vibrace volantu 120-130 km/h
vibrace volantu 120-130 km/h
zdárek už jsem nechal převážit kola zkontrolovat polosy / tam je vůle minimální / a stále to dělá nemáte někdo podobný problém nebo to někdo neřešil, zvláíštní je že to někde dělá víc někde mín.napadlo mě ještě řízení nebo silentblok motoru,ale to by to dělalo pořát ne jenom při této rychlosti někdy se roztřese auto i při rozjezdu už nevím kde hledat.
Naposledy upravil(a) varan dne ned 22.07.2012, 21:02, celkem upraveno 1 x.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
1. nechal bych si kola vyvážit ještě v jiným servisu..může se stát že májí špatnou kalibraci.. navíc se kola vyvažují v určité rychlosti... a ty ji třeba překračuješ. Lidskou chybou se může stát, že ti tam nalepil špatně závaží
2. bych se podíval na ráfky, jestli se ti je nepodařilo omylem někde trefit.
3. mrknul na geometrii
4. taky by ses měl mrknou na gumy, třeba ti prasknul kord, a už je po ni..
záleží kolik toho najezdíš..ono to po pár milimetrech ubyde a gumy se ti sjedou jinak i když si je měl třeba na jaře vyvážený.
2. bych se podíval na ráfky, jestli se ti je nepodařilo omylem někde trefit.
3. mrknul na geometrii
4. taky by ses měl mrknou na gumy, třeba ti prasknul kord, a už je po ni..
záleží kolik toho najezdíš..ono to po pár milimetrech ubyde a gumy se ti sjedou jinak i když si je měl třeba na jaře vyvážený.
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Z vlastnej skusenosti - vibrovalo to pri skryvenom dezene na pneu (110-130 - pod ani nad tuto rychlost nic citit nebolo) - volnym okom to vidno nebolo a ani vyvyzovanie nic neukazalo - po vymene pneu vsetko OK ... skus prehadzovat postupne pneu a vyskusal by som aj spominane pozicanie si pneu z ineho auta - sarapatu moze robit aj poskodeny disk!!!
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
2004
147 k
Pokud ti to delaji i zimni kola, pak to asi neni kolami.
Znamy to pry mel tez a nakonec to bylo o brzdach. Ale mam jen z doslechu.
Znamy to pry mel tez a nakonec to bylo o brzdach. Ale mam jen z doslechu.
--------
IS 250F (2014), ex. IS 250 (2007), ex. IS 200 (2005, 1999)
Volvo V70 2.5T (2010), ex. Avensis kombi (2007) 2.2 D-4D
http://vymena-oleje.hnedle.com/
IS 250F (2014), ex. IS 250 (2007), ex. IS 200 (2005, 1999)
Volvo V70 2.5T (2010), ex. Avensis kombi (2007) 2.2 D-4D
http://vymena-oleje.hnedle.com/
Ja mam to iste. Minuly rok letne v poho a teraz tiez vibrujem. Jedine co som spavil pred prezutim tak som vymenil 1 zadnu do predu(gumu z disku na disk).Chcel som obidve ale v servise to poplietli. Nova geo,disky 2xprevazene a bez zmeny. Takze moj tip su tiez gumy ale potvrdim az po vyskusani zimnych disk+gum v predu. Ak niekto vyriesi skor kde je pes zakopany buden vdacny.
resil jsem podobnou vec, nic nepomahalo (vyvazovacky, nova kola, rok jsem zkousel) pak hluk z prevodovky...jeji oprava 44tis. v toy. vibrace se projevovaly za jizdy, po vymacknuti spojky(za jizdy) vibr. klesly. dohledas to nekde v mych prispevcich. tohle by ale mel byt dalsi z ojedinelych pruseru vozu d-cat 

Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
mě to vibruje i při vyšlápnuté spojce tak i při sundání nohy z plynu,ty brzdy mě taky napadly nebot už mám před výměnou mají ještě na hraně, ale s kotoučema jsem nic od koupi nedělal takže mají mimimum 23 mm to já na nich už najel 200 tisíc a to tam byly,jedině zkusit ještě tohle měnil jsem jen destičky ve 188 tisících ted mám 295 tisíc,ale při brždění žádný problém.
Naposledy upravil(a) varan dne ned 22.07.2012, 21:03, celkem upraveno 1 x.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
Zajímavé je, že dobře polovina příspěvků na téma vibrace na všech možných diskusních fórech je napsáno špatně - tedy jako vybrace. Skoro jako by těm lidem to s měkkým i nepřipadalo dost tvrdé a úderné.
Fakt by mě zajímalo, kde se to furt imrvére kolem a dokolečka bere. Že by tisková chyba v nějaké učebnici........?
Fakt by mě zajímalo, kde se to furt imrvére kolem a dokolečka bere. Že by tisková chyba v nějaké učebnici........?

-
- Navigátor