Rozvody T27 FL 1.8 Valvematic
Rozvody T27 FL 1.8 Valvematic
Zdravím
Je někde k dosažení dokumentace k motoru? Máte někdo? Zajímalo by mě především, jak je řešen rozvod (řetěz/řemen) a dlouhodobé zkušenosti majitelů s rozvody. Díky
Je někde k dosažení dokumentace k motoru? Máte někdo? Zajímalo by mě především, jak je řešen rozvod (řetěz/řemen) a dlouhodobé zkušenosti majitelů s rozvody. Díky
Počkej, tady se musí dělat rozvody? Já slyšel, že právě u Toyoťáckých motorů se dělat nemusí...aczasa píše:Ahoj, jsou tam dva retezy a pokud je to jen trochu podobne memu starsimu dvoulitru, tak do triset tisic nemusis na rozvody sahnout.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- CommonUser
- Věčnej rejpal
pro toto doporucim jen toyodiy.com ..
najdes si sve auto, a pak mas komplet rozborku i s cisly dilu... 
U "bezudrzbovosti" bych se nepozastavoval.. .proste se vodici listy obrousi, ale opravdu 300k km neni najezd do kdy by sis toho mel vsimat... .
Pro commonUsera... osobne si myslim, ze v cca 500k km je "zdrave" rozvodove retezy a predevsim vodici listy vymenit...

U "bezudrzbovosti" bych se nepozastavoval.. .proste se vodici listy obrousi, ale opravdu 300k km neni najezd do kdy by sis toho mel vsimat... .
Pro commonUsera... osobne si myslim, ze v cca 500k km je "zdrave" rozvodove retezy a predevsim vodici listy vymenit...
Back in Czech.
Já jsem slyšel, že se tady (na rozdíl od opravdového "dělání rozvodů") má akorát poslouchat případné rachtání(řetězu), nebo jen prostě zvýšený hluk - pak by se na to měli podívat v servisu.
Naposledy upravil(a) stani dne stř 01.08.2012, 13:30, celkem upraveno 1 x.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- CommonUser
- Věčnej rejpal
U TDI cca 90-110t.CommonUser píše:
O takomto niecom sa VW len sniva. A uz pekne dlho. U VW je to 30 az 50 tkm (TSI)
Ale 15t. Kč(musí se měnit vše, vč. vodní pumpy).
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- CommonUser
- Věčnej rejpal
U TDI 60 - 120 tkm (60 tkm napr 1,9 TDI PD 85kW Euro3 rok 2000)stani píše:U TDI cca 90-110t.CommonUser píše:
O takomto niecom sa VW len sniva. A uz pekne dlho. U VW je to 30 az 50 tkm (TSI)
Ale 15t. Kč(musí se měnit vše, vč. vodní pumpy).
TSI som myslel ironicky, servisny plan je "dozivotny", ale realne po 30 tkm a aj skor ... (TSI retiazkova afera).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels