Zapojení sportovního filtru

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
assassinsdan
Člen Týmu

Zapojení sportovního filtru

Příspěvek od assassinsdan »

Zdravím všechny, potřeboval bych radu ohledně zapojení filtru a to kam zapojit cidlo, ktere je v boxu a co udelat s tou krabickou, (nekdo rika ze je to oddechovy filtr) který je těsně u motoru. zapojit chci otevřený filtr, viz. : http://autofam.cz/product.php?id=18646 . díky všm za rady!!
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Mám pocit, že tady asi odpověď moc nedostaneš. Tady jsou všichni (včetně mě) přesvědčení, že toyota pro výkon motoru udělala maximum a žádnej takovej levnej bazmek ti koně nepřidá, spíš naopak. Jestli chceš sportovní zvuk, tak kup jen vložku do airboxu a je to.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Floki
Věčnej rejpal

filtr

Příspěvek od Floki »

Cca 3 měsíce jsem jezdil s konusem místo originálního filtru. Před pár dny jsem dal zpět originál a můžeš hádat proč... Rozdíl byl ten, že se sportovním filtrem byl prima zvuk když se tomu šláplo,možná byl motor trochu pružnější, ale já jsem zaznamenal jen o cca 1,5 litru větší spotřebu. K tomu koncovka výfuku totálně černá a v nízkých otáčkách dle mě auto ani lépe nejede. Takže pokud chceš sportovní zvuk a jízdu, nechej si udělat výfuk, kompletní od svodů po konec, dej si sportovní vložku filtru a dej motor to stavu jaký má být. Nevím jaký máš motor, ale s 1.6 ani sportovní jízdu neužiješ, dvoulitr je už hodně pružný a já si vůbec nestěžuji jak jede, až budu chtít jezdit sportovně, sednu si do druhého auta s 300kw. S origo filtrem s carinou jezdím za 5-6 litrů, většinou na 5 stupen po městě po rovince si brumlá na 1300 ot/min a neprotestuje. se sportovním filtrem jsem vypočítal cca 7 litrů spotřebu
Toyota Carina E 2.0 GLI
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

2assassinsdan
čidlo z krabice musíš zapojit do nové trubky. Nejlépe to lze asi tak, že do trubky vyvrtáš díru a vložíš do ní těsnicí gumu z origo krabice - vyřešeno. Oddech mototru ti jde slabou hadičkou těsně před klapku. Buď to můžeš napojit do přímého sání nebo místo té hadice nasadit ten tzv oddechový filtr

jan at si rozumíme... oddechový filtr je toto http://www.miocar.cz/content/cz/Katalog ... d=61254724

jestli je ta tvoje "krabička" na hadici co vede od filtrboxu ke klapce, ta je na snížení hluku při nasávání vzduchu.

Další možnost: vyhodíš filtrbox a uděláš si přechodku z orig hadice do nového filtru
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Odpovědět

Zpět na „Carina“