcích kde provoz vede po malých a uzkých cestách a malé rychlosti jsem poslouchal od motoru podivné chrastění kovového typu.Prosím o radu co by to mohlo být.Jakmile sešlápnu plyn tak to přestane.Na rovince ne, ale jakmile je auto trochu v náklonu a přidá se zlehka plyn tak to chrastí??
Děkuji za možné typy co to může být.
Pod autem jsem byl,vše je připevněno.Kryt pod parožím je taky na pevno,šrouby jsou sice rezavé ale vše drží.
Mám podezdření na ventily??
Je to možné ?
Najeto 138000 km.
Děkuji
Kilometry jsou poctivé,nic z bazaru ani přetočené.
Šusplech jsem měl dole.
Dnes jsem jezdil po rovinkách a ticho,zítra pojedu po kopečkách tak uvidím jestli to bude dělat.
Dělá to při pomalé jízdě.
Zkus natankovat Natural 98, přeci jen máš přímovstřik a když není motor pod zátěží, tak jede na chudou směs a při horší kvalitě paliva to pak může vydávat nepěkný zvuk.
Je pravdou že jezdím na Natural 95,v německu jsem bral natural 98 protože na dálnicích mají jen E-10.
V čechách beru natural ultra 95 ,tak zkusím Natural 98.
To mě vůbec nenapadlo že by to mohlo být benzínem???
burexmen píše:Je pravdou že jezdím na Natural 95,v německu jsem bral natural 98 protože na dálnicích mají jen E-10.
V čechách beru natural ultra 95 ,tak zkusím Natural 98.
To mě vůbec nenapadlo že by to mohlo být benzínem???
Může i nemusí, v lepším případě "závadu" vyřešíme, v horším vyloučíme jednu z možných příčin.
Pokud máš možnost, vyzkoušej OMV MaxxMotion 100.
burexmen píše:Dobrý den,
mám dotaz letos na dovolené na jihu Francie v pobřežních malých městečcích kde provoz vede po malých a uzkých cestách a malé rychlosti jsem poslouchal od motoru podivné chrastění kovového typu.Prosím o radu co by to mohlo být.Jakmile sešlápnu plyn tak to přestane.Na rovince ne, ale jakmile je auto trochu v náklonu a přidá se zlehka plyn tak to chrastí??
Děkuji za možné typy co to může být.
Toyota Avensis 2.0 vvti combi/AT
nájezd kilometrů na vytahaný řetěz sou relativně malý,ale ventilovévůle by se měli v pravidelném servisu již zkontrolovat dříve....