Doporučte prosím motor pro T25 kombi

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět

Jaký motor pro kombík?

1,8 vvti 95kw
20
20%
2,0 vvti 108kw
27
28%
2,4 vvti 120kw
4
4%
2,0 D4-D 93kw
23
23%
2,2 D4-D 110kw
19
19%
2,2 D-CAT 130kw
5
5%

Celkem hlasů: 98

Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Liquidcz píše:
extremehany píše:ty já mám druhy auto Galaxy, kamoš si ted koupil galíka v automatu a hned ho čekala repase převodovky za 35 000, tak nevím, na ty ojety automaty bych byl opatrnej...
Jo, toho se u automatů přesně bojím. Dík za potvrzení. :-)
Při nájezdu 70 000km bych se toho nebál.....Vypadá pěkně a auto je prověřený, žádná sázka do loterie...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Liquidcz píše:Ale zase je to český prodejce Toyoty a nabízí 24 měsíční záruku bez omezení najetých km.
Na ten benzínový dvoulitr v automatu se ta záruka nevztahuje, jen na vozy u kterých je výslovně uvedeno "Toyota certifikováno" a to jsou aktuálně jen ty dvě 2.2ky T27.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

saab píše:
Liquidcz píše:Ale zase je to český prodejce Toyoty a nabízí 24 měsíční záruku bez omezení najetých km.
Na ten benzínový dvoulitr v automatu se ta záruka nevztahuje, jen na vozy u kterých je výslovně uvedeno "Toyota certifikováno" a to jsou aktuálně jen ty dvě 2.2ky T27.
Aha, máš pravdu, díky za upozornění.

Hmm.. a je od nich nějaká záruka? Asi ne, co? Hmm... jít do toho, nebo ne?
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

ale tak asi je to pořád to nejlepší, je to relativně kousek, takže v případě problémů jim můžeš šlápnout na krk a najeto to má opravdu málo
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
ornitus
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ornitus »

Liquidcz píše:
saab píše:
Aha, máš pravdu, díky za upozornění.

Kazda kupa auta z autobazaru je loteria. Tu mas aspon nejaku isototu, ze to je bazar z Toyoty a ma to garanciu pravidelnych servisov. Ak je to cena aj s DPH a pocet km je realny, tak by som do nej asi siel... Ale musis sa rozhodnut ty ;-).
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Jsa uživatel a ne servisák, asi bych volil:
1. 2,2 D4-D 110kw za podmínky důvěryhodného původu. Slušný výkon, rozumná spotřeba, akceptovatelná poruchovost.
2. 2,0 D4-D 93kw - umírněnější verze 2.2ky, pro mne by možná byla na prvním místě
3. 2,0 vvti 108kw, pokud bych jezdil málo a spíš mimo dálnici (5kvalt)
4. 1,8 vvti 95kw dtto, ale se zátěží až moc líné
5. 2,2 D-CAT 130kw zbytečně vyhoněná = poruchová a žravá
6. 2,4 vvti 120kw - s automatem neúměrně velká spotřeba
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Liquidcz píše:Aha, máš pravdu, díky za upozornění.

To se budeš muset kouknout na stránky daného dealera. Např. já svůj Avensis kupoval v Olomouci ( http://www.toyota-morava.cz/ ) a měl jsem na něj 1 rok záruku, ale jak tak koukám, tak momentálně se zárukou žádného nemají. Nicméně jednání se zákazníkem naprosto špičkové.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Liquidcz píše:
To vypadá na Executive. Tu také preferuji. Takto tomu nájezdu se dalo věřit, bohužel žádnou takovou možnost koupě nemám a proto hledám v salónech v DE, kde by se tomu mělo taky dát věřit.

Executive má navigaci, tady není...
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

a měl to i před faceliftem ?
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Liquidcz píše:Hmm.. něco jsem našel v ČR, ale nějak si nemůžu pomoct s tou barvou a nevím jestli bych chtěl automat.

http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=6697

Může mi někdo popsat zkušenosti s automatem 2.0 vvti?
Hmm to je velmi zajímavé, velmi. Vlastně až podezřele nízká cena....
stani.1blog.cz
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

stani píše:
Liquidcz píše:Hmm.. něco jsem našel v ČR, ale nějak si nemůžu pomoct s tou barvou a nevím jestli bych chtěl automat.

http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=6697

Může mi někdo popsat zkušenosti s automatem 2.0 vvti?
Hmm to je velmi zajímavé, velmi. Vlastně až podezřele nízká cena....
Právě, v DE se to pohybuje 280 000,- a vejš. Jako by se počítalo rovnou s opravou automatu. :-)
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

stani píše:
Liquidcz píše:
To vypadá na Executive. Tu také preferuji. Takto tomu nájezdu se dalo věřit, bohužel žádnou takovou možnost koupě nemám a proto hledám v salónech v DE, kde by se tomu mělo taky dát věřit.

Executive má navigaci, tady není...
Jak teď zrovna hodně hledám, tak vídám i Executive bez velké navigace.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

extremehany píše:ty já mám druhy auto Galaxy, kamoš si ted koupil galíka v automatu a hned ho čekala repase převodovky za 35 000, tak nevím, na ty ojety automaty bych byl opatrnej...
To Galaxy je Toyota?

Jezdím s automatama víc jak 13 let. Jak jsem zjistil, dobré automatické převodovky mají VW, Mercedes, Toyota.

Není tedy automat jako automat.

Záleží také kdo s tím předtím jezdil. Ono často si to lidi vy....í sami, viděl a slyšel jsem úplné horory. Někteří rozumbradové třeba nemůžou pochopit, že to funguje "nějak samo" a vždy se snaží do toho nějak šťourat - třeba "jen" dolitím oleje - katastrofa - jen litr navíc to dovede zničit. Olej se totiž v AP dost rozpíná, musí ho tam být akorát a musí být ten přesný který tam patří.
Nebo je jim divné, že se nemusí "řadit", tak třeba při jízdě "vyřazují" z kopce", apod.
Nebo dokonce když jsem měl Renaulta s AP, tak u Renaulta mechanik(!) používal obě nohy(naráz)!!! Seděl jsem vedle něj a vykřik sem na něj, co dělá?! A on mi blahosklonně odpověděl, že u nich používají obě dvě nohy.... :roll: To samé jsem viděl u jiného mechanika jinde na jiném autě.

No pak se nedivím, že ty AP jsou u nás rozmr...ý. Asi by měli u nás chodit povinně na nějaký kurz, jak správně používat AP.
A přitom je to tak snadné: používat jen jednu nohu, "neřadit" za jízdy, nešťourat do AP, byť jen dolíváním oleje.
Naposledy upravil(a) stani dne stř 25.07.2012, 21:59, celkem upraveno 1 x.
stani.1blog.cz
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

extremehany píše:a měl to i před faceliftem ?
pred faceliftem byla navigace 7" displej ve vybave Sol elegant+ a Lux elegant, executive nebyla. ja mam auto z Danska a tam mam treba v servisce vybavu exclusive-elegant, ktera u nas taky nebyla
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

stani píše:
To Galaxy je Toyota?

Jezdím s automatama víc jak 13 let. Jak jsem zjistil, dobré automatické převodovky mají VW, Mercedes, Toyota.

Není tedy automat jako automat.

Záleží také kdo s tím předtím jezdil. Ono často si do lidi vy....í sami, viděl a slyšel jsem úplné horory. Někteří rozumbradové třeba nemůžou pochopit, že to funguje "nějak samo" a vždy se snaží do toho nějak šťourat - třeba "jen" dolitím oleje - katastrofa - jen litr navíc to dovede zničit. Olej se totiž v AP dost rozpíná, musí ho tam být akorát a musí být ten přesný který tam patří.
Nebo je jim divné, že se nemusí "řadit", tak třeba při jízdě "vyřazují" z kopce", apod.
Nebo dokonce když jsem měl Renaulta s AP, tak u Renaulta mechanik(!) používal obě nohy(naráz)!!! Seděl jsem vedle něj a vykřik sem na něj, co dělá?! A on mi blahosklonně odpověděl, že u nich používají obě dvě nohy.... :roll: To samé jsem viděl u jiného mechanika jinde na jiném autě.

No pak se nedivím, že ty AP jsou u nás rozmr...ý. Asi by měli u nás chodit povinně na nějaký kurz, jak správně používat AP.
A přitom je to tak snadné: používat jen jednu nohu, "neřadit" za jízdy, nešťourat do AP, byť jen dolíváním oleje.
Asi na tom taky něco bude. Pokud bych měl automat, tak ho právě používám na plno, a to v tom smyslu, že "zařadit" a ať se o zbytek stará sám. Pak jen asi měnit origo olej.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“