Zdravím.
Máte někdo zkušenosti se zpětnou přestavbou ojetiny z N1 na M1? Podaří se zvýšit i obsaditelnost vozidla zpět na 5ti-místné auto?
Avensis Kombi přestavba z N1 zpět na M1
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Neviem ako v cechach ale na slovensku je zakon stanoveny nasledovne:
pokial auto bolo vyrobene ako N1, tak sa da poziadat o prestavbu na M1. Ale ak auto bolo vyrobene ako M1 a predjca ho podla povolenia prestaval na M1, tak v takom pripade to mozne nie je. Vsetko zalezi len na tom, ci auto od vyrobcu bolo dodane ako M1 alebo N1. Ale je mozne, ze vy to mate inak.
pokial auto bolo vyrobene ako N1, tak sa da poziadat o prestavbu na M1. Ale ak auto bolo vyrobene ako M1 a predjca ho podla povolenia prestaval na M1, tak v takom pripade to mozne nie je. Vsetko zalezi len na tom, ci auto od vyrobcu bolo dodane ako M1 alebo N1. Ale je mozne, ze vy to mate inak.
Přestavba
Před půl rokem jsem absolvoval přestavbu z M1 montážní na M1 osobní. Předpokládám, že to bude podobné. Potřeboval jsem papír přímo od Toyota Motor, že přestavbu lze udělat, pak další papír od servisu, že byla odborně demontovaná mříž, přestavbové STK a několik návštěv na dopravce. Naštěstí jsem měl v papírech neustále 5 míst, tak jsem aspoň jednu věc nemusel řešit. Celý to stojí pár tisíc, ale já to musel udělat, protože mi bazar prodal auto bez mžíže a u M1 montážní je neustále povinná (nešla udělat ani registračka). Tak mi aspoň zaplatili všechny ty papíry, ty jsou drahý. Nejlepší je zeptat se přímo na dopravce, oni už budou vědět.
Mám koupený Ave z bazaru jako N1 (4 místa) ...prodáno už prvnímu majiteli jako N1 kvůli odpočtu DPH...byla dodělána demontovatelná mříž a u prostřední sedačky odřezaný pás. Ptal jsem se na možnost přestavby zpět na "normální" osobák a u Toyoty to je prý nemožné - záležitost předpisů dovozce. Nepovolí to a neschválí, i když se v praxi jedná pouze no výměnu krabičky s bezpečnostním pásem (což už jsem si stejně doma udělal, takže kromě zápisu v TP žádný rozdíl v užívání auta).
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Ptal jsem se přímo na zastoupení Toyoty pro ČR a odepsali mi, že to nejde. Mám to tuším i napsané v TP, že je ta přestavba nevratný proces. Stejně je to hloupost, když to v podstatě vůbec nezasáhlo do konstrukce auta.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
- myso
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Avensis Kombi přestavba z N1 zpět na M1
Priatelia, riesim prestavbu z N1 na M1 fyzicku (tu papierovu mam u r..i
) a chcel by som poprosit o radu, ako rozobrat zadne operadlo v kombiku (T25), aby som mohol vymenit navijak s pasom (ten povodny je samozrejme odrezany).
A este otazocka, nema niekto na SK alebo CZ naviac jeden srob, ktorym sa pas uchytava do karoserie (toten: https://goo.gl/photos/1hDoNabUJLdvpxeb8)? mam adresu ako v CR tak aj SR, stacilo by to hodit do obalky a na postu...

A este otazocka, nema niekto na SK alebo CZ naviac jeden srob, ktorym sa pas uchytava do karoserie (toten: https://goo.gl/photos/1hDoNabUJLdvpxeb8)? mam adresu ako v CR tak aj SR, stacilo by to hodit do obalky a na postu...
Re: Avensis Kombi přestavba z N1 zpět na M1
To opěradlo - vzadu dole jsem jen odcvakl ten tapec...nějaký tenčí šroubovák stačí. Je to jen nacvaknuté.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18