Doporučte prosím motor pro T25 kombi

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět

Jaký motor pro kombík?

1,8 vvti 95kw
20
20%
2,0 vvti 108kw
27
28%
2,4 vvti 120kw
4
4%
2,0 D4-D 93kw
23
23%
2,2 D4-D 110kw
19
19%
2,2 D-CAT 130kw
5
5%

Celkem hlasů: 98

Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

Není třeba se hádat, nebo hájit svůj názor za každou cenu, rád si vyslechnu všechny. Celá diskuse je tady pro mě hodně přínosná, jsem začátečník v Toyotě, momentálně vlastním jinou značku v naftě. Ale jak přemejšlím o jiné značce dalšího auta, tak jsem zvolil Toyotu právě pro svou pověst bezproblémových aut. Proto se hodně zajímám o tu spolehlivost. Proti naftě nic nemám, ale když už si vybírám Toyotu právě z důvodu bezproblémovosti, tak to 2x zvážím a s váma prodebatím než abych zvolil "špatně".

Jak jsem psal, mám tři kandidáty (2.0vvti automat, 2.2 D4D, 2.2 D-CAT), preferenci mám jasnou, ale bude záležet kde se jaká šance namane a po které sáhnu.

Málo chvály, nebo naopak "hanění" jsem tu zaslechl právě na motor 2.2 D4-D 110kw. Nějaké reference?
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Najdi si najprv auto v slusnom stave a potom tu mozme riesit ci sa to za tie prachy s danym motorom vobec oplati.

Inak cele toto je len taka sranda. Uz len to hlasovanie a tvoj vyber TOP3 :)
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

CommonUser píše: Ale ked niekto kto uz menil turbo napise, ze turbo sa nesere, tak to je dost pokrytecke, nemyslite ? (a su tu aj dalsie pripady turba a aj vstreky).
za cely cas, co som na tomto fore, tu turbo v DCAT riesili 2 ludia. Slovom dvaja: Ja a jedna zena.

Ak toto beries ako bernu mincu, tak nie su pokrytec, ale si hlupak.

Ja by som mohol napisat, ze 1.8vvti su nespolahlive, pretoze sa nam na tom vysypali loziska prevodovky pri 50.000km. A rovnako by som mohol napisat, ze 1.0vvti su nespolahlive, lebo taktiez tam bol nejaky problem s prevodovkou (pri cca 50.000km) - pisem a naparujem sa niekde, ze je to vrchol nespolahlivosti?!
A naco by som to pisal, ked viem, ze su to ojedinele problemy... Preto hovorim, radsej mlc, nez pises hluposti. Uz nie si klaun, ani saso...
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Převodovka = motor?
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ked ostanes stat nepojazdny pri ceste, riesis, ci je to kvoli motoru alebo prevodovke?
ked riesis opravu za 2000eur, riesis ci je to vstrek alebo lozisko prevodovky?
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Nie, hnacia sustava. Ale to o co tu Matusovi ide je to, ze na zaklade nejakych 1-2, popripade pri nejakych problemoch mozno aj 5 ludi tu na fore posudzovat, ze cely motor je zly, je dementne. Najma ak na zaklade tychto minimum ludi chcete posudzovat mozno milion motorov.

Tak isto ako tu najdes ludi s problemami, tak isto mimo forum najdes ludi s problemami. Keby ste mali statistiky napriklad toyoty, potom by to bola ina rec. Dovtedy tu tymito hadkami trieskate len svojimi vtakmi o stol, kto ma vacsieho. Je to naozaj trapne.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
ja_kub
Člen Týmu

Příspěvek od ja_kub »

tak to tak pročítám a aby nebyla jen hana na ropu, tak můj d4d 2,0 93 kw má cca 240tis km a bez jediného problému u zmiňovaných problémových součástek (vstřiky, turbo, atd..), neříkám, že to nemůže přijít, ale zatím šlape jak hodiny.
Toyota Avensis 2,0 D4D Combi, r.v.2008
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

ja_kub píše:tak to tak pročítám a aby nebyla jen hana na ropu, tak můj d4d 2,0 93 kw má cca 240tis km a bez jediného problému u zmiňovaných problémových součástek (vstřiky, turbo, atd..), neříkám, že to nemůže přijít, ale zatím šlape jak hodiny.
Vše původní, pěkný, klobouk dolů.
CommonUser
Věčnej rejpal

ja_kub, liquid:
Ako to myslis povodne ?
Jakub mas to od nova alebo jazdene ?
ja_kub
Člen Týmu

Příspěvek od ja_kub »

kupovano u nas ve firme s jasnou historii a pravidelnym servisem od novoty (jezdil s tím jeden člověk). kolegyne ten samy odkup, ten samy motor, akorat sedan. Dnes najeto cca 270tis a taky vse bez problemů.
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

CommonUser píše:ja_kub, liquid:
Ako to myslis povodne ?
Z toho jak to ja_kub napsal usuzuji, že neví o tom, že by na tom byly ty citlivé součástky měněné. Což ve 240 tis. km je opravdu na smeknutí klobouku.

Asi orpavdu záleží na prvním majiteli.
ja_kub
Člen Týmu

Příspěvek od ja_kub »

Liquidcz píše:
CommonUser píše:ja_kub, liquid:
Ako to myslis povodne ?
Z toho jak to ja_kub napsal usuzuji, že neví o tom, že by na tom byly ty citlivé součástky měněné. Což ve 240 tis. km je opravdu na smeknutí klobouku.

Asi orpavdu záleží na prvním majiteli.
přesně tak. a měněné to opravdu nebylo, protože kromě servisky mám také veškeré faktury z Toytoy a vím přesně co přesně kdy bylo měněno - včetně gumiček stěračů.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

A co takhle slovo výjimka? :wink:
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše: za cely cas, co som na tomto fore, tu turbo v DCAT riesili 2 ludia. Slovom dvaja: Ja a jedna zena.

Ak toto beries ako bernu mincu, tak nie su pokrytec, ale si hlupak.

Ja by som mohol napisat, ze 1.8vvti su nespolahlive, pretoze sa nam na tom vysypali loziska prevodovky pri 50.000km. A rovnako by som mohol napisat, ze 1.0vvti su nespolahlive, lebo taktiez tam bol nejaky problem s prevodovkou (pri cca 50.000km) - pisem a naparujem sa niekde, ze je to vrchol nespolahlivosti?!
A naco by som to pisal, ked viem, ze su to ojedinele problemy... Preto hovorim, radsej mlc, nez pises hluposti. Uz nie si klaun, ani saso...
Nasiel som tu asi 5 tich len s turbom (okrem tej tvojej zeny - Polakovej napr. Honza82 - fakt slovom dvaja ! 20.08.2010), ale nemam chut hadat a tahat diskusiu tymto smerom na tvojej urovni.
Tych problemov s DCATom je viac, aj ked prave turbo naozaj nie je extra problemove, skor naopak.
Ovsem spajat prevodovku a motor, tak to moze naozaj len hlupak, co mu musim po lopate vysvetlovat co je vykon a potom mi tu nadava ... (viz. ine vlakno).
A k tomu tvoje slova:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=#198631
CommonUser
Věčnej rejpal

jakub: ani cistenie EGR ? Ci nejaky nudzak ? To to fakt stalo za to.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“